EXCLUSIV | Reacția lui Călin Cojocaru după ce FRF a refuzat să acorde dreptul de participare în Liga 2 echipei Pandurii: ”Sunt convins că vom avea câștig de cauză”

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 18:03 Liga 2
EXCLUSIV | Reacția lui Călin Cojocaru după ce FRF a refuzat să acorde dreptul de participare în Liga 2 echipei Pandurii: ”Sunt convins că vom avea câștig de cauză”

Pandurii Târgu Jiu nu a primit certificarea pentru noul sezon al Ligii 2, ediția 2020-2021, astfel că nu are drept să joace în acest eșalon. Antrenorul Călin Cojocaru susține, însă, că decizia Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal din 17 august poate fi atacată și că este sigur că gruparea gorjeană va obține, până la urmă, dreptul de a continua la Liga 2.

FRF a refuzat să acorde certificarea de Liga 2 pentru Pandurii

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a luat, în ședința din 17 august, în sfârșit o decizie în privința cazului celor de la Pandurii referitor la certificarea pentru Liga 2, care se judeca de o perioadă îndelungată de timp, după ce un răspuns trebuia dat spre finalul lunii iulie.

”În temeiul art. 43 din Regulamentul de certificare a condițiilor de participare în competiția Liga a 2-a, admite sesizarea Managerului Comisiei de evaluare din cadrul FRF privind refuzul acordării certificatului de participarea Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu la Campionatul Național Liga a 2-a”, a anunțat FRF verdictul Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Articolul 43 din ”Regulamentul privind condițiile de participare la Campionatul național Liga 2” se referă la ”Dovada lipsei datoriilor financiare restante către angajaţii relevanți”.

Doar șapte cluburi au primit certificarea din prima dintre cele care și-au depus dosarul, în afara celor care au solicitat licență pentru Liga 1 și au rămas în Liga 2 fiindcă nu au promovat. Restul celorlalte echipe cu drept de participare în Liga 2 au primit certificarea după ce au fost nevoite să treacă și pe la Comisia de Disciplină și Etică a FRF.

Călin Cojocaru: ”Sigur o să obținem certificarea la recurs”

Antrenorul Călin Cojocaru (foto, în dreapta) este însă convins că Pandurii Târgu Jiu va continua să joace în Liga 2, fiindcă echipa va face recurs și este convins că îl va câștiga. Dă exemplul celor de la FC Hermannstadt și Turris Oltul Turnu Măgurele, care au obținut licența pentru Liga 1 la recurs, cu penalitate financiară.

”Nu este o decizie definitivă. Clubul va face recurs și sunt convins că vom avea câștig de cauză. Ne pregătim în continuare, până la luarea unei decizii definitive. Ne pregătim în continuare pentru Liga a 2-a. Așteptăm decizia Comisiei de Recurs. Cum a luat Sibiul și Turris licența la recurs, așa o să luăm și noi”, a declarat, pentru Liga2.ro, Călin Cojocaru.

Întrebat ce va face dacă Pandurii nu va obține, totuși, certificarea nici la recurs, Călin Cojocaru a spus: ”Sigur o să o obținem.”

Pandurii: ”Am făcut recurs”

UPDATE: Ulterior, Pandurii a comunicat, la rândul ei, pe site-ul oficial, că a făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF de a nu-i acorda certificarea pentru Liga 2.

”Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu anunţă că a făcut recurs la decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din ședința din 17 august, cu privire la refuzul acordării certificatului de participarea Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu la Campionatul Național Liga a doua”, a anunțat Pandurii.

În cazul în care decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF rămâne aceeași, atunci noul sezon al Ligii 2 va începe cu număr par de echipe, 20, după un format inediat, care va fi aprobat în Comitetul Executiv al FRF de marți, 18 august.

Noul sezon al Ligii 2 e programat să înceapă, în mod oficial, la 29 august, însă va fi amânat pentru primul weekend al lunii septembrie.

Pandurii s-a zbătut în ultimele trei sezoane în subsolul clasamentului din Liga 2, iar anul acesta a fost salvată de decizia FRF, care a decis să ”înghețe” campionatul pentru echipele clasate sub locul 6 și să nu mai retrogradeze nimeni, din cauza pandemiei. În ediția trecută a Ligii 2, Pandurii nu a avut dreptul de a transfera sau legitima jucători.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-pandurii-nu-va-juca-in-noul-sezon-de-liga-2-fiindca-nu-a-primit-certificarea-verdictul-dat-de-comisia-de-disciplina-si-etica-19144461

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-liga-3-e-in-stand-by-pana-la-stabilirea-unui-nou-protocol-medical-apel-catre-autoritati-sportul-a-ajuns-sa-fie-oaia-neagra-a-tarii-nu-se-poate-asa-ceva-cele-patru-club-19144186

Marius ANGHEL 17 Aug. 2020, 18:03 Liga 2
Pe aceeași temă