EXCLUSIV | Ianis Zicu vorbește despre posibilitatea de a prelua ca antrenor echipa FC Marina, cea despre care Ciprian Marica spunea că-i va lua locul Farului în Liga 2

Marius ANGHEL 05 Jul. 2021, 21:22 Liga 2
EXCLUSIV | Ianis Zicu vorbește despre posibilitatea de a prelua ca antrenor echipa FC Marina, cea despre care Ciprian Marica spunea că-i va lua locul Farului în Liga 2

Ciprian Marica, acționarul principal al echipei Farul din Liga 2, mutat între timp cu brandul FC Farul la Viitorul Constanța, a anunțat vinerea trecută”în Liga a doua va activa din noul sezon Fotbal Club Marina!”. Fostul internațional cedează locul echipei sale din Liga 2 unei formații despre care nici în acest moment, la trei zile distanță de la anunț, nu se cunoaște nimic ori despre modul în care se face această schimbare, vânzarea de loc fiind interzisă de regulament.

Tot ce se știe, tot din spusele lui Marica, este că FC Marina îl va avea ca președinte pe Altay Nuredin (27 de ani), un băiat cunoscut mai degrabă datorită aparițiilor în publicațiile mondene, nepotul unui om de afaceri controversat din Constanţa, Beinur Nuredin, poreclit şi ”Spaima Litoralului”.

Ianis Zicu recunoaște negocierile purtate pentru preluarea echipei FC Marina, însă încă nu s-a decis

Cu o săptămână înainte de acest anunț al lui Marica, Beinur Nuredin posta o fotografie (foto principal) în care se afla alături de Erchin Nuredin, fratele său, tatăl lui Altay, Ciprian Marica și Ianis Zicu cu următorul mesaj, pe contul său de Facebook: ”Cu Erchin, Zicu si Marica la discutii ptr viitorul fotbalului din Mangalia”.

Ulterior, numele lui Ianis Zicu, datorită acestei imagini, era speculat ca viitor antrenor al echipei FC Marina, care se crede că va juca la Mangalia.

Contactat telefonic de Liga2.ro, Ianis Zicu a recunoscut faptul că a purtat negocieri cu familia Nuredin, însă are și alte oferte și, deocamdată, nu a luat o decizie.

”Am avut niște discuții cu domnii din Mangalia și o să vedem zilele următoare exact dacă o să se concretizeze sau nu. Discuții am avut și cu ei și cu alte cluburi și, până acum, nu am semnat cu nimeni, sunt liber de contract”, a spus Zicu, care ar merge la echipa apărută peste noapte doar dacă se dorește performanță: ”Partea juridică nu intră în atribuțiile mele. Eu sunt antrenor, vorbesc și negociez cu orice club care este interesat de serviciile mele, care își dorește să facă performanță. Dacă merg, eu aduc jucătorii pe care îi vreau. În momentul ăsta, dacă eu aș merge la acest club, toți jucătorii vor veni la recomandarea mea.”

  • În acest moment, FC Marina este un club fantomă, care nu are niciun jucător, însă nici măcar nu e sigur dacă va fi acceptat de FRF în Liga 2 în locul Farului.
Beinur Nuredin, poreclit ”Spaima Litoralului”, și nepotul său, Altay Nuredin, probabil patronul, respectiv viitorul președinte al echipei FC Marina. Foto: facebook Altay Nuredin

Zicu: ”Dacă voi semna, îmi voi asuma că suntem în mare întârziere dacă am începe acest proiect”

Ianis Zicu nu a dorit să spună dacă discuțiile decisive cu șefii noii echipe dobrogene sunt programate pentru o dată anume.

”Astea sunt discuții care se pot face în orice moment, și peste cinci minute, și peste două zile. Finalul nu-l știi niciodată când negociezi un contract. Programările și întâlnirile se fac prin telefon acum, nu prin poștă, deci se pot face într-o secundă”, a spus fostul antrenor al Farului.

Fostul mijlocaș și-ar asuma să preia FC Marina chiar și în condițiile în care unele echipe pe care le-ar întâlni în noul sezon de Liga 2 ar avea deja trei săptămâni de pregătire în față. ”Știu că echipele au început treaba, că suntem în mare întârziere dacă am începe acest proiect, dar, dacă voi semna, îmi voi asuma și acest lucru, să începem cu trei săptămâni mai târziu decât restul echipelor. Dar, până va fi ceva clar, e cale lungă. Acum să vedem ce se întâmplă și ce urmează”, a mai spus Zicu pentru Liga2.ro.

E posibil ca proiectul FC Marina să nu fi pornit până în acest moment, deoarece se așteaptă un răspuns din partea FRF, dacă echipa va fi acceptată sau nu în Liga 2 în locul Farului.

Ianis Zicu a antrenat Farul Constanța în ultimele două sezoane de Liga 2. A fost prima sa experiență ca antrenor principal al unei echipe de seniori, după ce, anterior, mai pregătise juniori la FC Voluntari. Foto: Farul Constanța

Locul unde va juca FC Marina nu-l interesează pe Zicu, cel puțin în acest moment. ”Mă interesează să formez o echipă și să pot să încep”

În lipsa informațiilor certe, se speculează că FC Marina va juca la Mangalia, având în vedere originea fraților Nuredin, care în trecut au deținut și echipa Callatis Mangalia.

Ianis Zicu spune că, pentru moment, nu este interesat unde va juca acasă FC Marina, ci este axat, ca de fiecare dată, doar pe latura sportivă.

”Sunt lucruri pe care le discută cei din conducere. Nu am intrat în astfel de detalii acum. Pe mine mă interesează alte lucruri în momentul ăsta, să formez o echipă și să pot să încep. Lucrurile astea sunt mai importante pentru mine. Mă interesează bugetul pe care îl vor avea pentru jucători, adică salariul maxim pe care pot să-l ofer. Ca și antrenor, nu mă interesează, acum, unde o să jucăm, la Mangalia, lângă Mangalia, pe un teren, sau cum a jucat Clinceniul la Călărași un meci, au închiriat pentru că nu le-a plăcut gazonul. Sunt detalii care se pot regla și pe parcurs, dar, cu siguranță, fiind un club care trebuie să activeze în Liga a 2-a, vor avea un teren unde o să joace”, a declarat Ianis Zicu pentru Liga2.ro.

Prin ceea ce spune Zicu, discuțiile de preluare a echipei FC Marina par destul de avansate.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-anunt-despre-locul-farului-in-liga-2-in-liga-a-doua-va-activa-din-noul-sezon-fotbal-club-marina-totul-sta-la-decizia-frf-dupa-ce-planurile-fostului-international-a-19191148

 

Marius ANGHEL 05 Jul. 2021, 21:22 Liga 2
Pe aceeași temă