EXCLUSIV | Poli Iași, restructurată din temelii! Când au loc schimbările în AGA, pașii care vor fi urmați și cine va stabili noul președinte al clubului

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2021, 13:31 Liga 2
EXCLUSIV | Poli Iași, restructurată din temelii! Când au loc schimbările în AGA, pașii care vor fi urmați și cine va stabili noul președinte al clubului

Viitorul clubului Politehnica Iași și implicit al fotbalului ieșean a atârnat de un fir de păr. De o decizie a membrilor asociați din Adunarea Generală. Până duminică seară, Adrian Ambrosie și ceilalți patru membri din Adunarea Generală a Asociaților (AGA), Leonid Antohi, Mircea Ursu, Ioan Melinte și Ion Apostol, încă nu se hotărâseră să renunțe la calitățile oficiale pe care le au încă la clubul retrogradat din Liga 1. Iar decizia lor de a rămâne pe poziții ar fi putut duce la un posibil vot negativ în Consiliul Local în ceea ce privește finanțarea, aspect care ar fi dus la falimentul Politehnicii.

Duminică seară, Ambrosie și ceilalți membri asociați au anunțat că vor renunța și la funcțiile din AGA, după ce recent au demisionat și din Comitetul Director. Și Adrian Ambrosie a convocat pentru vineri, 11 iunie, conform legii, ședința AGA în care cei cinci se vor retrage oficial. Tot în aceeași zi se va alege noua structură a AGA, care va desemna la rândul său componența unui nou Comitet Director (CD). Abia după aceea CD va numi noul președinte, care la rândul său va anunța managerul sportiv și antrenorul principal al echipei.

Florin Briaur: ”Vom încerca să cooptăm în AGA legende ale fotbalului ieșean”

Cine va intra în componența noii AGA, a explicat pentru Liga2.ro președintele Comisiei pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local Iași, Florin Briaur.

”Începând de marți, Comisia pentru Tineret și Sport va demara discuțiile pentru a stabili pe cine putem coopta în Adunarea Generală a Asociaților de la clubul de fotbal Politehnica Iași. Primul pas este desființarea AGA, în ședința de vineri. Cei cinci membri se vor retrage și vom coopta alți cinci membri. Vom încerca să cooptăm în AGA legende ale fotbalului ieșean, reprezentanți ai mediului academic din Iași, ai Liceului cu Program Sportiv. Apoi, noua AGA va desemna un Comitet Director. Tot din rândul lor, dar membrii pot fi și din afară. Dacă ar fi și oameni de afaceri care să intre în Comitetul Director, ar fi un semnal foarte bun. La rândul său, Comitetul Director va trebui să desemneze apoi un președinte executiv, iar acesta va numi un manager sportiv și un antrenor. Până la numirea CD-ului, drept de semnătură la club au Mircea Ursu și secretarul general Ovidiu Postolache”, a declarat Florin Briaur.

Goana după președinte

Acesta a mai spus că încă nu s-au gândit la un președinte executiv, întrucât toată atenția a fost cencentrată pe votul din ședința extraordinară a Consiliului Local de luni, 7 iunie.

”Nu ne-am gândit la niciun președinte. Abia de mâine (n.r. – marți) încolo ne vom gândi la acest lucru, pentru că am așteptat să fie votată finanțarea. Le luăm pas cu pas. Vom forma AGA, noul CD, apoi vom avea timp să alegem un președinte bun pentru Poli Iași. Nu ne grăbim, pentru că vrem să luăm cea mai bună decizie”, a mai spus Florin Briaur pentru Liga2.ro.

Potrivit unor surse, managerul clubului Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Cornel Șfaițer, este în continuare favoritul ieșenilor pentru funcția de președinte. Asta după ce principala țintă, Marius Stan, a refuzat să revină în Copou, acolo unde a mai activat în urmă cu 16 ani.

Pe lista ieșenilor mai sunt Narcis Răducan, Dani Coman și Iuliu Mureșan.

Jucătorii Politehnicii Iași își vor primi banii până în 15 iunie

Președintele Comisiei pentru Tineret și Sport a vorbit și despre plata datoriilor către jucători. Cei care au semnat acte adiționale potrivit cărora sunt de acord să renunțe la jumătate din banii restanți din sezonul trecut (unii jucători au de primit salarii pe 4 sau 5 luni) își vor primi salariile până la data de 15 iunie.

”În scurt timp va intra în contul clubului 30 la sută din suma de 4,7 milioane de lei votată astăzi în Consiliul Local. Cu acești bani, jucătorii care au semnat acte adiționale vor primi banii până la 15 iunie. Restul sumei va intra în cont după prezentarea unui plan de management al noii conduceri, aceasta fiind una dintre condițiile votării finanțării. Legat de viitorul sezon al Ligii 2, este greu să-ți propui din primul an promovarea. Cu siguranță se va face un audit, să vedem și ce jucători vor veni”, a punctat Briaur.

Legat de lotul de jucători, în momentul de față mai sunt sub contract cu Poli Iași doar șapte jucători: tinerii Teodor Axinte, Ianoș Brânză (ambii portari), Alexandru Zaharia, Francisc Cristea, Antonio Stan, Răzvan Onea și Platini, acesta din urmă fiind singurul străin legat încă de clubul din Copou.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-iasiului-mihai-chirica-o-luam-de-la-zero-suntem-sub-nivelul-apei-pe-cine-vede-edilul-in-aga-si-ce-profil-de-presedinte-isi-doreste-la-poli-iasi-19188484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-nu-moare-bugetul-aprobat-de-consilierii-locali-dupa-ce-comitetul-director-al-clubului-a-fost-dizolvat-primarul-mihai-chirica-facusera-aproape-o-jucarie-personala-din-echipa-de-fo-19188458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-propus-presedinte-executiv-la-poli-iasi-de-ce-a-cazut-pista-florin-prunea-comitetul-director-al-clubului-din-copou-e-istorie-exclusiv-19186991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-negocieri-intense-la-poli-iasi-ce-jucatori-au-acceptat-sa-renunte-la-jumatate-din-bani-si-cine-a-refuzat-conditia-pusa-de-consiliul-local-pentru-aprobarea-finantarii-19187881

Narcis POHOAȚĂ 08 Jun. 2021, 13:31 Liga 2
Pe aceeași temă