EXCLUSIV | Poli Timișoara are antrenor nou. Octavian Benga revine pe banca echipei alb-violete. Anunțul clubului

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 13:08 Liga 2
EXCLUSIV | Poli Timișoara are antrenor nou. Octavian Benga revine pe banca echipei alb-violete. Anunțul clubului

Octavian Benga (42 de ani) este noul antrenor al echipei Poli Timișoara, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate încă de vineri, din momentul în care clubul a anunțat despărțirea amiabilă de ”principalul” Bogdan Andone.

Benga a semnat în această dimineață un contract cu echipa alb-violetă la care a mai fost antrenor în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2020, tot în campionatul Liga 2.

Octavian Benga îi ia locul lui Bogdan Andone pe banca echipei Poli Timișoara

Din informațiile Liga2.ro, Octavian Benga s-a înțeles de ieri, duminică, cu conducerea Universității Politehnica din Timișoara, în contextul în care clubul nu are nici acum un președinte, iar suporterii au demisionat săptămâna trecută din Consiliul de Administrație din cauza rezultatelor din acest sezon.

Benga a semnat astăzi de dumineață, luni, un contract valabil până la finalul sezonului. Echipa are un prim antrenament cu el azi, de la ora 17:00.

  • 18 din 20 este locul ocupat de Poli Timișoara după 7 etape desfășurate în acest sezon de Liga 2, cu 5 puncte și golaveraj 3-9. Tot 5 puncte are și Ripensia, care are un golaveraj mai bun, 4-9, astfel că trupa care joacă acasă pe arena Electrica se află pe poziția a 17-a.

Benga a mai antrenat de două ori în Liga 2

Originar din Reșița, Octavian Benga a fost jucător la CSM Reșița (are 1 meci în Liga 1, în 1999) și Politehnica Timișoara (în 2001, în Liga 2). A început meseria de antrenor de tânăr, la juniorii de la FC Timișoara. A fost ”secund” la Unirea Sânnicolau Mare, Victoria Brăneşti, ACS Poli și Universitatea Craiova și ”principal” la CSM Școlar Reșița, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Politehnica Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Benga are licența UEFA PRO și în Liga 2 a antrenat două echipe: Poli Timișoara (noiembrie 2019 – noiembrie 2020) și Viitorul Pandurii Târgu Jiu (noiembrie 2021 – ianuarie 2022).

Poli Timișoara: ”Ne face plăcere să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Octavian Benga”

UPDATE: Poli Timișoara a anunțat oficial, prin intermediul canalelor sale de comunicare, revenirea lui Octavian Benga pe banca tehnică, în urma despărțirii echipei de Bogdan Andone.

”Ne face plăcere să anunţăm că Politehnica Timişoara a ajuns la un acord cu Octavian Benga pentru preluarea postului de antrenor principal al alb-violeţilor.

Octavian Cătălin Benga s-a născut pe 8 august 1980, la Reşiţa. A fost internaţional de juniori şi a activat ca jucător la Poli Timişoara şi CSM Reşiţa (Divizia A). A renunţat devreme la cariera din teren din cauza unei accidentări grave la genunchi. Ca antrenor, a activat în centrele juvenile ale lui FC Timişoara şi ACS Poli (la diferite grupe de vârstă), a fost „secund” la Unirea Sânnicolau Mare (L2), Victoria Brăneşti (L2), ACS Poli (promovare în Liga I) şi CS Universitatea Craiova (câştigător al Cupei şi Supercupei României 2020-21). Din postura de antrenor principal le-a pregătit pe ACS Poli II (promovare în L4), CSM Reşiţa, CSC Ghiroda (ambele L3), Politehnica Timişoara şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu (ambele L2).

În primul său mandat pe banca alb-violeţilor (între 6 noiembrie 2019 şi 11 noiembrie 2020) a înregistrat 10 victorii, 7 remize şi doar două înfrângeri în 19 partide oficiale contabilizate.

Tavi Benga va oferi primele declaraţii cu ocazia unei conferinţe de presă pe care clubul nostru o va organiza în următoarele zile”, a transmis clubul care își desfășoară meciurile de acasă pe micuța arenă Știința.

Foto principal: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-andone-a-plecat-de-la-poli-timisoara-iar-inlocuitorul-e-deja-pe-teava-exclusiv-19246334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-demisii-din-tabara-suporterilor-noi-plecari-de-la-poli-timisoara-printre-care-si-romonita-si-moza-doi-dintre-sponsorii-clubului-19246117

Anda DELIU 26 Sep. 2022, 13:08 Liga 2
Pe aceeași temă