Metaloglobus s-a despărțit de Nicolae Grigore și continuă cu Eugen Trică pe banca tehnică. Președintele Marius Burcă, despre mutările făcute de echipa bucureșteană: ”Sper să ajungem în play-off. Cred că ăsta este un lucrul care ne-a lipsit”

Marius ANGHEL 29 Jun. 2022, 15:10 Liga 2
Metaloglobus s-a despărțit de Nicolae Grigore și continuă cu Eugen Trică pe banca tehnică. Președintele Marius Burcă, despre mutările făcute de echipa bucureșteană: ”Sper să ajungem în play-off. Cred că ăsta este un lucrul care ne-a lipsit”

Mare parte din echipele care vor evolua în noul sezon de Liga 2 au început pregătirea, printre ele aflându-se și Metaloglobus București, care în ediția recent încheiată s-a clasat pe locul 10 în sezonul regular, respectiv pe poziția a 2-a în Grupa A a play-out-ului.

Trupa din Capitală a efectuat deja câteva mutări în această vară, inclusiv în fruntea băncii tehnice. Metaloglobus s-a despărțit de antrenorul Nicolae Grigore și a ajuns la un acord cu Eugen Trică.

Printre jucătorii cu care continuă se numără frații Herea, Daniel Lung sau Andrei Sin, iar printre cei plecați se află Liviu Mihai sau Iulian Roșu.

Nicolae Grigore s-a despărțit de Metaloglobus

Metaloglobus a sunat adunarea în vederea pregătirii noului sezon de Liga 2 în data de 20 iulie și a avut la primul antrenament 22 de jucători. În prima săptămână, echipa a fost sub conducerea lui Gigel Coman, cel care va fi antrenor secund în stafful lui Eugen Trică.

De luni, 27 iunie, trupa bucureșteană a intrat pe mâna noului antrenor principal Eugen Trică, cel care îi ia locul lui Nicolae Grigore (39 de ani).

”Cu Nicolae Grigore am terminat contractul pe cale naturală, am avut o relație nu bună, ci foarte bună, pe calea asta chiar îi mulțumesc încă o dată pentru cum am colaborat. Patronul clubului a hotărât, însă, să nu îi prelungească contractul. Nu am decât cuvinte frumoase de spus, sincer, dar așa s-a întâmplat, patronul nu a mai vrut să-i prelungească”, a spus, pentru Liga2.ro, Marius Burcă, președintele clubului Metaloglobus.

Grigore se desparte, astfel, de Metaloglobus după un sezon întreg în care a pregătit echipa din cartierul bucureștean Pantelimon.

Nicolae Grigore a stat un sezon de Liga 2 pe banca echipei Metaloglobus București. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Eugen Trică revine pe banca unei echipe din București

Fostul antrenor al celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, altă echipă din Liga 2, Eugen Trică (45 de ani), a fost alegerea Metaloglobusului. Acesta a semnat un contract valabil pe un sezon și va avea ca prim obiectiv calificarea echipei în play-off, adică să ocupe unul dintre locurile 1-6 după primele 19 etape, cele ale sezonului regular.

”Eu spun că Eugen Trică este un antrenor cu experiență în Liga a 2-a, un antrenor care sper să se plieze pe structura și pe gândirea de la Metaloglobus, un antrenor care, prin firea lui, arde pe bancă, în sensul bun al cuvântului, și cred că ăsta este un lucrul care ne-a lipsit în sezonul recent încheiat. Este un antrenor cu care sper ca Metaloglobus să ajungă în play-off, acolo unde își dorește de doi ani de zile”, a declarat, Liga2.ro, Marius Burcă.

Prin ceea ce spune despre Trică, Marius Burcă dă de înțeles și ceea ce i-a lipsit lui Nicolae Grigore pentru a mai continua la Metaloglobus. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care Grigore s-a despărțit de Rapid după doar câteva jocuri: atitudinea sa mult prea calmă, blândă în noua sa calitate, de antrenor principal.

