EXCLUSIV | Golan pentru Tamaș! Fundașul a convins un israelian să semneze cu ”U” Cluj. Stanciu: ”Trecem la un nivel superior”

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Aug. 2020, 13:51 Liga 2

”U” Cluj i-a transferat lui Tamaș un fost coleg cu care acesta a câștigat cupa în Israel. Idan Golan are 24 de ani și joacă extremă, dar și în spatele vârfului.

Israelianul a fost crescut de Hapoel Haifa și a jucat acolo din 2015 până în 2018, în ultimul sezon câștigând Cupa Israelului, într-o echipă în care evolua și Gabi Tamaș. Mai apoi, Golan s-a transferat în liga secundă din Israel, unde a jucat pentru Hapoel Ramat și Hapoel Nof HaGalil. Pentru ultima, a bifat 29 de partide și două goluri în sezonul recent încheiat.

Daniel Stanciu: ”Fiind apropiat de Gabi, a dorit mult să vină”

Ca și în cazul lui Gabi Tamaș, Daniel Stanciu a fost cel care l-a convins pe Idan Golan să semneze cu ”U” Cluj, acesta cunoscându-l din perioada în care activa în Israel.

Oficialul Universității spune însă că angajamentul cu Gabi Tamaș a fost cel mai puternic argument. ”Idan este un jucător ambițios care sigur ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele acestui sezon. Fiind apropiat de Gabi Tamaș în perioada Hapoel Haifa, a dorit foarte mult să vină la U Cluj. Este un caracter deosebit și un profesionist desăvârșit. Încet, încet U va trece la un nivel superior în ceea ce privește mentalitatea și performanța”, a spus Daniel Stanciu pentru Liga2.ro.

  • În această vară, ”U” Cluj i-a mai achiziționat pe portarul Vlad Muțiu (25 de ani, ex Farul), mijlocașii Laurențiu Rus (35 de ani, ex CSM Reșița), Daniel Novac (32 de ani, ex Chindia Târgoviște) și Alexandru Negrean (19 ani, ex Viitorul Pandurii) și fundașul Gabriel Tamaș (36 de ani, ex Astra).
  • Cu ”U” continuă și fundașul Andrei Mureșan, care în momentul ”înghețării” campionatului din cauza pandemiei luase decizia de a se retrage din activitatea de fotbalist. A fost convins, însă, să revină.

”U” Cluj a confirmat achiziția lui Idan Golan

UPDATE: ”U” Cluj a anunțat oficial transferul israelianului Idan Golan, un jucători care poate evolua atât pe poziția de extremă, cât și în spatele vârfului.

”Crescut de Hapoel Haifa, Idan a făcut pasul la echipa mare în sezonul 2016-2017 și a reușit să câștige, alături de Gabi Tamaş, Cupa Israelului la finalul stagiunii 2017-2018. Pentru formația din Haifa, noul jucător al Universității a bifat 31 de jocuri, reușind un gol și patru pase decisive.

A trecut în tabăra celor de la Hapoel Ramat Gan în vara anului 2018, unde a jucat în 22 de meciuri, iar la începutul sezonului trecut a fost transferat de cei de la Hapoel Nof HaGalil, echipă pentru care în cele 32 de partide jucate a reușit să înscrie de patru ori.

Îi urăm bun-venit și să ne bucurăm împreună de cât mai multe reușite, aici, la FC Universitatea Cluj! Mult succes Idan Golan!”, transmite ”U” Cluj pe site-ul oficial.

Idan Golan: ”Știu că U este un club cu o istorie uriașă de peste 100 de ani”

Idan a avut pentru fcucluj.ro și o primă reacție după ce a semnat contractul. „Am ales să vin aici, deoarece mi-am dorit să joc în afara granițelor țării mele și cred că acest loc este perfect pentru a deveni mai bun ca jucător și pentru a avansa în cariera mea. Știu că ”U” este un club cu o istorie uriașă de peste 100 de ani. Am aflat câte ceva și despre suporterii acestei echipe, care însă, din păcate, nu vor putea veni la stadion din cauza pandemiei. Voi da totul pentru a ajuta echipa să promoveze în Liga 1. Acesta este obiectivul meu pentru noul sezon”, a declarat Idan Golan.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noua-editie-a-ligii-2-va-avea-un-format-inedit-aprobat-de-majoritatea-cluburilor-in-sezonul-regulat-se-joaca-doar-turul-apoi-se-intra-in-play-off-si-doua-grupe-de-play-out-cum-se-decid-promovatele-19144054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-bomba-la-u-cluj-gabi-tamas-a-semnat-cu-echipa-din-liga-2-19141931

Vlad MĂCICĂȘAN 14 Aug. 2020, 13:51 Liga 2
Pe aceeași temă