EXCLUSIV | Cornel Șfaițer spune când va fi numit un nou antrenor la Poli Iași. Primii ofertați care au refuzat, cine a devenit favorit și cum arată lista scurtă a antrenorilor doriți în Copou

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2022, 13:01 Liga 2
EXCLUSIV | Cornel Șfaițer spune când va fi numit un nou antrenor la Poli Iași. Primii ofertați care au refuzat, cine a devenit favorit și cum arată lista scurtă a antrenorilor doriți în Copou

Politehnica Iași s-a despărțit oficial de antrenorul Costel Enache, sâmbătă, după ultimul meci al sezonului, iar principala preocupare a conducătorilor clubului din Copou a devenit căutarea unui nou antrenor. Unul care să o promoveze pe Poli în Liga 1 în sezonul viitor.

Cornel Șfaițer: ”Ne dorim un antrenor român, care să se angajeze la un obiectiv îndrăzneț”

Președintele Consiliului Director al clubului ieșean, Cornel Șfaițer, a declarat că echipa va avea un nou antrenor până la reunirea lotului programată peste o lună. Fără a dezvălui numele de pe lista scurtă, Șfaițer a explicat că își dorește un antrenor român, care să cunoască fotbalul românesc.

”Echipa se va pregăti în următoarele două săptămâni cu un staff interimar, urmând ca în zilele următoare să ne hotărâm asupra unui nou antrenor. Nu ne grăbim, pentru că vrem să facem cea mai bună alegere asupra băncii tehnice și a noilor jucători. Ne dorim un antrenor român, care să se angajeze la un obiectiv îndrăzneț. Cel mai probabil echipa se va reuni în jurul datei de 10-12 iunie, iar până atunci vom avea antrenor. Poate și mai devreme”, a declarat Cornel Șfaițer pentru Liga2.ro.

Leo Grozavu a refuzat Poli Iași

Liber de contract de mai multe luni, după despărțirea de Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Leo Grozavu era dat ca favorit la un moment dat să preia Poli Iași în locul lui Costel Enache.

Grozavu a mai lucrat cu președintele Cornel Șfaițer atât la FC Botoșani, cât și la Sepsi, are o relație apropiată cu oficialul clubului ieșean și era văzut ca varianta cea mai sigură de antrenor pentru sezonul viitor.

Antrenorul de 54 de ani ar fi refuzat însă Iașiul, fiind tentat să continue în Liga 1, de unde are mai multe oferte. Ieșenii speră totuși că Leo se va răzgândi, deși șansele sunt infime.

Condițiile puse de Eugen Neagoe. Teja și Poenaru nu vor

Pe lista scurtă a oficialilor clubului Politehnica sunt și alți doi foști antrenori care au mai lucrat în Copou, Mihai Teja și Eugen Neagoe, ambii liberi de contract.

Primul i-a anunțat pe conducători că este interesat de un contract în străinătate, în timp ce Eugen Neagoe ar fi cerut un angajament pe doi ani, cu un salariu de aproximativ 7.000 de euro pe lună. Dacă durata contractului poate fi negociată și ”reglată” cu o clauză, salariul cerut este considerat exagerat de către ieșeni, mai ales pentru un club de Liga a 2-a.

Rămâne de văzut dacă Neagoe, care în urmă cu câteva sezoane a bifat o serie incredibilă în Copou, de 15 meciuri fără înfrângere în Liga 1, va fi dispus să mai negocieze salariul și durata contractului.

Ilie Poenaru, o altă variantă de pe lista scurtă, a căzut și ea, antrenorul fiind în tratative avansate cu un club din play-out-ul Ligii 1.

Adrian Mihalcea și Nicolae Dică, următorii pe listă. Cătălin Anghel a fost și el propus în Copou

Următorii antrenori aflați pe lista lărgită a Politehnicii Iași sunt Adrian Mihalcea, Nicolae Dică, Alexandru Pelici, Cristian Pustai, Emil Săndoi și chiar Marius Croitoru, iar alte variante vehiculate sunt Viorel Moldovan, Flavius Stoican, Claudiu Niculescu sau Adrian Falub.

Potrivit unor surse, din lista de mai sus Adrian Mihalcea ar avea cele mai mari șanse să vină la Poli.

O altă propunere pe care ieșenii o analizează este Cătălin Anghel, antrenorul cu care Viitorul lui Gică Hagi a promovat din Liga a 3-a în a 2-a și ulterior în primul eșalon, unde a rămas mult timp antrenor principal, Hagi fiind manager. În aceași ipostază sunt și acum.

Nici varianta Toni Petrea nu este exclusă, în cazul în care acesta se va despărți de FCSB, dacă nu va lua titlul anul acesta.

Foarte probabil, conducătorii Politehnicii Iași vor aștepta să se încheie Liga 1 și play-off-ul Ligii a 2-a pentru a vedea numele antrenorilor liberi de contract.

Narcis POHOAȚĂ 09 May. 2022, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă