Erik Lincar și-a ironizat jucătorii pentru evoluția din prima repriză a meciului cu CS Mioveni: ”Am fost jenanți. Zici că aveam 3-0 din minutul 5.” Discursul avut la pauză și opinia despre eliminarea lui Cioinac

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 23:18 Liga 2
Erik Lincar și-a ironizat jucătorii pentru evoluția din prima repriză a meciului cu CS Mioveni: ”Am fost jenanți. Zici că aveam 3-0 din minutul 5.” Discursul avut la pauză și opinia despre eliminarea lui Cioinac

Turris Oltul e neînvinsă de cinci etape în Liga 2, după ce a început noul sezon cu un eșec în deplasarea de la nou-promovata Unirea Slobozia, însă echipa antrenată de Erik Lincar a alternat egalurile cu victoriile în această perioadă. Trupa teleormăneană a obținut o remiză (scor 0-0) și în deplasarea de la CS Mioveni, unde a avut cea mai mare ocazie a partidei, iar pe final a evoluat în inferioritate numerică.

Cea mai mare ocazie a meciului de la Mioveni a avut-o Ștefan Blănaru în minutul 83, când, din postura de singur cu portarul, a trimis din 12 metri în bara din dreapta, iar mingea s-a plimbat pe linia porții și a ieșit în lateral în stânga. Ulterior, în minutul 86, Ionuț Cioinac a fost eliminat, dar tot teleormănenii au menținut posesia și în final.

Erik Lincar, nemulțumit de jocul din prima repriză al echipei sale: ”Zici că am venit la Mioveni și conducem cu 3-0 din minutul 5”

La finalul jocului, antrenorul Erik Lincar a spus că este nemulțumit de modul în care echipa sa a evoluat în prima repriză, astfel că a fost nevoit să apeleze la un discurs dur la vestiar. În partea a doua a remarcat îmbunătățiri, însă a acuzat faptul că CS Mioveni s-a aglomerat în apărare și a refuzat jocul.

”Am o supărare față de prima repriză, în care, chiar am vorbit cu băieții, cred că am fost jenanți. În principiu vorbesc de echipa mea, nu mă interesează echipa adversă. Nu a fost ceea ce am pregătit, nu ne-am ridicat la un nivel bun din punct de vedere fizic și în special determinarea nu am înțeles-o, de ce am fost așa de relaxați. Zici că am venit la Mioveni și conducem cu 3-0 din minutul 5. În fine, am avut o discuție mai serioasă cu ei la pauză, le-am și zis că o să fac schimbările foarte repede dacă nu văd o schimbare de joc, o schimbare din punct de vedere fizic cu o mai mare determinare.

Zic eu că repriza a doua a fost puțin mai bună. Nu cred că a fost un joc cu prea multe ocazii clare de a marca. Dar, totuși, am întâlnit o echipă a Mioveniului care, după cum știți, a luat foarte puține goluri. E adevărat că nici nu a marcat. Dar e greu să câștigi la Mioveni. Claudiu își organizează, mai ales din punct de vedere defensiv, foarte bine echipa. Zic eu că din punct de vedere al posesiei, al inițiativei, noi am încercat să ajungem la poartă, să dăm goluri, dar, din păcate, ei, tot timpul, s-au poziționat, s-au apărat foarte aglomerat și a fost dificil pentru noi”, a spus Erik Lincar la microfonul DigiSport.

Nicio problemă cu eliminarea lui Cioinac: ”Dacă decizia asta a luat-o arbitrul, asta e, se mai întâmplă”

Despre eliminarea lui Ionuț Cioinac, antrenorul echipei din Turnu Măgurele a apreciat decizia ca fiind una eronată din partea centralului ploieștean Adrian Illyeş, însă nu a acuzat arbitrajul acestuia.

”Nu știu dacă a fost al doilea galben, pentru că el, acolo, chiar a lovit și mingea și nu s-a dus cu piciorul, s-a și oprit. Dar, în fine, dacă decizia asta a luat-o arbitrul, asta e, se mai întâmplă. Nu am niciun fel de problemă. Cred eu că, mai ales repriza a doua, și el s-a ridicat la un nivel foarte bun. E adevărat că în prima repriză au fost multe decizii greșite și chiar am vorbit… (n.r. – întrebat dacă vrea VAR la Liga a 2-a) Despre ce vorbim. Vorbim de VAR la Liga a 2-a când, cum zicea și Dan Petrescu, există în Kazahstan, Azerbaidjan, în China, dar mai greu la noi”, a spus Lincar.

”Sper să ne câștigăm dreptul de a juca în play-off mai repede cu câteva etape înainte. Nu mai vreau să se joace până în ultima secundă”

Antrenorul echipei din Turnu Măgurele a vorbit și despre planurile pentru acest sezon. Lincar nu mai vrea emoții și speră într-o calificare în play-off-ul de promovare cu câteva etape înainte de finalul sezonului regular.

”Am păstrat un nucleu de bază, am adus și jucător de la care am mari așteptări, ne dorim în primul rând să intrăm în play-off, pentru că vedem că echilibrul este foarte mare. După șase etape sunt echipe la o diferență de un punct și, sincer, îmi venea acum să zic, se va juca până în ultima secundă (n.r. – amintindu-și că Turris Oltul a ratat promovarea în ultima secundă a meciului cu Rapid din play-off-ul sezonului trecut). Nu mai vreau să zic lucrul ăsta. Sper să ne câștigăm acest drept, de a juca în acest play-off mai repede cu câteva etape înainte. Mă interesează doar echipa mea, iar restul, din ce am văzut, sunt jocuri echilibrate, victorii surpriză și cred că așa se va desfășura tot campionatul”, a mai declarat Lincar.

Turris Oltul are 9 puncte după șase etape și urcă pe locul 7, la egalitate cu Metaloglobus. În runda viitoare, echipa din Turnu Măgurele joacă marți, 19:30, acasă, cu Universitatea Cluj.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-turris-oltul-de-la-ora-1930-argesenii-au-castigat-precedentele-doua-intalniri-cu-teleormanenii-19151278

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-isi-mentine-discursul-si-dupa-remiza-cu-turris-oltul-trebuie-sa-ma-repet-este-extrem-de-greu-ce-probleme-reclama-la-cs-mioveni-comparatia-cu-dinamo-si-singura-v-19151330

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-sase-meciuri-incep-la-ora-1100-prinde-echipele-din-top-5-care-joaca-sunt-asu-poli-petrolul-si-dunarea-calarasi-19150611

Marius ANGHEL 06 Oct. 2020, 23:18 Liga 2
Pe aceeași temă