EXCLUSIV | Patimile unui belgian, în România: ”Am slăbit mai multe kilograme fiindcă nu am avut ce mânca de multe ori.” Clubul Pandurii, pus la zid: ”E ca o dictatură. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu!”

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2021, 14:18 Liga 2

Sosit vara trecută, din Liga 3 a fotbalului din Luxemburg, în eșalonul secund din România, la Pandurii Târgu Jiu, belgianul Keinus Bunga N’Kala era convins că, la 23 de ani, a făcut alegerea perfectă.

Pe plaiurile mioritice, aventura mijlocașului s-a dovedit a fi un adevărat calvar: n-a primit niciun salariu și au fost zile în care n-a avut ce mânca! Singura consolare a fost faptul că a fost utilizat constant de antrenorul Călin Cojocaru.

Belgianul a bifat 19 partide în Liga 2, dintre care 13 ca titular, dar după eșecul drastic de la Recea, scor 0-5 pe 3 aprilie, a decis să părăsească România și să se întoarcă acasă. De altfel, Keinus Bunga luase în calcul, din cauza restanțelor, să nu mai vină în iarnă la reunirea lotului. A fost convins în cele din urmă de impresarul său, care l-a ademenit cu banii pe care Pandurii urma să-i încaseze de la membrii-asociați. Pandurii a câștigat procesul, doar că jucătorul tot n-a primit vreun salariu.

Keinus Bunga: ”Aveam o echipă bună, dar un club fără bani nu are viitor. Nu am primit niciun ban”

În interviul acordat, în exclusivitate pentru Liga2.ro, belgianul Keinus Bunga a vorbit despre ”patimile” sale la Pandurii Târgu Jiu.

Cum ai ajuns vara trecută, din Luxemburg, unde bănuiesc că era stabilitate financiară, la o echipă aflată în insolvență, din România?
Impresarul meu mi-a zis despre această posibilitate și am zis că e un pas înainte în cariera mea, fiindcă merg într-o țară cu fotbal mai bun, doar că la început nu mi s-a spus despre problemele financiare de la Pandurii.

De ce ai ales să pleci de la Pandurii luna trecută?
Nu am mai rezistat. Aveam o echipă bună, dar un club fără bani nu are viitor.

Știai asta și în iarnă! De ce ai mai venit la reunire? De ce nu ai încercat să-ți reziliezi contractul sau de ce nu ai depus din iarnă memoriu?
Fiindcă mi-au promis că îmi dau banii în martie.

Ai luat vreun salariu de când ai semnat cu Pandurii?
Nu, nimic din august!

Nu a vizitat nici măcar orașul în care stătea, Târgu Jiu, fiindcă ”nu am avut bani”

Și din ce ai trăit?
M-a ajutat familia, mi-a trimis bani, dar e greu și pentru ei! Sunt dezamăgit de modul de viață de aici, de cum am trăit și cum am fost tratat!

Impresarul ți-a dat bani în această perioadă?
Nu!

Măcar ți-a plăcut orașul Târgu Jiu?
Da, e frumos, deși nu am vizitat prea mult, că nu am avut bani. Am stat mai mult în camera, la club (n.r. – în clădirea Centrului de Copii și Juniori de la CS Pandurii).

Regreți că ai venit în România?
Nu, fiindcă a fost o experiență utilă, într-un campionat cu mult peste cel din Luxemburg. Aș accepta să joc în continuare în Liga 2 din România, dar la un club care are stabilitate financiară.

Bunga, despre condițiile de la Pandurii: ”În presă pretindem că va fi bine, dar adevărul e că în interior e un dezastru”

Conducerea clubului Pandurii spune că mai ai un an de contract și că ai plecat fără să spui nimic. Riști să fii suspendat!
De ce să fiu suspendat, dacă nu m-au plătit? Am depus memoriu la Federația din România, voi depunde și la FIFA. Din punctul meu de vedere, contractul s-a încheiat! Nu am fugit, doar că nu mai puteam trăi fără bani! Nu aveam alimentație bună și am slăbit mai multe kilograme din această cauză! Acest club e ca o dictatură: nu plătesc jucătorii, nu le dau mâncare corespunzătoare, dar are pretenția ca noi să fim eficienți pe teren. Trebuie un minimum de respect. Cum să mai ai pretenții să mă mai întorc când știi că nu m-ai plătit?! Nu are logică! Toată lumea știe că soarta clubului Pandurii atârnă de un fir de păr. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu la Pandurii. Am citit că antrenorul a spus că are nevoie de mine sezonul viitor, dar nu a făcut nimic ca să mă determine să rămân. În presă pretindem că va fi bine, dar adevărul e că în interior e un dezastru.

Pandurii, părăsită deja de mai mulți jucători străini pe care s-a bazat în acest sezon

Alături de Keinus Bunga, lunga trecută au mai părăsit Pandurii francezul Ludovic Erhard și congolezo-belgianul Merci Dieu Luzemo. Ghanezul Prince Buaben și gambianul Bakary Jaiteh au refuzat să mai revină în iarnă la Pandurii. Ultimul s-a reîntors luna trecută la Târgu Jiu.

”Francezul Ludovic Erhard era la final de contract și nici nu prea l-am folosit tot sezonul, nici pe Merci Dieu n-am prea mai contat în ultima perioadă, însă Keinus Bunga n-a mai vrut să continue la noi. Era un jucător de care aveam nevoie. El mai are un an de contract și sunt convins că va reveni la noi, după ce conducerea va vorbi cu el și cu impresarul lui, doar că momentan a decis să plece!”, a spus antrenorul Călin Cojocaru, după eșecul cu Ripensia, scor 0-3, din etapa a 5-a din play-out-ului Ligii 2.

Sâmbătă, de la ora 11:00, la Târgu Jiu, Pandurii întâlnește Farul Constanța, în ultima etapă din play-out. Gorjenii ocupă ultimul loc în Grupa A, cu doar 14 puncte, fiind retrogradați matematic de cinci etape.

Foto: Cristi Stavri (Sport Pictures), Justinel Stăvaru și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-ultimei-etape-a-play-out-ului-ligii-2-ripensia-recea-resita-si-slobozia-isi-vor-afla-soarta-sambata-una-dintre-ele-retrogradeaza-direct-iar-altele-doua-vor-merge-la-baraj-de-mentinere-19182769

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-liga-2-cu-doua-serii-din-sezonul-urmator-cele-doua-cluburi-care-pun-presiune-pe-frf-au-chiar-ele-un-plan-diferit-pentru-modificarea-sistemului-competitional-cum-e-s-19181842

Mircea OGLINDOIU 05 May. 2021, 14:18 Liga 2
Pe aceeași temă