EXCLUSIV | Fanii nu-l vor. Suporterii Universității Cluj i-au cerut noului președinte să nu accepte funcția. Ce plan are Constantin Răduță

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Apr. 2021, 12:08 Liga 2
EXCLUSIV | Fanii nu-l vor. Suporterii Universității Cluj i-au cerut noului președinte să nu accepte funcția. Ce plan are Constantin Răduță

Ales ca nou președinte al Universității Cluj, Constantin Răduță este contestat din prima zi.

Sursele Liga2.ro spun că mai mulți suporteri au fost prezenți ieri seară în Parcul Sportiv, unde își are biroul fostul mijlocaș de la Universitatea, pentru a-l contesta pe acesta. Fanii au scandat împotriva lui Răduță și l-au cerut președinte pe Ioan Ovidiu Sabău.

Se pare că Răduță nu este personajul pe care îl așteptau suporterii în fruntea clubului, după plecarea lui Radu Constantea, dorința fanilor fiind ca ”U” Cluj să aibă președinte un om cu activitate în fotbal în ultimii ani.

Adversitatea fanilor se poate observa și din comentariile de pe Facebook, după ce ”U” Cluj a anunțat oficial noul președinte. Sunt peste 100 de comentarii în care fanii ironizează numirea sau o contestă vehement.

”Reprezentantul Universității Babeș-Bolyai, domnul Constantin Raduță, a fost numit, vineri, în funcţia de preşedinte al FC Universitatea Cluj.
Mandatul acestuia în fruntea clubului intră în vigoare miercuri, 14 aprilie 2021”, acesta este scurtul anunț al Universității Cluj în care îl prezintă pe cel care preia cea mai importantă poziție în cadrul clubului.

Constantin Răduță e susținut de primarul Emil Boc

Răduță a fost reprezentantul Universitatea Babeș-Bolyai în Consiliul Director al clubului, până să fie numit președinte. Este un apropiat al primarului Emil Boc și a deținut mai multe funcții de conducere, de la Direcția Județeană de Sport, până la director al Sălii Polivalente sau al Parcului Sportiv ”Iuliu Hațieganu”.

Primarul din Cluj Napoca a asigurat recent că ”U” Cluj va primi în continuare finanțare de la bugetul local. ”Primăria, ca membru fondator, va finanța în continuare clubul de fotbal”, a spus Emil Boc, la Realitatea FM Cluj.

A închis terenurile pentru jucătorii lui ”U” Cluj și l-a contestat pe Stanciu

Întrebarea pe care și-o pun fanii lui ”U” Cluj este dacă Daniel Stanciu și Costel Enache vor lucra cu noul președinte.

Răduță (foto) a contestat de mai multe ori deciziile lui Stanciu, în ședințele Comitetului Director. Mai mult, relația acestuia cu actuala conducere sportivă s-a deteriorat când Răduță a decis să ”pună lacătul” pe terenurile și vestiarele din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” pentru juniorii lui ”U” Cluj și pentru echipa mare.

Răduță îl vrea pe Octavian Abrudan în conducere

Se pare că numirea lui Răduță nu exclude posibilitatea ca grupul de foști fotbaliști conduși de Octavian Abrudan să revină la club, pe funcții de conducere.

Aceștia au prezentat un proiect prin care doreau să preia șefia clubului, dar au ajuns contestați de suporteri pentru decizia lor, fanii reproșându-le în special momentul ales, ”U” Cluj fiind încă în obiectiv, la acel moment.

Totuși, Răduță vrea să îi atragă pe Abrudan sau Cordoș în noua conducere.

Vlad MĂCICĂȘAN 10 Apr. 2021, 12:08 Liga 2
Pe aceeași temă