EXCLUSIV | Viitorul Pandurii și antrenorul Eugen Trică n-au ajuns la un acord în privința contractului: ”Eu cred că a căzut varianta. Le urez baftă!”

Mircea OGLINDOIU 21 Jan. 2022, 12:47 Liga 2
EXCLUSIV | Viitorul Pandurii și antrenorul Eugen Trică n-au ajuns la un acord în privința contractului: ”Eu cred că a căzut varianta. Le urez baftă!”

La mai bine de 10 zile după ce antrenorul Octavian Benga și-a anunțat demisia de la Viitorul Pandurii, echipa gorjeană încă n-a găsit un nou ”principal”. S-a negociat cu Eugen Trică, însă părțile n-au ajuns la niciun numitor comun și se pare că varianta a picat definitiv, după cum a admis, în exclusivitate pentru Liga2.ro, chiar antrenorul craiovean.

Eugen Trică: ”Cred că a căzut varianta”

Trică mai pregătise echipa de la malul Jiului între etapele 8-13 din actualul sezon de Liga 2, interval în care Viitorul Pandurii a bifat trei victorii, două remize și o înfrângere. Ulterior, Trică și-a reziliat contractul cu echipa gorjeană, pentru a semna cu ”FC U” Craiova, unde n-a rezistat însă decât patru etape.

”N-am mai vorbit cu cei de la Viitorul Pandurii de o săptămână. Eu cred că a căzut varianta. Nu mai contează de ce nu ne-am înțeles. Le urez baftă”, a spus, sec, Eugen Trică, fără să ofere mai multe detalii.

Gabriel Răscol: ”Are cine să se ocupe momentan de echipă”

După ce condusese Viitorul Pandurii în ultimele două meciuri oficiale din 2021, Benga și-a prezentat demisia la doar două zile de la reunirea lotului, iar în această perioadă, de pregătirea echipei s-au ocupat ”secundul” Alexandru Ciobanu și antrenorul de la echipa a II-a, Bogdan Chiriac. Anterior, după demisia lui Trică, Alexandru Ciobanu asigurase interimatul, în runda a 14-a, la meciul de la Dunărea Călărași, câștigat de olteni cu scorul de 2-0.

”În acest moment de pregătirea echipei se ocupă antrenorul secund Alex Ciobanu şi cu antrenorul de la echipa a doua, Bogdan Chiriac, plus antrenorul cu portarii Dorin Hârsu. Are cine să se ocupe momentan de echipă până când se va lua o decizie finală în privinţa antrenorului. Jucătorii sunt concentraţi la această perioadă, se pregătesc bine, răspund cerinţelor antrenorilor şi, momentan, este linişte.

Noi am lucrat cu Eugen Trică şi înainte de a pleca la FCU Craiova şi am fost mulţumiţi de ceea ce a făcut la echipa noastră. Eu îmi doresc şi ceilalţi conducători din cadrul clubului îşi doresc ca Eugen să vină înapoi pentru că începuse ceva frumos la Târgu Jiu şi ne dorim să continue ce a început”,  preciza, zilele trecute, team-managerul echipei Viitorul Pandurii, Gabriel Răscol, la Radio Infinit, citat de pandurul.ro.

Miercuri, cel mai probabil de la ora 12:00, Viitorul Pandurii Târgu Jiu va disputa un prim amical, la CSM Deva, ocupanta locului 2 din Seria 7 a Ligii a 3-a.

Se pegătesc de play-out

La 8 puncte de ultimele două poziții care vor duce în play-off, ocupate în prezent de FC Buzău și Steaua, și la opt peste următoarea clasată, FC Brașov, Viitorul Pandurii Târgu Jiu mai are de jucat din sezonul regular cu Ripensia (acasă, locul 13), Unirea Dej (deplasare, locul 10) și CS Comunal Șelimbăr (acasă, locul 9). Mai mult ca sigur, echipa gorjeană (locul 15) va evolua în play-out, unde va lupta pentru evitarea retrogradării.

Vor fi două serii de play-out, a câte șapte echipe fiecare, care vor juca șase meciuri, iar grupările clasate ulterior pe locurile 5 vor disputa baraj în dublă manșă pentru menținerea în eșalonul secund. Echipele situate pe locurile 6 și 7 vor retrograda direct.

Foto: Dragoș Păscăneanu / Mediafax Foto 

Mircea OGLINDOIU 21 Jan. 2022, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă