Eugen Trică vrea ca ”FC U” Craiova să înceapă play-off-ul Ligii 2 prin a sparge ”Zidul chinezesc” făcut de Pelici la CS Mioveni. Laudele pentru adversar și mesajul transmis către arbitri. ”Puteți să vă uitați și veți observa acest lucru”

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 11:41 Liga 2
Eugen Trică vrea ca ”FC U” Craiova să înceapă play-off-ul Ligii 2 prin a sparge ”Zidul chinezesc” făcut de Pelici la CS Mioveni. Laudele pentru adversar și mesajul transmis către arbitri. ”Puteți să vă uitați și veți observa acest lucru”

”FC U” Craiova debutează în play-off-ului Ligii 2 în această seară, de la ora 19:30, când întâlnește la Mioveni, pe stadionul Orășenesc, echipa locală. Distanța dintre formația olteană, liderul clasamentului, și gazde, ocupanta locului 3 în acest turneu de promovare, este în acest moment de două puncte, 35 față de 33.

  • Totodată, odată cu meciul CS Miovei – U Craiova 1948 SA debutează play-off-ul Ligii 2, turneu în care participă cele mai bune șase echipe din sezonul regular, în care vor disputa încă zece etape, iar la final primele două clasate vor promova direct, iar următoarele două formații vor juca bara de promovare cu adversare din play-out-ul Ligii 1.

”FC U” Craiova, nemulțumită că a fost pusă să joace la Mioveni joi

Eugen Trică a vorbit despre meciul cu CS Mioveni. Acesta se află la al treilea joc pe banca echipei din Craiova în Liga 2, după remiza cu Farul (scor 0-0, acasă) și victoria cu CSM Reșița (2-0, deplasare).

Liderul Ligii 2 este ușor nemulțumit de faptul că a fost pus să joace joi, la patru zile distanță după o altă deplasare, cea de la Reșița, din ultima etapă a sezonului regular.

”Nu avem ce face și ne supunem programului din play-off, deoarece noi respectăm televiziunile și FRF-ul. Dar este evident că mi-ar fi convenit și mie ca noi să jucăm sâmbătă, duminică sau luni. Însă, nu avem ce să facem și trebuie să mergem la Mioveni să câștigăm toate cele trei puncte puse în joc. Vom întâlni o echipă foarte bună, cu un antrenor la fel de bun, Alex Pelici. Îl cunosc foarte bine pe Alex, iar el a făcut o treabă excelentă la Mioveni”, a spus Trică la conferința de presă.

Dunărea Călărași – ASU Poli se joacă sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 21:30, iar FK Csikszereda – Rapid a fost stabilit tocmai marți, 6 aprilie, de la ora 19:00.

Eugen Trică a lăudat mai mulți jucători ai Mioveniului

Eugen Trică a făcut apoi o analiză a adversarului. CS Mioveni, cu 11 goluri primite, are, de departe, cea mai bună defensivă din sezonul regular. Pe locul 2 este ASU Poli, cu 14 goluri încasate, în timp ce pe 3, cu 15 goluri, se situează ”FC U” Craiova, FK Csikszereda și Metaloglobus.

”Această formație are în componență câțiva jucători buni de contraatac, iar blocul lor defensiv este foarte bun. Echipa este foarte bine organizată. Blănaru este un jucător bun de cotraatac. Este un jucător de viteză care caută mereu spațiile libere. Îl cunosc bine. Mi-a fost elev la Turris. El face cuplu cu Bogdan Rusu, cel care a fost și pe lista mea acum câteva luni. Am vrut să îl transferăm la Craiova. Un alt jucător foarte bun este Ișfan. El este peste nivelul ligii a doua. Au și doi mijlocași centrali buni. Serbănică urcă și el foarte mult pe faza ofensivă și trebuie să fim foarte atenți. Blocul defensiv al celor de la Mioveni este foarte bun, dar mie îmi place să spun că vom merge la Mioveni să spargem «Zidul chinezesc»”, a sunat analiza antrenorului Craiovei.

La capitolul ofensivă, cel mai multe goluri în sezonul regular le-a marcat Rapid, 33 la număr. Apoi urmează o echipă care a ratat la mustață play-off-ul, Viitorul Pandurii, cu 32 de goluri. Pe locul 3 s-au situat, la egalitate de goluri marcate ”FC U” Craiova și Petrolul, cu câte 30 înscrise. CS Mioveni a avut una dintre cele mai slabe ofensive, cu doar 23 de goluri înscrise.

Trică are mesaje pentru arbitri: ”Să vină mult mai concentrați la meciuri” / ”Îmi fac marcaj mai rău de cum îmi făcea Obi Mikel de la Chelsea”

Dacă înaintea meciului cu Farul, suporterii din Peluza Sud 1997 au ieșit cu un comunicat prin care amenințau brigada condusă de Lucian Rusandu, de această dată chiar Eugen Trică are un mesaj pentru arbitri.

Totodată, antrenorul le transmite arbitrilor să nu-i mai facă ”marcaj strâns”, să stea cu ochii numai pe el, fiindcă îl sufocă.

