EXCLUSIV | Costel Enache, apel la realism către fanii Poli Iași: ”Acum nu suntem o echipă cu pretenții la promovare. Sunt și eu un pământean, nu o minune de om”

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2021, 14:31 Liga 2
EXCLUSIV | Costel Enache, apel la realism către fanii Poli Iași: ”Acum nu suntem o echipă cu pretenții la promovare. Sunt și eu un pământean, nu o minune de om”

Poli Iași a pierdut primul meci oficial al sezonului, 0-2 cu Petrolul, în deplasare, dar, în ciuda eșecului, echipa din Copou a arătat și părți bune în unele momente ale jocului de la Ploiești. Dacă în prima repriză ieșenii nu au contat în atac, Poli și-a creat câteva bune situații de a înscrie în debutul părții secunde și a reușit să mențină tabela intactă până cu un sfert de oră înainte de final.

Deși ieșenii își doreau mult măcar un punct și erau încrezători, eșecul nu a surprins pe nimeni, ba chiar unii suporteri se așteptau la un scor mai sever la debutul în noul sezon de Liga 2, ținând cont de diferențele net de partea ”lupilor”: lot, pregătire, omogenitate. La capitolul buget, Poli Iași stă mai bine, după ce Petrolul nu dispune de nicio finanțare în acest moment, de la fostul partener finanțator având doar promisiuni, iar cu autoritățile locale neajungând la un acord de asociere.

Costel Enache readuce în discuție obiectivul realist al Politehnicii Iași: menținerea în Liga 2

Plecând de la aceste considerente, antrenorul Iașiului, Costel Enache, a readus în discuție obiectivul realist pe care ieșenii ar trebui să îl aibă în acest moment, acela de menținere în Liga 2. Și nu promovarea.

”Eu am tras un semnal de alarmă recent, după un meci amical, când nu aveam o față chiar veselă (n.r. – antrenorul a declarat că obiectivul realist ar trebui să fie salvarea de la retrogradare). Sub nicio formă nu glumesc cu așa ceva. Cunosc bine nivelul Ligii a 2-a, o să vedeți că o să avem o adversitate foarte mare. Nu cred că se va ajunge la retrogradare, dar trebuie să fim realiști să admitem că nici nu suntem o echipă care poate emite pretenții în momentul acesta la promovare”, a declarat, pentru Liga2.ro, Costel Enache.

”Sunt un pământean, nu o minune de om”

Antrenorul Politehnicii a subliniat că în patru săptămâni este practic imposibil să construiești o echipă, în condițiile în care mulți jucători au venit târziu, ”în rate”.

”Anticipam lucrurile astea, știam că nu suntem la cel mai bun moment al nostru. Suntem încă în formare, suntem în urmă cu pregătirea fizică și aici e nevoie de muncă și consecvență. Gândiți-vă că jucătorii au venit în rate, clar, pentru că la fiecare săptămână veneau doi-trei jucători noi și tot ce făceam din punct de vedere tactic trebuia să resetăm, să luăm de la zero. E aproape imposibil în patru săptămâni, cu jucători veniți zi de zi, să îți faci o idee de joc, o strategie de joc și în același timp să îți faci și un echilibru din punct de vedere fizic. Eu le spun, pentru că sunt bine de știut. Dar nu le spun ca o scuză. Eu am acceptat lucrul acesta, îmi asum, încerc cu posibilitățile mele, cu capacitățile mele să fac tot ce este mai bine. Mă implic total, las toată energia la stadion, comunic cu cei din conducerea clubului să găsim cele mai bune soluții, dar sunt un pământean, nu sunt o minune de om”, a mai spus Costel Enache.

Enache mai vrea doi jucători

Acesta mai vrea cel puțin doi jucători, dar valoroși, peste media echipei, care să aducă un plus evident în lot.

”Suntem în căutări continue. Bugetul nu ne permite să aducem jucători cu foarte bune CV-uri. Mulți ne-au refuzat din cauza problemelor din trecut, a evenimentelor negative din ultimul timp. Am căutat jucători onești, corecți cu fenomenul, care să accepte condițiile noastre. Am vrea încă doi jucători, dar peste media echipei, care să crească mult valoarea lotului nostru. Salariile noastre sunt sub media Ligii 2. Sunt echipe care oferă și peste 6.000 de euro pe lună! Noi trecem printr-o perioadă de reconstrucție, vrem să facem lucrurile corect, la fel și administrația, din punct de vedere organizatoric și financiar. Nu vrem să mergem pe repede înainte, vrem să stabilizăm situația și să creștem. În ceea ce-l privește pe Asăvoaei, este în lot, probabil va rămâne la noi, dar vorbim de jucători care să crească mult valoarea echipei”, a mai spus Enache.

I-a luat apărarea lui Ștefan Cană

Criticat de suporteri pentru evoluția din meciul cu Petrolul, fundașul central Ștefan Cană a fost lăudat de Costel Enache pentru modul cum se pregătește la antrenamente și pentru dăruirea din teren.

”Ștefan a trăit o experiență neplăcută la Iași. Am vorbit personal cu el în momentul în care am vrut să îl aducem la Iași și mi-a spus că are o traumă. Totuși, el iubește Iașiul, vede Iașiul ca o provocare și o rampă bună de lansare pentru el. A venit cu sufletul deschis, are ceva carențe, dar este jucătorul cu cel mai mare suflet cu care am lucrat eu de-a lungul timpului. Este implicat sută la sută, este profesionist, vine primul la antrenament și porecla lui de la mine e kamikaze. Omul ăsta nu s- a ferit de un contact, acceptă duelul, orice risc ar fi e dispus să lupte. Și pentru mine asta înseamnă foarte mult”, a spus Enache despre elevul său.

În etapa a doua a Ligii 2, Poli Iași joacă pe teren propriu, în data de 7 august, de la ora 11:00, cu Concordia Chiajna, învingătoare cu 2-0 în prima rundă, acasă cu Unirea Constanța.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 03 Aug. 2021, 14:31 Liga 2
Pe aceeași temă