EXCLUSIV | Cosmin Petruescu a demisionat de la Ripensia înaintea meciului cu ”U” Cluj

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Apr. 2021, 10:47 Liga 2
EXCLUSIV | Cosmin Petruescu a demisionat de la Ripensia înaintea meciului cu ”U” Cluj

Veste șoc la Ripensia, înainte de meciul cu ”U” Cluj, programat astăzi, 18 aprilie, pe teren propriu (Electrica), în etapa a 4-a a Grupei A a play-out-ului Ligii 2. Echipa timișoreană a rămas fără antrenor cu o zi înainte de joc, după ce ”principalul” Cosmin Petruescu a demisionat.

Cosmin Petruescu (43 de ani) conducea Ripensia din postura de antrenor din luna iunie 2020. Cu o zi înainte de meciul cu ”U” Cluj, ”principalul” a demisionat, la doar o zi după ce în conferința de presă de dinaintea acestui joc nu transmitea niciun gând despre această decizie pe care avea să o ia ulterior.

Cosmin Petruescu a plecat de la Ripensia

Din informațiile Liga2.ro, Petruescu a avut o discuție cu finanțatorul-președinte Dumitru Mitu, iar în urma acesteia a decis să își dea demisia din mai multe motive.

Unul ar fi legat de cerințele sale privind îmbunătățirea condițiilor la club, neîndeplinite, dar și că Mitu i-ar fi transmis că nu mai dorește colaborarea, iar după jocul cu ”U” Cluj urmau să vorbească despre acest lucru. Petruescu nu a așteptat să fie dat afară, așa că a demisionat.

Ieri a condus antrenamentul, iar apoi, după demisie, a plecat acasă, la Lugoj. Tot atunci a anunțat și jucătorii de decizia sa.

Meciul cu ”U” Cluj va fi condus de pe margine, de pe banca tehnică a Ripensiei, de ”secundul” Iulian Muntean (foto, alături de Petruescu, la meciul cu Recea, câștigat cu 2-1), care nu are licență, deci nici nu are voie să dea indicații.

Ripensia, pe loc de baraj de menținere în Liga 2, în momentul despărțirii de Petruescu

Cu Cosmin Petruescu antrenor, Ripensia a încheiat sezonul regular al Ligii 2, ediția 2020/2021, pe locul 15 din 20, cu 22 de puncte acumulate în 19 meciuri (6 victorii, 4 egaluri, 9 înfrângeri, 15-30 golaveraj). Echipa câștigase pe teren și meciul cu Turris Oltul, însă, după retragerea teleormănenilor, rezultatul a fost anulat.

Ripensia a mers în play-out, în Grupa A, unde în primele trei etape, cu Cosmin Petruescu antrenor, până la momentul demisiei, înregistrase rezultatele: 1-1 la Farul Constanța, 2-1 acasă cu Fotbal Comuna Recea și 0-0 la CSM Slatina, deci era neînvinsă în acest turneu.

Înaintea desfășurării jocului de astăzi cu ”U” Cluj, după disputarea celorlalte două partide din etapa a 4-a (Farul – Recea 3-1 și Metaloglobus – Slatina 1-0), Ripensia este pe locul 5 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, de baraj de menținere în Liga 2, cu 27 de puncte strânse în trei partide, fiind la două puncte în spatele celor de la Recea.

Petruescu mai avea contract cu Ripensia încă doi ani

Cosmin Petruescu semna cu Ripensia, la 8 iunie 2020, un contract pe trei sezoane și revenea în fotbalul de seniori după aproape nouă luni de pauză, cât a trecut de când pleca de la ASU Politehnica, cealaltă echipă a Timișoarei prezentă în Liga 2 și pe care o conducea în perioada iunie 2018 – septembrie 2019.

Antrenorul spunea pentru Liga2.ro că finanțatorul-președinte Dumitru Mihu nu i-a cerut promovarea în următorii trei ani, ci accentul pus pe consolidarea clubului și creșterea juniorilor.

La acel moment îi lua locul lui Alexandru Pelici, ajuns la CSM Reșița. ”Trebuie să fim realiști. Trebuie să avem răbdare. Timișoara are nevoie de o infrastructură sportivă corespunzătoare. Dar, sigur, vorbim de menținerea în Liga 2 și de o obținerea unei clasări mai bune decât în sezoanele precedente. Am semnat un contract pe trei sezoane cu Ripensia. A fost o decizie importantă atât pentru mine, cât și pentru club, Ripensia reprezintă un brand în fotbalul românesc. Îi înțeleg și pe cei din club, că și-au dorit să cântărească atent decizia”, spunea Petruescu după instalarea sa la Ripensia.

”Am nevoie de un Arsene Wenger, de un constructor. De doi ani îl tot caut”, spunea Dumitru Mihu pentru Liga2.ro înaintea numirii lui Petruescu.

Dumitru Mihu - Cosmin Petruescu - presedinte - antrenor ripensia
Dumitru Mihu și Cosmin Petruescu, la prezentarea acestuia din urmă ca antrenor la Ripensia. Foto: Ripensia Timișoara

În cariera sa a mai fost angrenat până acum doar în proiecte pe termen lung. A început ca antrenor principal la Auxerre Lugoj, iar apoi a trecut la AC Recaș (”strămoașa” celor de la ACS Poli), cu care a promovat până în Liga 2. Când echipa s-a mutat la Timișoara, a rămas o vreme ”secund”. Ulterior, a redevenit principal la CSM Lugoj. În 8 iunie 2018, Petruescu a fost prezentat oficial de ASU Politehnica, de care s-a despărțit în 2019, în septembrie. Cu el pe banca tehnică, formația timișoreană a încheiat campionatul trecut al Ligii 2 pe locul 10.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1100-timisorenii-au-ramas-fara-antrenor-cu-o-zi-inainte-de-meci-19180139

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-inainte-de-meciul-ripensiei-cu-u-cluj-o-victorie-de-care-avem-mare-nevoie-pentru-a-putea-tine-pasul-cu-cei-de-la-recea-antrenorul-a-vorbit-din-19179739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dumitru-mihu-l-a-descoperit-pe-noul-arsene-wenger-conferentiarul-cosmin-petruescu-este-noul-antrenor-al-echipei-ripensia-timisoara-19135143

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Apr. 2021, 10:47 Liga 2
Pe aceeași temă