EXCLUSIV | Decizie surpriză la CSM Reșița! Clubul s-a despărțit de unul dintre golgheterii echipei. „Parcă am simțit că domn’ profesor Dorinel nu mai vrea să lucreze cu mine”

Marius ANGHEL 09 Dec. 2019, 15:19 Campionat

CSM Reșița a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe loc retrogradabil, iar conducerea clubului a început, înainte de intrarea în vacanța de iarnă, să se despartă de o parte dintre jucătorii pe care nu-i mai vrea și pentru restul returului. Pe lista făcută de antrenorul Dorinel Munteanu și președintele Cristian Bobar s-a aflat, surprinzător, și unul dintre golgheterii echipei, Dragoș Săulescu (27 de ani). Mijlocașul care activa la echipă din sezonul trecut și a fost unul dintre „greii” care au contribuit la promovare a ajuns la un acord amiabil de reziliere a contractului.

Dragoș Săulescu a jucat în toate cele 20 de meciuri pe care CSM Reșița le-a desfășurat în acest sezon de Liga 2, de fiecare dată începând ca titular, și a marcat cinci goluri, cu Pandurii (3-1), Turris (1-1), Farul (2-1) și Sportul Snagov (3-3). În plus, dintre cele trei partide din Cupa României, cu Inter Petrila (5-1), ASU Poli (1-0) și U Craiova (0-1), mijlocașul a evoluat cu Poli și Craiova, în cel cu timișorenii marcând golul calificării.

„Pentru mine, sezonul ăsta a fost unul bun, cu șase goluri marcate. Am avut jocuri destul de bune, și nu zic doar eu chestia asta. Multă lume mă respectă la Reșița și cred că mi-am făcut treaba bine. Mă bucur mult și că am ajuntat cu golul meu din Cupa României, cu Timișoara. Am dus Reșita la Craiova și am avut onoare să jucăm pe un asemenea stadion și să vedem și noi cum sunt condițiile de Liga 1. Am avut multe reușite cu Reșița, dar parcă am simțit de la meciul cu Mioveni că domn’ profesor Dorinel nu prea mai vrea să lucreze cu mine. Nu știu din ce cauză, dar asta este. Viața mergem înainte, nu sunt supărat pe el, dar în cinci etape (n.r. – perioada în care Dorinel Munteanu a fost antrenor principal) ce să vadă la mine?
Îi mulțumesc domnului primar în special, pentru că a pus suflet la echipă și a fost lângă noi mereu. Am avut condiții bune pentru Liga 2, cum multe cluburi nu au. Mulțumesc și domnului președinte Cristi Bobar pentru tot, dar în special lui Leo Doană
(n.r. – fostul antrenor), care, zic eu, m-a pus pe picioare în etapele în care a fost el antrenorul nostru și cu care am făcut 16 puncte și puteam face mult mai multe. Mulțumesc suporterilor, care au fost lângă noi tot timpul, și cu bune și cu rele, cu rezultate mai puțin bune, cât și domnului Marcel Gușcă (n.r. – liderul galeriei), care se zbate pentru echipa asta”, a spus Dragoș Săulescu pentru Liga2.ro.

În cariera sa, Dragoș Săulescu a jucat pentru Minerul Mătăsari, Pandurii Târgu Jiu 2, Măgura Cisnădie, FC Caransebeș, Național Sebiș și CSM Reșița.

După prima parte a sezonului, golgheterii Reșiței sunt Dragoș Săulescu și Daniel Ene, ambii cu câte cinci reușite. Următorul în top este Marius Coman, cu trei goluri.

CSM Reșița vrea să se despartă de aproape jumătate dintre jucătorii pe care îi are acum în lot, iar un alt nume care va pleca cu siguranță este atacantul Florin Cioablă, așa cum am anunțat încă de zilele trecute. Cioablă e ofertat să revină la fostul său club, Flacăra Horezu, din Liga 3.

„Mă bucur că s-a încheiat campionatul, pentru că avem timp o lună de zile să muncim mai mult și să scoatem echipa din această situație. Mă deranjează valoarea lotului, dar și numărul de jucători. Pur și simplu nu am soluții. Cu siguranță că se vor face schimbări, chiar multe. Dovada fiind situația din clasament. Cu cei nemulțumiți și care nu dau 100 la sută pentru această echipă ne vom strânge mâna. Până pe data de 10 ianuarie, cu siguranță că veți vedea schimbări din punct de vedere al lotului. Îmi este rușine de modul cum ne-am prezentat la acest meci și ar trebui să le fie rușine și jucătorilor”, a declarat Dorinel Munteanu după meciul cu CS Mioveni, pierdut cu 0-1 la Reșița, când a anunțat și ce schimbări vrea să facă la echipă.

CSM Reșița ocupă locul 17, retrogradabil, în Liga 2 după 21 de etape, cu 18 puncte. Prima echipă aflată pe poziția care asigură salvarea este FK Csikszereda, cu 22 de puncte. Campionatul eșalonului secund se va relua la finalul lunii februarie 2020.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 09 Dec. 2019, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă