EXCLUSIV | Eugen Trică, dat afară de la Viitorul Pandurii! E debandadă la echipă, iar fotbaliștii cu salarii mari au fost notificați

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2022, 09:02 Liga 2
EXCLUSIV | Eugen Trică, dat afară de la Viitorul Pandurii! E debandadă la echipă, iar fotbaliștii cu salarii mari au fost notificați

Eugen Trică a terminat prematur și a doua experiență din acest sezon de la Viitorul Pandurii! După doar șapte meciuri, antrenorul de 45 de ani a fost dat afară de la gruparea gorjeană, motivele fiind multiple. Patronul echipei, Nicolae Sarcină, s-a debarasat de Trică înainte de finalul sezonului.

Eugen Trică, demis de la Viitorul Pandurii!

Liga2.ro a aflat de decizia omului cu banii de la formația din Târgu Jiu, chiar dacă deocamdată clubul nu a anunțat nimic în acest sens. Sursele noastre au aflat că au loc, de o perioadă mai bună de timp, discuții contra între Nicolae Sarcină și Eugen Trică, iar acum patronul a hotărât că e cazul să pună capăt unui nou contract cu antrenorul.

Totul a plecat, așa cum se întâmplă mai mereu, de la bani, dar și de la rezultatele slabe ale echipei din ultima perioadă. În privința părții financiare, după cum bine se știe, Viitorul Pandurii are probleme importante, iar restanțele către stafful tehnic și către jucători au creat, de ceva timp, o atmosferă tensionată la echipă.

E debandadă la echipă” – sunt cuvintele spuse de sursa Liga2.ro despre tot ce se întâmplă acum la Viitorul Pandurii.

Situație foarte grea la Viitorul Pandurii. Demiterea lui Eugen Trică nu e deloc întâmplătoare

Revenind la Eugen Trică, el nici nu a fost prezent la cel mai recent meci jucat de gorjeni în play-out-ul Ligii 2, cu FC Brașov. A fost înlocuit de ”secundul” Ovidiu Dănănae, dar asta din cauza unei accidentări. Chiar dacă pretextul pare perfect pentru ca lipsa lui Eugen Trică să fie scuzată astfel, antrenorul a fost nevoit să se opereze din cauza unei probleme medicale, una nu foarte importantă. Trebuie spus și că Trică a absentat de la ultimul meci și din cauza faptului că s-a aflat în stare de suspendare după galbenele primite, conform informațiilor furnizate de FRF.

Abia în aceste zile, ulterioare disputei cu FC Brașov, Nicolae Sarcină a hotărât să îl dea afară pe Trică, relațiile dintre cei doi fiind din ce în ce mai reci în ultima perioadă, iar asta și din cauza faptului că vestiarul a început să reacționeze la restanțele salariale și a deciziei luate de club, de a intra în insolvență.

Trică i-a cerut explicații patronului, iar astfel a început o stare de tensiune între cei doi. Au existat discuții contra, iar Sarcină a avut argumentul său pentru care și-a expus nemulțumirile: lipsa rezultatelor din Liga 2.

Salariul lui Eugen Trică a fost și el un motiv pentru care, în cele din urmă, s-a decis demiterea antrenorului, considerat unul mare în raport cu ce a realizat până acum.

Un cantonament reușit, din toate punctele de vedere. Am avut condiții bune, cazare, mâncare, terenuri foarte bune. Am reușit să jucăm și patru amicale. Vremea a fost bună, cu excepția primelor două-trei zile, când a plouat, dar apoi și-a revenit.

Încercăm anul acesta să câștigăm locul 1 sau 2 din play-out, iar, din campionatul viitor, cu câteva transferuri bune, mi-aș dori să ne batem la promovare”, spunea Trică după cantonamentul din iarnă, dar speranțele lui s-au dus, încet-încet, pe apa sâmbetei. În primă fază cu intrarea în insolvență, acum, iată, cu demiterea sa.

În cele șapte meciuri în care a stat pe banca Viitorului Pandurii în acest al doilea mandat, Eugen Trică a strâns trei victorii, două egaluri și două înfrângeri. Prima sa experiență de la Viitorul Pandurii din acest an, de la începutul sezonului și până în octombrie 2021, s-a terminat ca urmare a unei oferte venite din partea U Craiova 1948 SA.

Jucătorii cu salarii mari, notificați de club! Printre ei, Ciprian Rus 

Sursele Liga2.ro au mai aflat că Viitorul Pandurii a început să notifice jucătorii cu salarii mari că vor fi dați afară, asta, cel mai probabil, și din cauza faptului că echipa a intrat în insolvență. Banii sunt mai puțini, remunerațiile fotbaliștilor sunt, se pare, prea mari, astfel că oamenii din conducere au hotărât că, mai la îndemână, este să renunțe la cei cu salarii consistente.

Unul dintre jucătorii care au primit notificarea este Ciprian Rus (31 de ani), care, în foarte mare măsură, va pleca de la Viitorul Pandurii la finalul campionatului, în vară.

Și notificările clubului către fotbaliști au alimentat starea de tensiune dintre conducere și Trică. Antrenorul considera că nu poate pregăti jucători care sunt anunțați că vor fi dați afară, cerând ca situația să fie îndreptată într-un anumit fel.

  • Liga2.ro va încerca să ia legătura cu Eugen Trică, pentru a obține un punct de vedere.

Foto: Flaviu Buboi și Dragoș Păscăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-declaratii-pline-de-sincope-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-selei-a-vorbit-in-mod-gresit-depsre-asocierea-clubului-cu-un-privat-si-modificarea-legii-sportului-dar-ii-vrea-pe-19228926

https://liga2.prosport.ro/seria-1/curge-cu-bani-la-fc-brasov-consiliul-local-brasov-a-aprobat-bugetul-pentru-incheierea-sezonului-de-liga-2-echipa-prezidata-de-marginean-primeste-aceeasi-suma-ca-u-cluj-19228914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tensiuni-maxime-la-concordia-chiajna-fotbalistii-au-prime-de-liga-1-dar-evolutiile-din-play-off-sunt-modeste-cristian-tanase-a-armat-tunurile-daca-luau-campionatul-nu-i-19228904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-iesean-la-borna-77-presedintele-cornel-sfaiter-poli-iasi-ramane-emblema-moldovei-mesaj-optimist-pentru-suporterii-clubului-din-copou-19228893

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Apr. 2022, 09:02 Liga 2
Pe aceeași temă