EXCLUSIV | Grevă la Viitorul Pandurii! Jucătorii au refuzat să se mai antreneze din cauza restanțelor salariale. UPDATE: Eugen Trică a dat asigurări că s-a ajuns la acord între conducere și fotbaliști

Mircea OGLINDOIU, Andrei PASCU 24 Mar. 2022, 10:30 Liga 2
EXCLUSIV | Grevă la Viitorul Pandurii! Jucătorii au refuzat să se mai antreneze din cauza restanțelor salariale. UPDATE: Eugen Trică a dat asigurări că s-a ajuns la acord între conducere și fotbaliști

UPDATE: După apariția articolului, Eugen Trică a revenit cu un apel telefonic, iar în discuția cu reporterul Liga2.ro a detaliat subiectul. În final, s-a ajuns la un acord între conducere și jucători, aceștia din urmă înțelegând situația și începând, ulterior, antrenamentele programate joi.

Trică a precizat că ”acum e liniște la echipă” și pregătește reluarea Ligii 2, după această pauză competițională. Gorjenii programaseră un joc amical cu Universitatea Craiova, sâmbătă, însă a fost anulat în cele din urmă.

Eugen Trică: ”Jucătorii au înțeles situația”  

Poate că fotbaliștii au primit noi asigurări că situația se va regla, că vor primi banii restanți.

Totul s-a rezolvat, băieții au înțeles și intră la antrenament. Acum e liniște la echipă. Sâmbătă trebuia să jucăm cu Universitatea Craiova, dar are ceva probleme de lot și amicalul a picat. în aceste condiții, vom trimite mai mulți jucători la echipa a doua, pentru meciul din Liga 3 cu Gilortul Târgu Cărbunești”, a spus Eugen Trică pentru Liga2.ro.


Știrea inițială

Intrată în insolvență, Viitorul Pandurii Târgu Jiu are grave probleme financiare! Cel puțin asta rezultă din restanțele salariale ale jucătorilor. Conform unor surse din cadrul clubului gorjean, componenții lotului au refuzat să se antreneze miercuri pe motiv că nu și-au primit salariile de patru luni!

Contactat telefonic de Liga2.ro pentru a i se lua o reacție, antrenorul Eugen Trică a admis că au fost discuții cu jucătorii, dar a spus că joi, la ora 11:00, aceștia își vor relua pregătirile. Deși altele sunt informațiile din cadrul clubului, de la anumite surse, ”principalul” a avut o altă variantă.

Eugen Trică a admis că au fost discuții, nu și grevă: ”Jucătorii au primit liber luni și marți, miercuri au fost unele discuții”

Trică a precizat că luni și marți jucătorii au fost liberi, dar a recunoscut că au fost discuții ale acestora cu conducerea o zi mai târziu, miercuri. Oare în ce au constat acele discuții? Eugen Trică nu a dorit să detalieze subiectul, însă a promis să vină cu precizări pe cursul zilei de joi.

Fotbaliștii sunt nemulțumiți de faptul că neplata restanțelor salariale se prelungește, iar la baza acestui aspect nu pot sta decât problemele financiare. Până la urmă, Viitorul Pandurii se află în rândul echipelor din Liga 2 care au cerut insolvența.

Nu a fost vorba de grevă. Jucătorii au primit liber luni și marți, iar miercuri au fost unele discuții. Acum ne pregătim de antrenamentul de la ora 11:00. Vă dau mai multe detalii după-amiază„, a declarat Eugen Trică pentru Liga2.ro.

Ciudatul caz al Viitorului Pandurii. A revenit Eugen Trică, s-a plecat în Turcia, iar apoi s-a intrat în insolvență. Acum, restanțe salariale numeroase către jucători

Viitorul Pandurii a solicitat intrarea în insolvență la data de 4 februarie 2022, iar Tribunalul Gorj a aprobat cu rapiditate, la 14 februarie, cererea. Chiar dacă în spațiul public nu au fost semnale după care să ne ghidăm că acest lucru se poate întâmpla, totuși, această neplată a salariilor de patru luni, adică din luna decembrie a anului trecut, poate duce cu gândul la faptul că oamenii din conducere ar fi putut lua în calcul o astfel de măsură de mai mult timp.

Însă, e interesant și faptul că Viitorul Pandurii și-a permis să meargă într-un stagiu de pregătire centralizat în iarnă, în Turcia, care s-a ridicat la ordinul zecilor de mii de euro.

Se vorbea de promovarea în Liga 1, dar Vlad Rusu făcea acuzații grave

O altă mutare care nu prevestea solicitarea intrării în insolvență de către gorjeni a constat în revenirea lui Eugen Trică la echipă. Ba chiar la acel moment antrenorul vorbea de promovarea în Liga 1 sezonul viitor.

Un cantonament reușit, din toate punctele de vedere. Am avut condiții bune, cazare, mâncare, terenuri foarte bune. Am reușit să jucăm și patru amicale. Vremea a fost bună, cu excepția primelor două-trei zile, când a plouat, dar apoi și-a revenit.

Încercăm anul acesta să câștigăm locul 1 sau 2 din play-out, iar, din campionatul viitor, cu câteva transferuri bune, mi-aș dori să ne batem la promovare”, spunea încrezător Trică, pentru ca mai apoi mai multe aspecte negative să aibă loc la Viitorul Pandurii: insolvență, după care neplata salariilor către jucători de luni de zile.

Să nu uităm nici reacția dură a atacantului Vlad Rusu, care făcea afirmații grave la adresa Viitorului Pandurii. Dezvăluirile sale din februarie, AICI.

Acum, în a doua parte a lunii martie, vorbim despre restanțe salariale către jucători, întinse pe luni bune, aspect care îi face pe aceștia să reacționeze și să își ceară drepturile.

Viitorul Pandurii e lipsită de grija retrogradării în Liga 3, în mare măsură

Viitorul Pandurii are șansa să fie, în mare măsură, lipsită de grijile retrogradării. Aflată în Grupa B a play-out-ului, formația lui Trică ocupă acum locul 4, cu 24 de puncte, la șapte puncte de poziția a 5-a, FC Brașov, care duce la barajul de menținere în divizie.

În prima rundă din play-out, Viitorul Pandurii a cedat cu 2-6 pe terenul Buzăului, iar în runda a 2-a va da peste Unirea Constanța, în deplasare. 

Foto: Justinel Stăvaru/ Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-romania-u19-a-debutat-in-turul-de-elita-cu-un-succes-zdrobitor-tricolorii-au-invins-la-scor-georgia-u19-iar-printre-marcatori-s-au-regasit-si-doi-fotbalisti-din-liga-2-19224484

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-petrolul-victorie-fara-probleme-in-amicalul-cu-zimbru-chisinau-liderul-ligii-2-a-castigat-la-scor-iar-marius-coman-a-oferit-faza-meciului-19224427

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-nu-vrea-sa-faca-act-de-prezenta-in-play-off-desi-a-pierdut-la-debut-presedintele-ilie-lemnaru-analiza-urmatoarelor-noua-meciuri-19224420

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-va-arata-diferit-in-ultimele-runde-din-play-out-planurile-lui-cristian-pustai-ne-trebuie-o-familie-cu-personalitate-mai-mare-cu-individualitati-peste-media-ligii-2-19224407

 

Mircea OGLINDOIU, Andrei PASCU 24 Mar. 2022, 10:30 Liga 2
Pe aceeași temă