EXCLUSIV | Ripensia și-a găsit antrenor! ”Principalul” care preia echipa timișoreană a condus-o ultima dată pe Fotbal Comuna Recea

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 18:31 Liga 2
EXCLUSIV | Ripensia și-a găsit antrenor! ”Principalul” care preia echipa timișoreană a condus-o ultima dată pe Fotbal Comuna Recea

Deși stafful condus de preparatorul fizic Iulian Muntean a dus Ripensia către victorie în derby-ul Timișoarei cu Politehnica, scor 3-1 pe ”Dan Păltinișanu”, la echipa roș-galbenă se instalează antrenor nou. Alesul este Florin Fabian, care a semnat deja cu clubul, din informațiile Liga2.ro.

Florin Fabian are licența PRO

În vârstă de 47 de ani, Florin Fabian este născut la Satu Mare și a fost atacant ca fotbalist. A jucat la Olimpia Satu Mare, Electroputere Craiova, Universitatea Craiova, Politehnica Timișoara, UTA, Diosgyor, Victoria Carei și FCM Baia Mare. A devenit antrenor-jucător din 2004, la Victoria Carei, iar apoi le-a pregătit pe Olimpia Satu Mare, FCM Baia Mare, Arieșul Turda, Primavera Satu Mare și Fotbal Comuna Recea, pe această din urmă antrenând-o în sezonul trecut, în Liga 2, cu care a retrogradat în urma barajului cu Unirea Slobozia.

El deține licența PRO, iar la cursuri a fost coleg chiar cu fostul antrenor ripensist, Cosmin Petruescu.

Ripensia va fi ”regulamentară”

Cosmin Petruescu a decis din 25 septembrie să se despartă de Ripensia.

A doua zi, la meciul cu Concordia Chiajna, el a mai fost trecut, în absență, ca antrenor pe raportul de joc, însă cel care a condus echipa a fost Iulian Muntean.

Practic, prin numirea de acum a lui Fabian, Ripensia se încadrează în luna în care un club poate sta fără antrenor licențiat. Din stafful actual, Călin Mada are licența B, iar Iulian Muntean e doar preparator fizic. Muntean, ca și în alte rânduri, a asigurat interimatul la Ripensia.

Cu Muntean ”interimar”, Ripensia a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu Concordia Chiajna, 2-2 la FC Hermannstadt, 0-3 cu ”U” Cluj și 3-1 cu Poli Timișoara.

  • Cu cele 13 puncte acumulate în 11 etape, Ripensia a urcat pe locul 10 în Liga 2. Aceasta va juca în etapa a 12-a duminica următoare, de la ora 11:00, acasă, cu FC Buzău.
Florin Fabian, pe ”Dan Păltinișanu”, la 28 martie 2021, în meciul Ripensia – Fotbal Comuna Recea 0-0, din etapa a 21-a a Ligii 2

Ripensia: ”Am ajuns la un acord cu Florin Fabian”

UPDATE: La scurt timp după ce Liga2.ro a dezvăluit numele noului antrenor principal al Ripensiei, clubul timișorean a comunicat numirea lui Florin Fabian.

”Conducerea Ripensiei Timișoara a ajuns la un acord cu Florin Fabian, pentru preluarea postului de antrenor principal.

În vârstă de 47 de ani, Fabian a activat ca tehnician la Victoria Carei, Olimpia Satu Mare, FC Baia Mare, Arieșul Turda și Fotbal Club Comuna Recea.

De la începutul săptămânii viitoare, Florin Fabian va conduce antrenamentele echipei roș-galbene”, a transmis Ripensia după jocul cu Poli Timișoara, înainte de a public cronica victoriei din derby-ul orașului.

Acesta a semnat un contract valabil pe doi ani.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineretea-a-invins-in-derby-ul-timisoarei-primavaratica-ripensia-s-a-impus-in-fata-tomnaticii-politehnica-19206737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-intre-echipele-timisorene-din-liga-2-poli-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-sufera-in-acest-sezon-19206559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 18:31 Liga 2
Pe aceeași temă