EXCLUSIV | Erik Lincar rupe tăcerea după ce Turris l-a anunțat ca noul ei antrenor, iar Chiajna transmite că îl are sub contract: „Eu am semnat rezilierea. Nu i-am obligat, nu i-am forțat”

Marius ANGHEL 07 Jan. 2020, 14:04 Campionat

La cumpăna dintre ani, Turris Oltul Turnu Măgurele anunța pe pagina sa de Facebook, deci oficial, că „am ajuns la un acord cu domnul Erik Lincar pentru preluarea funcției de antrenor principal. Bine ai revenit acasă, Mister!”. De atunci au trecut șapte zile, iar Erik Lincar este, în acte, în continuare antrenorul echipei Concordia Chiajna, pe care a condus-o în ultimele zece etape. Cât despre anunțul făcut de formația teleormăneană, fostul stelist spune că „nu comentez nimic” sau „nu știu ce se întâmplă la Turris”.

Erik Lincar spune că a semnat rezilierea anul trecut: „Ei mi-au propus hârtia aia, nu i-am obligat, nu i-am forțat”

Erik Lincar nu înțelege de ce conducerea Concordiei Chiajna s-a răzgândit între timp și susține acum că încă este antrenorul echipei, după ce pe 18 decembrie a semnat actul de reziliere.

„Momentan, cei de la Chiajna susțin că încă sunt antrenorul lor. E o situație în care nu ajungem la un numitor comun. Nu cer nimic, doar să fiu lăsat să plec. De fapt, am cerut asta imediat după meciul cu Rapid (n.r. – susținut pe 7 decembrie, în ultima etapă a Ligii 2 din 2019), am avut discuții, a mai și declarat președintele clubului că a încercat să mă convingă, dar nu am mai vrut să rămân. Eu am semnat rezilierea pe care mi-au propus-o pe data de 18 decembrie, dar nu a fost semnată și de către președinte. Nu înțeleg acum de ce mi s-a propus hârtia respectivă ca să o semnez, pentru că ei au redactat-o, nu eu. Ieri mi se propunea ceva ce nu mai era valabil cu hârtia pe care am semnat-o pe data de 18 decembrie. Ei mi-au propus hârtia aia, nu i-am obligat, nu i-am forțat. Până la urmă, nu cer nimic, ci doar drepturile din perioada în care am activat la club”, a spus Lincar pentru Liga2.ro.

„La Chiajna a fost, până la urmă, cel mai rău moment din cariera mea”

Lincar a condus Concordia în zece meciuri și a avut rezultate modeste. Cu el antrenor principal, echipa ilfoveană a înregistrat trei victorii (1-0 cu Dunărea Călărași, 1-0 cu FK Csikszereda și 2-0 cu Sportul Snagov), două egaluri (1-1 cu CS Mioveni și 0-0 cu Pandurii) și cinci înfrângeri (0-3 cu Petrolul, 1-2 cu Ripensia, 1-2 cu „U” Cluj, 0-1 cu UTA și 1-3 cu Rapid). Această scurtă experiență petrecută la Chiajna este considerată de Erik Lincar ca fiind „cel mai rău moment din cariera mea”.

„Lucrurile nu au decurs cum mi-aș fi dorit și eu. Poate am avut și eu alte așteptări, altă clasare. Îmi asum până la urmă situația din clasament, dar nu pot să mi-o asum 100 la sută. Măcar un 99,9 îmi asum, iar 0,1 trebuie să își asume și alții. Pentru mine a fost o lecție pe care am învățat-o. Au mai fost situații în care am preluat echipe în timpul campionatului (n.r. – Delta Tulcea și Luceafărul Oradea) și de fiecare dată rezultatele au fost foarte întâmplătoare. La Chiajna a fost, până la urmă, cel mai rău moment din cariera mea, în astea zece etape.

Chiar îmi pare rău, pentru că eu am mai fost la Chiajna și îți dai seama că chiar simpatizez această echipă, au condiții extraordinare și eu îmi doresc, sunt primul care își dorește ca ei să ocupe la finalul campionatului un loc cât mai sus în clasament, dar sper eu ca toată această situație să se rezolve cât mai repede, pentru că ar fi benefic pentru toată lumea. Mi s-a propus și acum să rămân, să reconstruiesc, dar, din punctul meu de vedere, poate ar fi trebuit să aduc prea mulți jucători și la momentul ăsta este destul de dificil, pentru că mulți sunt sub contract. De salvat echipa nu cred că e greu, pentru că, totuși, are o bază de jucători, iar Csikszereda e la un punct deasupra liniei, ceea ce nu mi se pare o mare problemă. Eu am zis, idealul ar fi să se păstreze un nucleu din ceea ce este și un alt antrenor, poate, relaționează sau are rezultate mult mai bune decât cu ei decât am avut eu”, a mai declarat Lincar.

Revenirea la Turris? „S-ar putea să nu merg”

Despre revenirea la Turris Oltul, așa cum a anunțat clubul teleormănen, Erik Lincar nu a dorit să vorbească, spunând că e posibil să nu mai ajungă la Turnu Măgurele. „S-ar putea să nu merg, da. La Chiajna cred că e dificil să mai rămân. În niciun caz, pentru că mi-am exprimat dorința să plec”, a mai spus Erik Lincar pentru Liga2.ro.

În ultimele cinci etape din 2019, Concordia Chiajna nu a câștigat și a obținut doar două puncte, rezultate care au dus echipa pe locul 16 la finalul primei părți a sezonului, ultima poziție retrogradabilă. Ilfovenii au 21 de puncte strânse în 20 de meciuri, cu un punct mai puțin decât FK Csikszereda, echipa situată imediat mai sus, pe loc care asigură menținerea în Liga 2.

În acest sezon, Concordia i-a mai avut antrenori pe Laurențiu Diniță (etapele 1-10) și Erik Lincar (etapele 11-21, numirea făcându-se înainte de runda a 12-a, iar a 11-a a fost restanță). Lincar a condus-o în etapele 1-9 pe Turris Oltul Turnu Măgurele, formație pe care a și promovat-o în Liga 2 și unde s-ar putea întoarce acum, dacă ajunge la un acord de reziliere a contractului cu chipa din Chiajna.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 07 Jan. 2020, 14:04 Campionat
Pe aceeași temă