Eugen Trică, înjurat la finalul meciul cu CS Mioveni de un fan aflat pe stadion: ”Tot eu sunt eliminat. Vreau să știu cum a intrat acea persoană.” Analiza partidei și reacție fermă despre posibilele jocuri de culise

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2021, 22:28 Liga 2

U Craiova 1948 SA a început cu o remiză play-off-ul Ligii 2. A făcut 0-0, joi seară, de 1 aprilie, pe teren advers cu CS Mioveni, dar antrenorul Eugen Trică a dat de înțeles că scorul de egalitate l-a mulțumit, remarcând o evoluție bună a jucătorilor săi.

Eugen Trică, după un nou meci fără gol marcat pentru ”FC U” Craiova: ”Important e că am avut ocazii și că am ajuns la finalizare” 

”FC U” Craiova se confruntă cu o problemă în acest an, în privința golurilor marcate. Așa se face că în cele șase meciuri pe care le-a disputat în 2021, inclusiv cel de la Mioveni, a marcat de numai trei ori. Deși ocaziile nu au fost prea multe în dreptul oltenilor nici de această dată, Eugen Trică a fost împăcat cu gândul celor câteva șanse în care jucătorii săi au ajuns în poziții bune de gol. Compagno (12, 64), Bălan (64) și Stoenac (90+2) au avut situații bune de a înscrie pentru olteni, în timp ce argeșenii au avut o singură șansă, prin Blănaru (82).

Eugen Trică a recunoscut că defensiva Mioveniului a fost una foarte bine organizată, lucru remarcat și înaintea partidei. Alexandru Pelici a reușit să ridice ”Zidul Chinezesc”, cum l-a numit antrenorul Craiovei.

”A fost o partidă bună. Am avut trei-patru situații de a marca, dar cum am spus și înainte de meci, la conferința de presă, am întâlnit un adversar care se apără foarte, foarte bine. Este foarte greu să desfaci, cum îi spun eu, «Zidul Chinezesc», al lui Alex, prietenul meu. Dar chiar și așa am avut câteva șanse, mai ales la ultima fază, în care trebuia să marcăm. Mă refer la ocazia lui Stoenac.

Sunt mulțumit de cum au evoluat băieții, au depus iar un efort considerabil, au făcut ambele faze foarte bine, atât cea ofensivă, cât și cea defensivă. Din păcate, nu am reușit să marcăm, dar nu e un capăt de țară, am luat un punct și rămânem pe primul loc. Vedem ce va fi în etapele următoare.

Ok, nu am reușit să marcăm, dar am ținut de rezultat. Am obținut un punct contra unei echipe foarte bune, asta este. Data viitoare, cu siguranță, cu Poli Timișoara o să marcăm. Important e că am avut ocazii și că am ajuns la finalizare, lucrul ăsta mă bucură cel mai mult”, a declarat la finalul meciului Eugen Trică, la microfonul DigiSport.

Eugen Trică speră ca jocurile de culise să nu apară în acest play-off: ”Eu asta îmi doresc, ca echipa mea să își vadă doar de fotbalul ei” 

Trică a abordat puțin și posibilitatea jocurilor de culise în această cursă pentru promovarea în Liga 1. El își dorește ca astfel de episoade să nu aibă loc, să nu influențeze rezultatele de la finalul play-off-ului, iar când se încheie totul cele mai bune echipe să urce în prima divizie sau să joace baraj de promovare.

”Toate echipele trebuie să își vadă doar de joc, să nu le intereseze altceva. Lupta se dă pe dreptunghiul verde, aici trebuie să ne măsurăm forțele, nu în altă parte. Eu asta îmi doresc, ca echipa mea să își vadă doar de fotbalul ei și să câștige meciurile pe teren. Atât!”, a continuat Eugen Trică.

Eugen Trică, despre eliminarea de la finalul meciului: ”Eu sunt înjuratul și tot eu sunt eliminat. Nu poți face una ca asta” 

Eugen Trică a fost eliminat după fluierul final al meciului de arbitrul central Florin Andrei. A mers la arbitru să-i reproșeze anumite lucruri, iar cel care a condus jocul la Mioveni nu a stat la discuții și i-a arătat direct cartonașul roșu.

