EXCLUSIV | Cazul Giurgiu, adoptat și de Târgu Jiu. 43 de persoane suspecte de Covid-19 au fost cazate la hotelul de la stadionul Municipal

După ce, marți dimineața, 21 de români reveniți în țară din Italia, regiunea Calabria, cu autocarul, prin Vama Giurgiu, au fost plasați în carantină la stadionul „Marin Anastasovici”, motiv pentru care jocul Astra – Gaz Metan Mediaș s-ar putea disputa în altă localitate, miercuri seară, la Târgu Jiu, 43 de persoane suspecte de Covid-19 au fost cazate în hotelul de la stadionul Municipal. Azi, porțile arenei erau închise, astfel că atât iubitorii sportului care puteau alerga zilnic, între orele 8:00-19:00, pe pista de atletism, cât și cele două echipe locale de fotbal care au acces pe gazon, nu vor mai putea intra în incinta stadionului!

UPDATE: FRF a suspendat toate competițiile de fotbal, masculin și feminin, precum și de futsal, până pe 31 martie

Duminică, de la ora 15:30, este programat jocul Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Rapid, contând pentru etapa a 25 din Liga 2.

Antrenorul echipei Viitorul Pandurii, Cristian Lupuț, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere despre această situația. De altfel, clubul coordonat de omul de afaceri Nicolae Sarcină nu remisese, până ieri, niciun comunicat prin care să informeze publicul dacă meciul cu Rapid se desfășoară cu sau fără spectatatori.

Viitorul Pandurii se antrenează în comuna Bălești, lângă Târgu Jiu, pe terenul fostei divizionare C din urmă cu două sezoane, Internațional Bălești. Meciurile oficiale și de desfășoară pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Marin Condescu: „Nu cred că soluția adoptată de autorități este cea mai inspirată”

A vorbit, în schimb, Marin Condecsu, principalul creditor al clubului Pandurii Târgu Jiu. Echipa sa are etapa aceasta meci în deplasare, la SCM Gloria Buzău.

„Nu cred că soluția adoptată de autorități este cea mai inspirată. Sunt de acord că persoanele suspecte trebuie inventariate și cazate, dar trebuia găsită o altă locație. Nu la stadion. Din acest motiv, noi am fost nevoiți să suspendăm antrenamentele la grupele de copii și juniori. Echipa mare s-a antrenat pe terenul sintetic de lângă stadion, iar mâine va pleca spre Buzău”, a spus Condescu pentru Liga2.ro.

Etapa viitoare, pe 21 martie, Pandurii ar trebui să joace pe teren propriu, pe stadionul Municipal, cu Metaloglobus București, în cazul în care competiția nu va fi întreruptă.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă