Erik Lincar, reacție după ce ”U” Cluj a învins Steaua și a trecut momentan pe loc direct promovabil. Analiza antrenorului și cum vede derby-ul FC Hermannstadt – Petrolul

Andrei PASCU 04 May. 2022, 23:33 Liga 2

Universitatea Cluj a făcut un meci solid cu Steaua, în etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, și a reușit să o învingă cu scorul de 2-0. Victoria este cu atât mai importantă cu cât ardelenii au venit după un eșec runda trecută, pe teren propriu cu Unirea Slobozia.

Erik Lincar: ”Prima repriză nu a fost foarte spectaculoasă, dar mă bucur că am marcat”

Erik Lincar a declarat la interviuri, la finalul confruntării din Ghencea, că ”U” Cluj merita victoria dat fiind modul în care s-a desfășurat partida în sine, imaginea lăsată de cele două echipe. Chiar dacă a recunoscut că prima parte nu a arătat chiar așa cum își dorea, Lincar a fost mulțumit de faptul că jucătorii săi au reușit să marcheze.

Scorul în Steaua – ”U” Cluj a fost deschis de Ely Fernandes, în minutul 36, iar scorul final a fost stabilit de Florin Ilie, care a punctat în ultimele minute, în minutul 82.

O partidă echilibrată, am început temător jocul, chiar cei de la Steaua au avut o ocazie importantă la început, în start, după care, încet-încet, am intrat în joc, am echilibrat ostilitățile în special la mijlocul terenului, am jucat foarte bine defensiv. Prima repriză nu a fost foarte spectaculoasă, dar mă bucur că am marcat, că am intrat în avantaj la pauză.

Am avut, pe contraatac, câteva situații bune, păcat că nu am reușit să marcăm mai repede și să avem liniște, dar așa e la fotbal. Zic eu că am jucat bine, mai ales în prima repriză. Ne-am apărat, cred că singura lor ocazie din repriza a doua a fost prin Buhăescu, care a ratat de la șapte-opt metri, plus câteva șuturi de la distanță.

Noi tot timpul am jucat bine cu Steaua, mai puțin în repriza a doua de la Cluj.

La cornere mereu sunt erori, e greu să numești una anume, sunt scheme, blocaje, de aceea la cornere în general sunt erori. Fiecare echipă se apără în zonă, e destul de greu să nu apară greșeli”, a declarat Erik Lincar, conform Digi Sport.

  • ”U” Cluj: Gorcea – Romeo (Alarcon 24′, Dobrescu 85′), Fl. Ilie, Gugu (cpt.), P. Pîrvulescu – Balgiu (I. Filip 85′), Romario Pires – M. Ciobanu (Hofman 85′), Haită (Remacle 67′), Ely Fernandes – Boiciuc
    Rezerve neutilizate: Aur. Păun – Vomir, Tescan, Val. Alexandru

Erik Lincar: ”Prin această victorie menținem șansa primelor două locuri”

Lincar a fost întrebat la finalul partidei cu Steaua și despre o fază petrecută între jucătorii săi și adversarii, după reușita de 2-0 pentru ”U” Cluj. Au fost îmbrânceli între fotbaliști, dar antrenorul a preferat să facă o paralelă cu cele întâmplate pe Cluj Arena, în confruntarea cu Unirea Slobozia.

În ceea ce privește lupta pentru primele două locuri direct promovabile, Erik Lincar crede că lucrurile sunt în continuare deschise, dar și că se gândește că ”U” Cluj va fi avantajată de orice rezultat va fi înregistrat în confruntarea dintre FC Hermannstadt și Petrolul.

Prin această victorie menținem șansa primelor două locuri. Urmează meciul dintre locul 1 și locul 3, un meci interesant. Nu știu dacă ne avantajează vreun rezultat acolo, dar cel mai important e că noi mai avem două jocuri, jucăm acasă cu Hermannstadt și la Chiajna, iar pentru a promova trebuie să câștigăm.

Le-am zis jucătorilor că și-au îndeplinit obiectivul de a fi în primele patru echipe, între locurile de baraj care ne mai oferă o șansă, iar după aceea, când am câștigat cu Steaua la Cluj, le-am zis că acum trebuie să încercăm să terminăm în primele două locuri, să nu mai așteptăm meciurile de baraj”, a mai declarat Erik Lincar.

”U” Cluj a urcat momentan pe 2 în play-off-ul Ligii 2

Universitatea Cluj este pe locul 2 în clasamentul din play-off-ul Ligii 2 în acest moment, la un punct de locul 3, FC Hermannstadt, care încă nu a jucat în această rundă. Va întâlni Petrolul, pe teren propriu, joi de la ora 20:00.

Runda următoare, ”U” Cluj va juca împotriva Hermannstadt-ului, pe teren propriu.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 04 May. 2022, 23:33 Liga 2
Pe aceeași temă