Erik Lincar recunoaște superioritatea Stelei pe Cluj Arena: ”Am suferit mult și mă așteptam ca cei de la Steaua să sufere din punct de vedere fizic.” Antrenorul, impresionat de public, însă a avut de făcut niște recomandări

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 22:48 Liga 2

”U” Cluj s-a impus cu 1-0, la fel ca în sezonul regular, în fața Stelei, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, numai că de această dată succesul a venit pe Cluj Arena, nu în Ghencea, din piciorul lui Florian Haită, nu al lui Albert Hofman.

Haită l-a păcălit pe Bălbărău! Arbitrul Avram a iertat doi jucători ai Universității de eliminare

Florian Haită a marcat destul de rapid în meciul desfășurat pe Cluj Arena, în minutul 10, în fața unui public numeros. A profitat de o respingere în față, a șutat din fața careului, mingea a fost deviată de Beța și Bălbărău a fost păcălit. Steaua a prins curaj cu timpul, a profitat de retragerea clujenilor și a dominat restul partidei, însă nu a reușit să înscrie golul egalizator.

Trebuie spus însă și faptul că ”U” Cluj a beneficiat de un arbitraj mai mult decât favorabil din partea piteșteanului Robert Avram, care nu i-a eliminat pe Cristian Balgiu, la faza în care l-a rupt pe golgheterul Stelei și al campionatului, Bogdan Chipirliu, în minutul 16, și pe Romario Pires, care i-a pus o talpă de toată frumusețea pe tibia lui Enceanu, în minutul 55, stelistul putându-se declara mulțumit că nu s-a ales cu o fractură. Altfel, Avram a fluierat fault în atacul Stelei la orice minimă atingere între jucători, nu de puține ori oprind jocul cu deciziile sale.

Erik Lincar, după o nouă victorie la limită cu Steaua: ”Recunosc superioritatea Stelei”

La final, antrenorul Universității, Erik Lincar, s-a declarat surprins că cei care au avut probleme fizice în repriza a doua au fost jucătorii săi, deși se aștepta ca aceștia să fie steliștii. Acesta s-a declarat mulțumit, aproape ironic, că echipa sa nu a mai primit gol din fază fixă, însă și-a felicitat și jucătorii pentru dăruire și determinare.

”Am suferit mult și mă așteptam ca cei de la Steaua să sufere din punct de vedere fizic, dar, din păcate, în a doua repriză am văzut la mulți jucători de-ai mei că chiar sufereau pe teren și asta le-a permis lor să-și creeze situații de a marca. Recunosc superioritatea Stelei, dar, până la urmă, ce a fost important în a doua repriză a fost că nu am mai primit gol din fază fixă, ne-am apărat foarte bine, deși cred că au avut multe situații de acest fel. Îmi felicit jucătorii pentru dăruire, determinare, dar, vedeți, în acest play-off meciurile se câștigă foarte greu, sunt multe rezultate de egalitate, iar totul ține de mici detalii. Echipele sunt foarte apropiate valoric, iar, tot timpul, cele trei puncte te duc în zona în care poți să speri la mai mult”, a spus Lincar la microfonul DigiSport.

Lincar, încântat de public, însă are și nemulțumiri și face recomandări

Primul meci acasă al Universității Cluj în play-off, dar și venirea Stelei pe Cluj Arena a atras un public numeros pe stadion, cum a remarcat și Erik Lincar. Acesta a avut însă și o doleanță față de suporteri: să încurajeze mai mult echipa și să încerce să fie mai pozitivi.

”Ne bucurăm pentru publicul numeros care a fost la meci. Este pentru prima oară în acest sezon. Mi-aș fi dorit de mai mult timp să avem atâția suporteri la stadion. Ce e important, și aici mă repet, ar fi să creadă mai mult în noi, pentru că, tot timpul, aici la Cluj, au fost momente când lucrurile au luat-o într-o zonă negativă și am spus tot timpul: Haideți să fim echilibrați, haideți să încercăm să fim mai pozitivi și să credem în acești minunați jucători”, a declarat Erik Lincar.

Antrenorul Universității crede că punctul luat la Slobozia îi va ajuta, în final, echipa să promoveze direct în Liga 1

”U” Cluj, cu 47 de puncte, se menține pe locul 3 în play-off, însă se apropie la un punct de FC Hermannstadt și la patru de liderul Petrolul.

În etapa a 4-a, ”U” Cluj joacă la Mediaș, chiar cu FC Hermannstadt, la 12 aprilie, de la ora 19:00, și are șansa să o depășească din nou în clasament, așa cum o făcea în penultima etapă a sezonului regular, când se impunea cu 2-0 pe stadionul Gaz Metan.

”După jocul de la Slobozia, când, până la urmă, am câștigat un punct, am și spus că s-ar putea ca cu acel punct să avem șansa să promovăm direct. Fiecare joc este foarte echilibrat și, atunci, e necesar să luptăm și să câștigăm”, a spus Lincar, întrebat de faptul că ”U” Cluj s-a apropiat de primele două clasate din play-off în urma acestei etape.

CLASAMENTUL play-off-ului Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ferm-dupa-esecul-stelei-cu-u-cluj-mai-bine-pierd-un-meci-cum-l-am-pierdut-noi-decat-sa-castig-cum-au-facut-o-ei-a-avut-un-dialog-cu-arbitrul-care-19226402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-steaua-se-joaca-de-la-ora-1930-in-incheierea-etapei-a-3-a-a-play-off-ului-ligii-2-pe-cluj-arena-e-asteptata-o-asistenta-record-in-acest-sezon-la-meciurile-ardelenilor-19226338

Marius ANGHEL 07 Apr. 2022, 22:48 Liga 2
Pe aceeași temă