Eugen Trică e mulţumit de remiza cu Farul, după revenirea la ”FC U” Craiova: ”Jucătorii au avut atitudine, ce nu am văzut în meciurile anterioare.” Ce spune despre meciul din ultima etapă, de la Reşiţa

Cosmin STAICU 23 Mar. 2021, 22:10 Liga 2

La primul meci de la revenirea la echipa lui Adrian Mititelu, Eugen Trică n-a reuşit să încheie seria fără succes a U Craiova 1948 SA pe ”Ion Oblemenco”, dar măcar a obţinut primul egal pe această nouă arenă, în meciul cu Farul, încheiat 0-0. În precedentele trei disputate, în care Trică a fost pe bancă la unul (cel cu ”U” Cluj, în Cupa României), echipa a pierdut de fiecare dată.

Eugen Trică: ”Am revenit pe primul loc, e foarte bine”

Eugen Trică s-a declarat satisfăcut şi de rezultat şi de atitudinea echipei, considerând că asta a lipsit în meciurile anterioare din 2021, când formaţia era antrenată de Ovidiu Stângă.

”A fost o partidă echilibrată, au fost momente bune de ambele părţi. Am avut inițiativa primele 25-30 de minute, după care au avut ei încă 15-20. A fost o partidă cu ritm. Mă declar foarte mulţumit de determinare, atitudine, agresivitate, ceea ce nu am văzut până la partida de azi, mă refer la meciurile anterioare. Suntem pe drumul cel bun. Păcat că nu am avut realizări, dacă am fi marcat la acele două-trei ocazii pe care le-am avut, atunci totul era în regulă şi poate reușeam să câştigăm. Dar sunt mulţumit cu punctul luat, unul important, mai ales că pe final am rămas în inferioritate numerică. Am revenit pe primul loc, ceea ce este un lucru foarte bun.

Într-un final, mă declar mulţumit de acest punct, contra unei echipe bune, am avertizat, am vorbit cu jucătorii înainte, care joacă cel mai frumos fotbal din Liga a 2-a. Au demonstrat-o şi în această seară, a declarat, după meci, Eugen Trică, la microfonul DigiSport.

Trică, optimist în privinţa unui succes la Reşiţa

Eugen Trică este încrezător că elevii săi vor marca şi se vor impune la Reşiţa, în ultima etapă a sezonului regular, şi vor obţine calificarea în play-off, deşi pot fi în ”Top 6” la final chiar şi dacă nu vor câştiga în Valea Domanului.

”Finalul de campionat este interesant pentru lumea din afară, pentru noi, ca antrenori, jucători, este o presiune în plus.

Se joacă până în ultima etapă. Asta este! Totul depinde numai și numai de noi. Trebuie să mergem și să câştigăm meciul de la Reşiţa şi să ne calificăm în play-off.

Este foarte interesant campionatul, nu-mi aduc aminte să fie aşa de interesant la Liga a 2-a. Să se bată zece echipe pentru primele şase locuri. Nu s-a mai întâmplat, ceea ce este bine pentru fotbalul românesc.

Nu trebuie să gândim negativ. Asta le-am și spusacum, nu trebuie să fie supărați. Au alergat, am avut atitudine, au avut agresivitate. N-am avut realizări. Cu siguranță că etapa următoare, la Reșița, vom reuși să marcăm și atunci totul reintră în normal. Ne lipsesc foarte mult suporterii. Cu Peluza Sud în spate altul, din punctul meu de vedere, era rezultatul azi”, a adăugat Eugen Trică.

Momentan, U Craiova 1948 SA revine pe locul 1 în Liga 2, devansând la golaveraj echipele Viitorul Pandurii, Farul și ASU Poli, în această ordine aflate în clasament, care au tot 32 de puncte.

În ultima etapă a sezonului regular, care are loc duminică, de la ora 15:00, Farul stă și va tremura pentru poziția de play-off, în timp ce ”FC U” Craiova va evolua în deplasare la CSM Reșița, una dintre ultimele clasate.

Foto: Remus Badea (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

Cosmin STAICU 23 Mar. 2021, 22:10 Liga 2
Pe aceeași temă