Trică a motivat cele întâmplate, povestind la final ce s-a întâmplat. Se pare că antrenorul oltenilor a fost înjurat pe durata meciului de un presupus suporter care ar fi pătruns pe stadion. Le-a cerut chiar și oficialilor Mioveniului și oamenilor de ordine să îl depisteze pe cel care îl înjură și să îl dea afară. Acest lucru nu s-a întâmplat, conform spuselor antrenorului, iar Trică nu și-a putut stăpâni nervii.

”Am avut o discuție, pentru că la final s-a întâmplat ceva. Au fost spectatori, nu știu dacă era voie ca acei oameni să fie acolo. De aceea am și cerut pazei să vedem cine e acea persoană care înjura stafful, în speță pe mine. Așa ceva nu se poate. Ori cu spectatori, ori fără spectatori, ca să știm. Atunci, exact cum spuneam ieri, toată lumea e cu ochii pe Trică. Și când se termină meciul, toată lumea să vadă ce face Trică.

Trică este înjurat de spectatori care nu au voie la meci. Vreau să știu și eu cum a intrat acea persoană la meci. Le cer celor care sunt în conducerea de la Mioveni, să spună cine e acea persoană.

Eu sunt înjuratul și vine arbitrul să îmi dea cartonaș roșu. Nu e posibil așa ceva? Eu am felicitat arbitrul acum la final. E păcat de evoluția ta, că ai avut o evoluție bună, ai arbitrat foarte bine. Te-ai stricat la final, când mi-ai dat acel cartonaș roșu. Pentru ce? Revin și spun că eu sunt înjuratul și tot eu sunt eliminat. Nu poți face una ca asta”, a încheiat Eugen Trică.

”FC U” Craiova poate fi detronată de pe primul loc la finalul etapei 

”FC U” Craiova a ajuns la 36 de puncte în urma acestui egal cu CS Mioveni. Se află momentan pe locul 1 în clasamentul play-off-ului Ligii 2, dar ar putea să fie devansată, la finalul etapei, de Dunărea Călărași. Dacă va învinge ASU Poli pe teren propriu, formația pregătită de Cristian Pustai va fi noul lider al campionatului. CS Mioveni a urcat, pentru moment, pe poziția a doua, cu 34 de puncte, devansând Dunărea la golaveraj.

În runda următoare, U Craiova 1948 SA joacă pe ”Ion Oblemenco” împotriva celor de la ASU Poli (10 aprilie, ora 14:00), iar CS Mioveni primește vizita celor de la FK Csikszereda (10 aprilie, ora 11:30).

Foto: George Flușter (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-in-liga-1-o-pacaleala-alexandru-pelici-dupa-remiza-cu-fc-u-craiova-am-jucat-cu-echipa-care-isi-doreste-foarte-mult-promovarea-noi-vom-vedea-la-final-unde-vo-19177053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/la-mioveni-de-1-aprilie-a-fost-pacalit-fotbalul-cs-mioveni-si-fc-u-craiova-au-remizat-dupa-o-lupta-surdo-muta-19177024

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-play-off-ul-ligii-2-cs-mioveni-u-craiova-1948-sa-se-joaca-de-la-ora-1930-oltenii-vor-razbunare-dupa-ce-echipa-lui-pelici-le-a-produs-durere-pe-ion-oblemenco-19176980

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-secundul-cosmin-frimu-dezvaluie-motivele-pentru-care-el-si-flavius-stoican-si-au-reziliat-contractul-cu-viitorul-pandurii-cand-au-inceput-jocurile-de-culise-19176995

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cauta-liga-2-liga-3-liga-4-cupa-romaniei-special-u-cluj-o-noua-strategie-dupa-ratarea-promovarii-dupa-plecarea-presedintelui-i-a-fost-prelungit-con-19176978

Răzvan STÎNGĂ 01 Apr. 2021, 22:28 Liga 2
Pe aceeași temă