Viitorul Pandurii, la prima victorie în acest sezon de Liga 2 în chiar primul joc cu Eugen Trică antrenor. Succesul cu Poli Timișoara, obținut în prelungiri: ”Era păcat să pierdem punctele. Dumnezeu ne-a răsplătit”

Mircea OGLINDOIU 26 Sep. 2021, 18:35 Liga 2

Schimbarea antrenorului s-a dovenit a fi de bun augur pentru Viitorul Pandurii, care în etapa a 8-a a bifat prima victorie în acest sezon de Liga 2, scor 2-1, la Târgu Jiu, cu Politehnica Timișoara.

Succesul a fost obținut în minutul 90+2, când Paul Copaci a reluat balonul, sub transversală, din 5 metri. Bănățenii egalaseră în minutul 88, prin Erik Gerbi, iar scorul fusese deschis în minutul 13, de Ciprian Rus, cu un șut plasat, de la 17 metri.

Bănățenii, mai periculoși în prima repriză. Oltenii, în a doua

Ocaziile cele mai mari au aparținut însă, în prima repriză, bănățenilor. În minutul 6, în decurs de doar 3 secunde, portarul Eftimie s-a opus la șuturile lui Ursu și Bîrnoi, în minutul 16 Benzar a trimis balonul în bară, din lovitură liberă, iar în minutul 27 Eftimie a mai avut o intervenție salvatoare la șutul aceluiași Benzar, din interiorul careului. Oltenii au fost mai periculoși în partea secundă, însă Rus (52), Dodoi (68) și Mitrică (82) n-au reușit să-l învingă pe portarul Harrison Devenish-Meares.

Trică a mizat pe același prim 11 ca și Lupuț etapa trecută

Finalul meciului a fost dramatic, iar golul din prelungiri a adus prima victorie din campionat pentru Viitorul Pandurii, obținută chiar la debutul pe banca tehnică a lui Eugen Trică, antrenor care vineri îl înlocuise pe Cristian Lupuț.

”O victorie foarte importantă, mai ales că jucătorii veneau după șapte meciuri din campionat în care n-au cunoscut victoria. Pentru acest succes s-au dăruit foarte mult, s-au sacrificat, au luptat pentru fiecare minge și Dumnezeu i-a răsplătit cu cele trei puncte, care sunt foarte importante pentru moralul lor, dar și pentru noi, ca staff. Dedic această victorie și fostului antrenor Cristian Lupuț, fiindcă este și meritul lui. Eu am folosit aceeași formație utilizată de el etapa trecută (n.r. – când Viitorul Pandurii a pierdut cu 1-0 la Bistrița, cu Universitatea Cluj), doar că l-am trecut pe Dulca în partea dreapta și pe Vulpe în stânga, iar pe Dodoi l-am urcat mai sus. Rezultatul este echitabil. Era păcat să pierdem cele trei puncte. Am dominat, am avut agresivitate. Chiar dacă se termina egal, aș fi fost la fel de mulțumit de atitudinea băieților. Avem un meci la fel de important etapa viitoare, la Buzău, cu o echipă în formă. Atâta timp cât sunt eu aici, echipa va juca doar la victorie. Nu mai contează ce a fost, important este ceea de facem de acum înainte”, a declarat Trică.

  • Viitorul Pandurii în meciul cu Poli Timișoara: Eftimie – Buleică (cpt.), Core, Al. Băican, Copaci, Țegle, Felipe Acosta, Vulpe (Vespe 70′), Al. Dulca (Mitrică 74′), Dodoi (Doumbia 80′), Cip. Rus. Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ciul, Gheban, Sveikauskas, Gîrbiță, Brînzan.

Vrea să lupte sezonul viitor pentru promovare, dar a semnat doar până la finele acestui campionat

Noul antrenor al echipei gorjene a explicat și de ce a ales să meargă la Viitorul Pandurii, echipă aflată în subsolul clasamentului.

”Am venit la Târgu Jiu pentru proiectul de aici. Îl cunosc pe domnul Nicu (n.r. – Nicolae Sarcina, finanțatorul echipei) și pe cei din staff, care vor o echipă competitivă, pe termen scurt și mediu. Deocamdată încercăm să adunăm cât mai multe puncte și vedem din iarnă ce întăriri putem aduce. Ne-ar mai trebui un atacant, un mijlocaș ofensiv, poate un mijlocaș stânga. Sper ca din sezonul următor să ne batem la promovare. Din sezonul viitor. Momentam încercăm să reglăm situația din mers. Am semnat până la terminarea sezonului, iar în cazul în care lucrurile merg bine, vom continua”, a afirmat Trică.

După succesul cu Politehnica Timișoara, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a urcat pe locul 15 în clasamentul Ligii 2 după opt etape, cu 6 puncte, egalând FK Csikszereda, față de care are un golaveraj superior.

În etapa următoare, a 9-a, Viitorul Pandurii joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la FC Buzău (locul 6, 16 puncte).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-pierde-un-nou-meci-in-ultimele-minute-si-ajunge-la-patru-esecuri-consecutive-in-campionat-suporterii-i-au-cerut-demisia-antrenorului-dorin-toma-si-i-au-bagat-in-sedinta-pe-jucatori-19203074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-trei-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-la-targu-jiu-slobozia-si-timisoara-patru-dintre-echipele-care-intra-la-joc-au-evoluat-in-16-imile-cupei-romaniei-19202958

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-8-patru-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-miercurea-ciuc-are-loc-cel-mai-echilibrat-joc-19202777

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-luput-despartire-viitorul-pandurii-eugen-trica-antrenor-19202609

Mircea OGLINDOIU 26 Sep. 2021, 18:35 Liga 2
Pe aceeași temă