Eugen Trică a reacționat după ce CNSL nu i-a dat dreptate în litigiul cu ”FC U” Craiova: ”Nu pot să dai un antrenor afară fără justă cauză.” Va face recurs și amenință cu TAS

Marius ANGHEL 14 Jan. 2021, 14:01 Liga 2
Eugen Trică a reacționat după ce CNSL nu i-a dat dreptate în litigiul cu ”FC U” Craiova: ”Nu pot să dai un antrenor afară fără justă cauză.” Va face recurs și amenință cu TAS

Eugen Trică (44 de ani) a reacționat după ce a aflat verdictul Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF în cazul procesului său cu fosta sa echipă, U Craiova 1948 SA.

Demis de la ”FC U” în vara trecută, cu mai puțin de o săptămână până să înceapă sezonul de Liga 2, după ce promovase Craiova din Liga 3 fără să piardă vreun meci, Trică și-a căutat dreptatea la CNSL, solicitând suma de 51.129 de euro, bani pe care, teoretic, îi mai avea de primit până la finalul contractului cu trupa patronată de Adrian Mititelu, valabil încă un an.

Comisia i-a respins la data de 12 ianuarie 2021, după mai multe termene, cererea ca fiind inadmisibilă, însă a obligat U Craiova 1948 SA să-i plătească banii restanți pentru perioada 1-24 august 2020, adică până în ziua în care a fost demis. Încă și Trică are de plătit suma de 2.590 de lei, onorariul avocatului.

Eugen Trică, după decizia CNSL în litigiul său cu ”FC U” Craiova: ”Au făcut o greșeală. Aștept motivarea pentru a face recurs. În cazul în care nu-mi dau dreptate, 100 la sută merg la TAS”

Eugen Trică se declară surprins de decizia CNSL, e de părere că dreptatea este de partea sa și așteaptă motivarea pentru a putea face apel. În cazul în care nici comisia de apel nu-i dă un verdict favorabil, atunci actualul antrenor al echipei Turris Oltul e decis să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Trică spune că avea un ”contract beton” cu ”FC U” Craiova și că îndepărtarea sa de la echipă a fost fără ”o justă cauză”. Antrenorul spun că nu lipsa de la ședința foto a echipei a dus la demiterea sa.

”Surprinzătoare decizia asta a comisiei, atât pentru mine, cât și pentru avocații mei. Așteptăm motivarea acestei decizii. Suntem foarte nerăbdători să o vedem. Aștept motivarea pentru a face recurs. La cea de-a doua comisie, cea de recurs, sunt alți membri. Cu siguranță, dreptatea este de partea mea, pentru că eu am fost dat afară de la Craiova fără justă cauză. Nu e vorba de ședința foto. Așa au motivat ei. Aia nu se ia în calcul. Am explicat comisiei felul cum s-a întâmplat.

În cazul în care și a doua comisie nu-mi va da dreptate, atunci o să îmi caut dreptatea la TAS. Știm foarte bine, atât eu, cât și avocații mei, că dreptatea este la mine. Nu pot să dai un antrenor afară fără justă cauză. Alea pe care le-au spus ei, nu sunt motive.

Chiar e surprinzător ce decizie a luat comisia în primă fază. O surpriză foarte mare. Nu am niciun fel de problemă, mergem mai departe. O să facem recurs, dar așteptăm motivarea acestei decizii. Nu s-a încheiat contractul, așa cum au spus ei. Eu mai aveam contract un an de zile. Contractul este beton din toate punctele de vedere. Părerea mea e că au făcut o greșeală cei de la comisie. Dar sper să regleze cei de la recurs, ce au greșit ei. În cazul în care nu-mi dau dreptate, 100 la sută merg la TAS”, a spus Eugen Trică pentru Liga2.ro.

Eugen Trică a promovat U Craiova 1948 SA fără să piardă un meci în Liga 3. În plus, a dus echipa până în 16-imile Cupei României

Eugen Trică a preluat U Craiova 1948 SA în vara anului 2019, când echipa era în Liga 3, și a promovat-o în Liga 2 după ce în cele 16 etape în care a condus-o în Seria a 4-a a obținut 13 victorii și 3 egaluri, fiind neînvins și având un golaveraj de 40 de goluri marcate și 9 primite.

Echipa olteană și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu la Drobeta Turnu Severin, Filiași și Târgu Jiu și în momentul în care sezonul a fost ”înghețat” din cauza pandemiei avea 13 puncte avans față de a doua clasată Șoimii Lipova, motiv pentru care a și fost declarată direct promovată în Liga 2.

Tot cu Trică antrenor, U Craiova 1948 SA a ajuns în ediția trecută a Cupei României până în faza 16-imilor, acolo unde a pierdut pe ”Ion Oblemenco” în fața divizionarei secunde ”U” Cluj, cu 2-3.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de startul noului sezon al Ligii 2, ediția 2020/2021, Adrian Mititelu îl demitea surprinzător pe Eugen Trică.

”Contractul dintre FC Universitatea Craiova și antrenorul Eugen Trică a încetat astăzi, 24.08.2020.
Urmează ca, în scurt timp, să fie angajat un nou colectiv tehnic.
Pentru următoarele zile de provizorat, antrenamentele echipei vor fi conduse de către Vali David și Ovidiu Dănănae”

Așa a sunat anunțul U Craiova 1948 SA referitor la despărțirea de Eugen Trică

Trică e acum antrenor la Turris Oltul, echipă care vrea să se retragă din Liga 2

După despărțirea de ”FC U” Craiova, după o perioadă, Eugen Trică a semnat, la data de 10 noiembrie 2020, cu Turris Oltul Turnu Măgurele. Echipa din județul Teleorman a luat decizia, ieri, 13 ianuarie 2021, să se retragă din campionatul Ligii 2. Trică încă așteaptă decizia oficială pentru a vedea dată rămâne din nou fără echipă.

În cariera sa, Eugen Trică a mai antrenat echipele Juventus București, CFR Cluj, UTA, Metalul Reșița și Sportul Snagov (tot Metalul Reșița, dar sub altă denumire, antrenată în altă perioadă de timp). Antrenor secund a fost la Ittihad (Arabia Saudită) și Politehnica Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-pierde-o-suma-importanta-in-razboiul-cu-fc-u-craiova-verdictul-dat-de-cnsl-in-litigiul-dintre-olteni-si-fostul-lor-antrenor-19164935

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-soc-la-fc-u-craiova-eugen-trica-a-fost-demis-cu-mai-putin-de-o-saptamana-inainte-de-startul-sezonului-ligii-2-19145315

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-se-retrage-din-campionatul-ligii-2-patronul-valentin-dragnea-si-a-retras-finantarea-19164853

Marius ANGHEL 14 Jan. 2021, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă