EXCLUSIV | Concordia a mai perfectat un transfer: unul dintre căpitanii Csikszeredei. A crescut la Honved și e considerat de ilfoveni ”un jucător polivalent”

Marius ANGHEL 13 Jun. 2021, 12:48 Liga 2

”U” Cluj, Petrolul și Concordia Chiajna sunt, până în acest moment, cele mai active echipe din Liga 2 pe piața transferurilor, în plină vacanță între sezoane, semn care arată preocuparea lor pentru noua ediție de campionat, în care se vor gândi din nou la promovarea în Liga 1.

Dacă clujenii au anunțat până acum cinci transferuri, iar prahovenii au perfectat trei, ilfovenii au trei mutări efectuate la capitolul achiziții. Pe lângă fundașul Marian Anghelina (30 de ani, ex U Craiova 1948 SA) și mijlocașul Nini Popescu (27 de ani, ex CSM Reșița), Concordia a bătut palma și cu Raul Palmeș (24 de ani).

Raul Palmeș s-a despărțit de FK Csikszereda și a semnat cu Concordia Chiajna

Jucătorul originar din Sibiu a semnat cu echipa din Chiajna la fel ca Anghelina și Popescu, pe o perioadă de un an, cu drept de prelungire pe încă un an, din postura de liber de contract.

Fundașul care la 16 august 2021 va împlini 25 de ani e evoluat ultima dată, în ultimele două sezoane, la FK Csikszereda, unde în această ediție recent încheiată a purtat în multe rânduri banderola de căpitan. A jucat în 24 de meciuri, în 14 dintre ele începând ca titular.

Raul Ioan Palmeș a fost crescut de Honved, unde a evoluat atât la juniori, la echipa secundă, dar a debutat și la prima echipă a clubului maghiar, iar în cariera sa a mai evoluat pentru Torokbalinti și Kazincbarcika, sub formă de împrumut, tot în Ungaria. Ultimele două campionate le-a petrecut la FK Csikszereda.

”A fost primul jucător cu care ne-am înțeles. Este un jucător care poate să acopere cu succes, din punctul nostru de vedere, și postul de fundaș dreapta, cât și pe cel de fundaș central. Este un jucător polivalent. Borța și-a terminat contractul și era împrumutat de la Craiova. S-a întors la Craiova, noi îl dorim în continuare, dar, momentan, clubul nu și-a exprimat în niciun fel dorința, dacă îl oprește, nu-l oprește, și atunci așteptăm, dar nu putem așteptăm până începe campionatul”, a vorbit, pentru Liga2.ro, despre achiziționarea lui Raul Palmeș, Auraș Brașoveanu, președintele executiv al Concordiei.

Hergheligiu, singurul plecat de la Chiajna, deocamdată. Nici Nica nu mai rămâne

Concordia Chiajna s-a despărțit până acum, dintre jucătorii pe care îi deținea contractual, nu împrumutați, doar de atacantul Andrei Hergheligiu, golgheterul echipei în sezonul recent încheiat, la egalitate cu Azdren Llullaku. Nu va mai continua nici atacantul Eugen Nica, cel căruia îi expiră contractul la finalul acestei luni.

Echipa se află în negocieri și cu alți jucători, dorindu-și în mod expres doi atacanți și un mijlocaș de picior stâng.

Atacantul Sergiu Arnăutu, împrumutat în ultimele șase luni la Petrolul, de unde fusese achiziționat în vara trecută, după ce plecase chiar de la Ploiești din postura de liber de contract, revine și el la Concordia, cu care mai are o înțelegere valabilă pe un an.

Trupa din Chiajna antrenată de Claudiu Niculescu se reunește miercuri, 16 iunie, iar în următoarele două zile are programată vizita medicală.

Foto: Cătălin Ciupureanu și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 13 Jun. 2021, 12:48 Liga 2
Pe aceeași temă