”Am și eu un mesaj pentru domnii arbitri din Liga 2. Îi rog să vină mult mai concentrați la meciuri și am încredere că pot să facă acest lucru. Nu îi poți bate joc de inimile și sufletele suporterilor, jucătorilor, antrenorilor, patronilor și conducătorilor. În plus, eu, Eugen Trică, am observat că la fiecare meci mi se cam pune mereu un paznic. Puteți să vă uitați de mâine (n.r. – de astăzi, de la meciul cu CS Mioveni) și veți observa acest lucru. Mă refer la arbitrul de rezervă. Am ajuns să stea mereu la jumătate de metru de mine. Îmi fac marcaj mai rău de cum îmi făcea Obi Mikel de la Chelsea. Îi rog să stea între ambele bănci de rezerve, că sunt doi antrenori, nu doar să stea cu ochii pe mine și să mă sufoce. Vreau să îi rog să mă lase și pe mine să mă desfășor cum trebuie”, a transmis Eugen Trică.

Partida de la Mioveni va fi arbitrată de centralul Florin Andrei (Târgu Mureş) și asistenții Imre-Laszlo Bucși (Sfântu Gheorghe) și Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea). Rezervă de arbitru este Marius Chițu (Târgovişte), iar observatori de arbitri au fost delegați Dan Jiga (Bistriţa) și Lucian Cîrjă (Constanţa).

Arbitrul Florin Păunescu a greșit flagrant acum două etape, dar s-a aflat și la tușa jocului ”FC U” Craiova – CS Mioveni, pe ”Ion Oblemenco”

Analizând arbitrii delegați, putem observa cum tușierul Florin Păunescu a primit o nouă delegare, după ce la ultima, acum două etape, în runda a 20-a a sezonului regular, anula un gol perfect valabil pentru FK Csikszereda în meciul cu Viitorul Pandurii. Chițu a fost rezervă și la acel joc.

Un alt lucru interesant care îl privește pe asistentul Păunescu este legat de faptul că antepenultimul său meci la care a fost delegat a fost chiar jocul din sezonul regular dintre echipele care se întâlnesc astăzi. Arbitrul din Râmnicu Vâlcea a fost la prima tușă în brigada condusă de Florin Marcu în jocul desfășurat pe ”Ion Oblemenco”, în etapa a 18-a, și încheiat cu victoria Mioveniului cu 2-1. Și atunci au fost probleme de arbitraj. Atunci, la 2-1 pentru argeșeni, Craiova a înscris prin Bălan, însă golul i-a fost anulat eronat la semnalizarea asistentului Raul Constantin Ghiciulescu.

Eugen Trică vrea suporterii înapoi pe stadioane: ”La mitinguri, oamenii stau câte patru ore unii lângă alții”

Antrenorul liderului Ligii 2 a vorbit și despre situația generată de pandemie, cu suporterii ținuți de mai bine de un an în afara stadioanelor.

”Vreau să mai vorbesc și despre un alt lucru pe care l-am observat. Am văzut în oraș la miting în Craiova foarte mulți oameni. Și la București am văzut că au ieșit oamenii în stradă. Stau câte patru ore unii lângă alții, iar pe stadioane suporterii nu sunt lăsați să intre două ore. Vreau să li se dea drumul măcar la galerii pe stadioane. Peluza Sud 97 a venit după noi pe la Reșița, iar suporterii noștri au stat prin păduri. Ei de ce nu sunt lăsați pe stadioane? Jucătorii au nevoie de suporteri. Domnul ministru al sporturilor sau domnul președinte Iohannis trebuie să facă ceva. Lăsați suporterii să intre pe stadioane”, e părerea lui Eugen Trică.

Lotul deplasat de ”FC U” Craiova pentru meciul cu CS Mioveni

Pentru meciul cu CS Mioveni, ”FC U” Craiova îi are în lot pe Sorin Mogoșanu, Mario Enache (portari), Radu Negru, Lorenzo Paramatti, Jeremy Huyghebaert, Alexandru Gîț, Costinel Gugu, Abdelaye Diakite (fundași), Dragoș Albu, Antonio Miuțescu, Vlad Pop, Călin Cristea, Marian Stoenac (mijlocași), Claudiu Bălan, Robert Răducanu, Alexandru Raicea, Andrea Compagno, Arsene Luboya, Adrian Voicu și Andrei Ciolacu (atacați).

În play-off s-au mai calificat echipele: Dunărea Călărași (34 puncte), Rapid (33 puncte), FK Csikszereda și ASU Politehnica Timișoara (ambele cu 32 de puncte).

Foto: Ediție.ro

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-incepe-play-off-ul-ca-lider-si-cu-un-meci-in-deplasare-eugen-trica-sunt-convins-ca-nu-avem-cum-sa-nu-reusim-promovarea-in-liga-1-19176846

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-meciurilor-din-prima-etapa-a-play-off-ului-si-play-out-ului-ligii-2-runda-incepe-de-ziua-pacalelilor-ofera-un-meci-la-ora-aproape-de-champions-league-si-se-incheie-dupa-c-19176857

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-a-pus-in-vanzare-abonamente-virtuale-pentru-meciurile-din-play-off-vrem-sa-gasim-o-corespondenta-cu-suporterii-nostri-nu-vreau-sa-aud-discutii-ca-am-facut-ace-19176732

Marius ANGHEL 01 Apr. 2021, 11:41 Liga 2
Pe aceeași temă