EXCLUSIV | Andrei Cordoș explică motivul plecării de la ”U” Cluj: ”Mi-a fost greu să lucrez cu Lincar. Mă bucur că U Cluj a promovat cu Andrei Cordoș manager general”

Vlad MĂCICĂȘAN 05 Jun. 2022, 17:30 Liga 2
EXCLUSIV | Andrei Cordoș explică motivul plecării de la ”U” Cluj: ”Mi-a fost greu să lucrez cu Lincar. Mă bucur că U Cluj a promovat cu Andrei Cordoș manager general”

Surpriză la Universitatea Cluj, imediat după promovare. Managerul general al echipei, Andrei Cordoș, a părăsit clubul, în urma unei ședințe ca a avut loc la finalul acestei săptămâni.

Fostul fundaș central a vorbit pentru Liga2.ro despre motivul care l-a făcut să renunțe la funcție. Se pare că Erik Lincar nu ar fi dorit să colaboreze în privința strategiei pentru sezonul viitor, privind transferurile.

Andrei Cordoș s-a despărțit de Universitatea Cluj chiar după promovarea în Liga 1

Colaborarea dintre cei doi ar fi funcționat greu și în sezonul recent încheiat, iar Cordoș a fost nemulțumit de faptul că nu s-a putut implica atât cât ar fi recomandat funcția pe care a ocupat-o.

Deja fostul conducător de pe Cluj Arena spune că i-a fost greu să lucreze cu Lincar, în ciuda faptului că relația cu conducerea executivă a fost una foarte bună.

Andrei Cordoș mai spune că în iarnă doar el și președintele Radu Constantea mai credeau în promovare.

Andrei, de ce ai decis să te desparți de Universitatea?
Consider ca am reușit să facem istorie împreună. Am venit să promovez și am reușit, dar cu anumite compromisuri și aici mă refer la partea sportivă, iar viziunea mea este una diferită.

Care au fost lucrurile care nu ți-au convenit?
Au fost câteva lucruri pe care le-am semnalat și nu mi-au plăcut, dar nu are rost să mai vorbim despre trecut. Până la urmă sunt foarte fericit, pentru că am promovat și asta este tot ce contează.

”Erik are nevoie de un manager bun lângă el, pentru a reuși în Liga 1”

Ai avut un dialog cu Erik Lincar în ultimele săptămâni, încercând să găsiți un consens?
Eu încă de la început am spus ca îl voi susține și am încercat să discut cu el, dar nu am reușit sa vedem lucrurile la fel.

Se lucrează greu cu Erik Lincar, în sensul că nu acceptă sfaturi sau muncă în echipă?
Da, cel puțin mie mi-a fost greu, sau poate nu am știut eu să îl fac să înțeleagă.

Înțeleg că el dorește să facă singur strategia de transferuri, fără să se sfătuiască cu un manager sportiv sau manager general?
Asta rămâne de văzut de acum înainte, dar eu consider ca Erik are nevoie de un manager bun lângă el pentru a reuși în Liga 1.

  • Andrei Cordoș a fost instalat în funcția de manager general la Universitatea Cluj la 1 decembrie 2021, deci în timpul campionatului, care începuse în data de 31 iulie 2021. Erik Lincar a preluat ”U” Cluj în vara trecută, înainte de startul noului sezon.

”Până la urmă, că vrem să acceptăm, că nu vrem, ”U” Cluj a promovat cu Andrei Cordoș manager general”

Relația ta cu conducerea executivă cum a fost?
Aici am fost plăcut surprins încă de la început. Chiar vreau să le mulțumesc tuturor, pentru că am învățat multe lucruri benefice și cred că am gestionat foarte bine situația, împreună.

Te-a deranjat că nu te-au susținut?
Nu a fost vorba de susținere. Eu am propus o strategie în care cred și nu este nimic tragic în faptul ca am plecat. Voi rămâne mereu alături de clubul la care m-am format.

Te-a dezamăgit meseria de conducător de club până acum?
Deloc, mai ales ca am reușit atât de repede ceva important și la un club special, unde au fost oameni mult mai experimentați decât mine care nu au reușit.
Până la urmă, că vrem să acceptăm, că nu vrem, ”U” Cluj a promovat cu Andrei Cordoș manager general, ăsta este adevărul!

Te-ai întoarce la ”U” Cluj dacă în viitor ar pleca Lincar?
Am mai spus-o și am și demonstrat-o. Am petrecut multe momente grele la ”U”, și mereu am fost prezent atunci când mi-a fost cerut ajutorul. Să nu uitam situația dificilă din iarnă, atunci când poate nimeni, în afară de Radu Constantea și cu mine, nu și-ar fi luat o asemenea responsabilitate, și să și reușească!

Cordoș, manager general la ”U” Cluj timp de șase luni

Universitatea Cluj a anunțat duminică, 5 iunie 2022, despărțirea amiabilă de managerul general Andrei Cordoș, după șase luni de colaborare.

”FC Universitatea Cluj și Andrei Cordoș au decis, de comun acord, să întrerupă colaborarea începută în decembrie 2021, când fostul nostru fundaș a fost numit în funcția de manager general.
Clubul îi mulțumește lui Andrei Cordoș pentru munca depusă la FC Universitatea Cluj în ultimele șase luni și îi dorește mult succes in viitor”, a sunat anunțul echipei ardelene.
  • ”U” Cluj a încheiat sezonul regular al Ligii 2, 2021-2022, pe locul 2, iar în play-off a terminat pe locul 3, după Petrolul și FC Hermannstadt, alegându-se cu barajul de promovare cu Dinamo. Minunea s-a produs, iar ”U” Cluj a câștigat pe teren propriu cu 2-0 și în deplasare a remizat la scorul de 1-1. Echipa ardeleană, care în 2015 retrograda din Liga 1 și din 2016 o lua de la zero, din Liga a 4-a, reușește după șapte ani să revină în elita fotbalului românesc.
  • După promovarea în Liga 1, ”U” Cluj s-a despărțit de primii patru jucători.
Vlad MĂCICĂȘAN 05 Jun. 2022, 17:30 Liga 2
Pe aceeași temă