EXCLUSIV | Leo Grozavu a ajuns la Iași pentru a negocia cu conducerea Politehnicii. Primele declarații în Copou: ”Probabil vor fi două zile de discuții, pentru că vreau să punem lucrurile la punct de la început”

Narcis POHOAȚĂ 13 Oct. 2022, 16:12 Liga 2

Conducerea Politehnicii Iași negociază la această oră cu Leo Grozavu.

Dorit cu insistență încă din vară, antrenorul în vârstă de 55 de ani ar putea prelua astăzi, joi, 13 octombrie 2022, banca tehnică a echipei ieșene, rămasă vacantă de luni, după despărțirea de Claudiu Niculescu.

Leo Grozavu a ajuns în jurul prânzului la Iași și s-a întâlnit cu oficialii clubului din Copou, președintele Cornel Șfaițer și managerul executiv Florin Briaur, pentru a negocia posibila venire a sa la echipa moldavă din Liga 2. Cele două părți s-au înțeles într-o mare măsură, iar faptul că Grozavu a acceptat să vină în Copou, pentru discuțiile finale și pentru a vizita baza sportivă, condițiile de la stadion, sunt un semn că cel care a fost ultima dată ”principal” la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe își dorește să semneze cu Iașiul.

Leo Grozavu: ”Eu ce pot să promit, dacă va fi totul în regulă, este că mă pun în slujba Iașiului ca și în slujba familiei mele”

Antrenorul a declarat că se va pune în slujba echipei ca și în slujba familiei sale dacă va semna cu Poli Iași.

”În primul rând m-am ținut de promisiune și am venit la Iași, așa cum am spus. Am venit cu gânduri bune, de fiecare dată pe unde m-am dus am venit cu încredere. Și aici am venit cu încredere, a contat foarte mult rugămintea domnului Cornel Șfaițer. Mai departe, rămâne de văzut. Eu ce pot să promit, dacă va fi totul în regulă, este că mă pun în slujba Iașiului ca și în slujba familiei mele. Pentru că pentru mine fotbalul înseamnă foarte mult și voi da tot ce știu eu mai bine și tot ce am mai bun. Voi inspecta baza, voi discuta cu conducerea, probabil vor fi două zile de discuții, pentru că vreau să punem lucrurile la punct de la început. Sunt un om care nu întâmplător stă pe margine, pentru că acolo unde merge vrea să reușească. Sunt foarte pretențios, și nu vă gândiți în primul rând la partea financiară. Pentru că în România toată lumea se gândește numai la bani. Dar depinde de foarte multe lucruri semnătura mea”, a declarat Leo Grozavu.

Ar fi a doua colaborare a lui Leo Grozavu cu echipa din Iași, pe care a mai antrenat-o în 2011, când se numea CSMS.

”Sunt un om de modă veche. Țin la prietenie”

Grozavu a explicat că un rol important în decizia sa de a veni la discuții este relația strânsă de prietenie pe care o are cu președintele Politehnicii Iași, Cornel Șfaițer. Cei doi au colaborat în trecut la FC Botoșani și Sepsi OSK.

”Relația mea cu președintele Cornel Șfaițer este mai mult decât una profesională, am dezvoltat o prietenie foarte bună în timp. Pentru că este un om dintr-o bucată, pe care te poți baza la greu și a demonstrat lucrul acesta. Și eu am considerat că sunt momente în viață când trebuie să întorci lucrurile astea. Sunt un om de modă veche dacă vreți, țin la prietenie, țin la momentele când omul are nevoie. Când totul e bine sunt prea mulți în jur și de obicei nu sunt toți adevărați, mai mulți falși”, a mai spus Leo Grozavu.

Dacă nu vor apărea probleme de ultimă oră, Leo Grozavu ar putea fi prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, însă sunt șanse minime ca acesta să stea pe bancă sâmbătă, la meciul cu Metaloglobus București, din etapa a 10-a a Ligii 2, programat pe stadionul ”Emil Alexandrescu”.

Grozavu a antrenat ultima dată în Liga 2 în 2018

Poli Iași a rămas fără antrenor luni seară, atunci când Claudiu Niculescu și-a reziliat contractul pe cale amiabilă, în urma unei ședințe cu conducătorii clubului.

Tot în acea seară, ieșenii au intensificat discuțiile cu Leo Grozavu, iar antrenorul a anunțat a doua zi că va veni la Iași pentru a avea discuții cu conducerea lui Poli. Și în vară a fost ofertat

Leo Grozavu a antrenat ultima dată în Liga 2 în 2018, pe Petrolul, unde a stat doar câteva luni și a fost demis din cauza rezultatelor slabe. În acel moment, echipa ploieșteană se afla într-o situație asemănătoare cu a trupei din Copou. Avea un lot complet schimbat, pretenții mari și un buget impresionant pentru liga secundă.

În acest moment, Poli Iași se află pe locul 5 în Liga 2, cu 17 puncte, la trei puncte în spatele liderului Steaua (20 puncte).

Narcis POHOAȚĂ 13 Oct. 2022, 16:12 Liga 2
Pe aceeași temă