EXCLUSIV | ASU Poli e aproape să dea lovitura! Un jucător cu multe meciuri în Liga 1 negociază cu alb-violeții

Transferul „jucătorului bun” despre care Octavian Benga a vorbit la finalul amicalului cu Pobeda Dudeștii Vechi (scor 5-1) e pe cale să se materializeze și ar fi, într-adevăr, un plus pentru ASU Politehnica. Informațiile Liga2.ro sunt că Alexandru Munteanu, jucător trecut și pe la rivala ACS Poli, este în negocieri avansate cu formația susținută de suporterii CVUCS. Mijlocașul este liber de contract, după ce Petrolul a renunțat în această iarnă la serviciile sale.

Originar din Mediaș, Alexandru Munteanu, ajuns la 32 de ani, a jucat o bună parte a carierei la Gaz Metan. A mers în vara lui 2017 la ACS Poli, „momit” cu un salariu bun, la fel ca și alți colegi, precum Valentin Crețu, Alexandru Țigănașu sau Alexandru Ciucur. Firește, la fel ca mai toți, a rămas cu multe salarii neplătite, dar mereu i-a plăcut orașul Timișoara. În vara lui 2018 a semnat cu Dunărea Călărași, iar peste un an, a ajuns la Petrolul, în Liga 2. La ploieșteni a jucat 11 meciuri, dintre care opt titular, în toate fiind înlocuit, și a dat un gol, chiar reușita care i-a adus Petrolului victoria cu Ripensia, scor 1-0, la Timișoara, pe „Dan Păltinișanu”.

Liber de contract de aproape o săptămână, Munteanu e, acum, în discuții avansate cu șefii echipei ASU Poli. Cu actualul antrenor al formației timișorene, Octavian Benga, a mai lucrat la ACS Poli.

Alți jucători cu mare experiență care sunt în lotul Politehnii sunt Ioan Mera (33 ani), Cristian Scutaru (32 ani), Mircea Axente (32 ani) și Alin Ignea (30 ani).

Cine va pleca de la ASU Poli?

Interesant este că Benga a precizat că, dacă va veni jucătorul cu care se negociază, cineva de pe acel post va pleca. Munteanu joacă mijlocaș dreapta.

Pe acest post a fost adus Dragoș Săulescu, iarna aceasta. În banda dreaptă, mai e Alin Manea, care e împrumutat de Universitatea Craiova până în vară.

„Se mai poate să apară un jucător bun, dar nu vreau să vorbesc. Vom afla luni sau marți dacă îl vom luat. În proporție de 99 la sută, lotul este acesta. Poate să mai fie o venire și o plecare. Dacă vine acel jucător, pleacă unul. De la mijloc în sus”, spunea Benga.

De luni, ASU Politehnica Timișoara e în cantonament pe plan local. Alb-violeții stau cazați la Casa Politehnicii nr. 2 și susțin antrenamentele la stadionul Știința și la Baza Politehnica nr. 2. Benga are 22 de jucători la dispoziție.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă