EXCLUSIV | Farul a pus pe liber cinci fotbaliști, dar acesta e doar începutul. Constănțenii vor rezilia și alte contracte. Să fie efectul fuziunii?

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2021, 18:07 Liga 2
EXCLUSIV | Farul a pus pe liber cinci fotbaliști, dar acesta e doar începutul. Constănțenii vor rezilia și alte contracte. Să fie efectul fuziunii?

În pline negocieri pentru fuziunea cu Viitorul Constanța, Farul a reziliat și contractele câtorva jucători.

Liga2.ro a aflat că ”marinarii” au încetat colaborarea cu cinci, cel puțin, și urmează și alții. După ratarea play-off-ului Ligii 2, Farul a anunțat mai mulți fotbaliști că nu mai pot continua și din vară.

Farul a pus pe liber cel puțin cinci jucători, iar cu doi se judecă 

La bază a stat, în foarte mare măsură, și fuziunea cu Viitorul Constanța, care are șanse mari de reușită. ”Scheletul” noului proiect se va axa pe jucătorii echipei patronate de Gică Hagi, astfel că Farul nu are încotro și trebuie să rezilieze cu fotbaliștii din lot, cu o foarte mare parte dintre ei.

Sursele Liga2.ro au precizat că în acest moment cel puțin cinci fotbaliști au fost anunțați că nu vor mai continua și înțelegerile au fost deja ”rupte”.

Simon Măzărache (atacant, 28 de ani), Robert Băjan (fundaș, 25 de ani), Ionuț Ursu (fundaș, 32 de ani), Liviu Mihai (mijlocaș, 33 de ani) și Iulian Carabela (fundaș, 25 de ani) sunt printre jucătorii cu care Farul a terminat prematur contractele. Farul a încercat să mai rezilieze cu alți doi fotbaliști, Dan Panait (fundaș, 24 de ani) și Vlad Rusu (atacant, 30 de ani). Aceștia au depus memorii în ceea ce privește situația lor.

Vârful a primit un prim verdict favorabil cererii lui, iar Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a decis ca Farul să îi plătească restanțele salariale. Clubul poate face însă recurs până pe 13 iunie. În cazul lui Dan Panait, cazul său va fi judecat pe 22 iunie.

Rezilierile, efect al fuziunii dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța 

În acest moment, Farul nu a precizat ceva în această direcție, în ceea ce privește plecările, dar la bază au stat și problemele financiare. De altfel, Ciprian Marica, acționarul majoritar al clubului, a recunoscut în mai multe rânduri că nu mai poate susține de unul singur proiectul. Fondurile au reprezentat și un motiv pentru care s-au început negocierile fuziunii cu Viitorul Constanța.

Am lucrat în echipă, lucrăm în echipă și cred că orașul Constanța merită să aibă o singură echipă. Facem toate demersurile și încercăm să găsim cea mai bună formulă și să nu pierdem absolut nimic. Să luăm tot ce e bun de la Viitorul și de la Farul și să facem o singură echipă.

(N.r. – E posibil ca fuziunea să se concretizeze până la începutul Ligii 1?) Noi ne dorim. Atât cei din conducerea Farului, cât și cei din conducerea Viitorului. Și atunci când oamenii își doresc, de obicei lucrurile se întâmplă, declara Ciprian Marica recent, în privința fuziunii.

Patru jucători împrumutați de Farul se întorc la echipele lor 

Din informațiile Liga2.ro, Farul nici măcar nu s-a gândit să negocieze eventuale prelungiri ale împrumuturilor jucătorilor pe care i-a adus în vara trecută, pentru sezonul 2020/2021.

În această situație sunt Ștefan Fara (portar, 20 de ani, împrumutat de la Dinamo), Florin Bălan (mijlocaș, 19 ani, FC Voluntari), Robert Silaghi (19 ani, mijlocaș, CFR Cluj), Daniel Nicula (mijlocaș, 18 ani, Gaz Metan Mediaș). Acestora li se adaugă alți trei jucători luați pe perioadă determinată de timp, chiar de la Viitorul Constanța, Cosmin Dur-Buzoancă (portar, 23 de ani), Sebastian Agachi (portar, 22 de ani) și Marius Leca (fundaș, 20 de ani).

Foto: Farul Constanța

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fuziunea-dintre-farul-si-viitorul-tot-mai-aproape-de-concretizare-ciprian-marica-e-optimist-atunci-cand-oamenii-isi-doresc-lucrurile-se-intampla-constanta-merita-sa-aiba-o-singura-echipa-19188476

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-nu-mai-vrea-dezbinare-in-fotbal-vedem-ca-exista-doua-echipe-steaua-doua-craiova-doua-dinamo-ar-fi-frumos-ca-la-constanta-sa-existe-o-singura-echipa-farul-constanta-19187888

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marinarii-aproape-sa-si-piarda-golgheterul-vanat-de-cluburi-din-liga-1-atacantul-farului-andrei-banyoi-ar-putea-ajunge-in-fotbalul-maghiar-19185925

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-au-anuntat-sanctiunile-dupa-bataia-generala-de-la-finalul-meciului-de-baraj-dintre-scm-zalau-si-unirea-dej-oficialii-si-jucatorii-penalizati-19188774

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-noua-amanare-la-poli-iasi-cand-va-fi-stabilita-noua-structura-a-adunarii-generale-a-asociatilor-si-propunerea-pentru-sefia-comitetului-director-19188765

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-stabilit-data-reunirii-ciucanii-incep-pregatirile-la-finalul-lunii-iunie-si-se-vor-antrena-pe-plan-local-o-saptamana-19188748

Răzvan STÎNGĂ 11 Jun. 2021, 18:07 Liga 2
Pe aceeași temă