Trică a mai antrenat o echipă în București, pe Juventus, în perioada iunie 2012 – aprilie 2013, cât și în 2014.

În Liga 2, Trică le-a mai antrenat ca ”principal” pe Juventus București, UTA Arad, Metalul Reșița, Sportul Snagov, ”FC U” Craiova, Turris Oltul Turnu Măgurele și Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Pe aceasta din urmă a condus-o de două ori în sezonul recent încheiat, în 12 jocuri, între etapele 8-13 și 17-19, în sezonul regular, respectiv 1-4, în play-out.

Gigel Coman și Ovidiu Herea sunt antrenor secunzi în stafful lui Trică

Din stafful tehnic al lui Eugen Trică la Metaloglobus fac parte Gigel Coman și Ovidiu Herea, ca antrenori secunzi, ultimul urmând a continua și ca jucător, Daniel Stanciu, ca antrenor cu portarii, Florin Drăghici, ca preparator fizic, și Bogdan Achiței, ca team-manager.

”Ovidiu Herea îndeplinește și funcția de antrenor secund. Chiar dacă el a semnat prelungirea, în continuare este sub contract de jucător, dar are și funcție de antrenor secund”, a spus Burcă.

Cele mai importante realizări ale lui Eugen Trică ca antrenor principal au fost promovarea în Liga 2 cu ”FC U” Craiova, în 2020, respectiv promovarea în Liga 1 tot cu ”FC U” Craiova, în 2021.

Frații Herea continuă cu Metaloglobus, Liviu Mihai și Iulian Roșu, printre cei care au plecat

Printre jucătorii cu care se continuă se numără Andrei Sava, Daniel Lung, George Caramalău, George Gavrilaș, Claudiu Herea, Ovidiu Herea sau Andrei Sin.

”Marea majoritate a jucătorilor cu care am discutat, din garda veche, dacă pot să spun așa, au semnat prelungirea contractului. Jucători care au state vechi în primă ligă și a doua, jucători care au experiență. Lângă ei trebuie să vină jucători sub vârstă, unii sunt deja, însă mai căutăm. Sunt foarte mulți copii în probe, sub vârstă, și trebuie văzuți”, a declarat președintele clubului Metaloglobus, care a mai spus că, momentan, nu s-a făcut niciun transfer.

La capitolul despărțiri, au terminat contractul și nu vor continua cu Metaloglobus jucătorii: Claudiu Borțoneanu (s-a întors la FC Voluntari), Andrei Florescu (s-a întors la Dinamo), Claudiu Negoescu (s-a întors la UTA), Ionuț Sîrbu (s-a întors la U Craiova), Liviu Mihai sau Iulian Roșu.

Cantonament la Brașov și trei adversari stabiliți momentan pentru meciurile amicale din această vară

În ceea ce privește programul de pregătire din această vară, Metaloglobus are deja o săptămână și jumătate de când a reînceput antrenamentele, iar sâmbătă urmează să joace primul amical.

În data de 2 iulie, echipa bucureșteană o va întâlni la Clinceni, de la ora 11:00, pe nou-promovata în Liga 2 Progresul Spartac. Peste o săptămână, pe 9 iulie, Metaloglobus își va măsura forțele cu Concordia Chiajna.

Ulterior, în perioada 11 – 22 iulie, trupa din cartierul Pantelimon urcă într-un cantonament la Brașov, locația exactă urmând a fi stabilită în zilele următoare. Acolo, Metaloglobus își propune să joace trei amicale, momentan doar un adversar fiind decis. Chiar în ultima zi a stagiului, în 22 iulie, va întâlni altă nou-promovată în Liga 2, pe SC Oțelul Galați.

După revenirea acasă, echipa din București va mai disputa două jocuri de verificare, unul în data de 27 iulie, iar altul la 30 iulie. Momentan nu au fost stabiliți adversarii, fiindcă se așteaptă tragerea la sorți a programului noului sezon de Liga 2.

Noul sezon al Ligii 2 începe în data de 6 august.

Marius ANGHEL 29 Jun. 2022, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă