Erik Lincar, ironic față de propunerea ca nimeni să nu retrogradeze din Liga 1 și patru echipe să promoveze din Liga 2: ”Campionatul din România ar fi cel mai fericit din lume.” Costel Enache i-ar mulțumi lui Dumnezeu: ”Facem o cruce mare și frumoasă”

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2020, 23:55 Liga 2
Erik Lincar, ironic față de propunerea ca nimeni să nu retrogradeze din Liga 1 și patru echipe să promoveze din Liga 2: ”Campionatul din România ar fi cel mai fericit din lume.” Costel Enache i-ar mulțumi lui Dumnezeu: ”Facem o cruce mare și frumoasă”

Propunerea scrisă de către Poli Iași și pusă pe masa Federației Române de Fotbal ca acest sezon fotbalistic, atât de Liga 1, cât și de Liga 2, să se încheie într-un alt mod față de cum ar trebui în acest moment atrage tot felul de reacții din partea celor implicați în fenomen.

Dacă Iașiul, Dinamo sau Chindia, echipe aflate pe locurile retrogradabile, respectiv de baraj din prima ligă, și-ar freca mâinile de bucurie ca nimeni să nu mai pice din Liga 1, în schimb, din Liga 2, de unde s-ar dori patru promovate direct în loc de două, nu toți cei implicați privesc cu ochi buni ideea tot mai discutată în ultima perioadă în fotbalul românesc.

Erik Lincar, ironic față de propunerea Iașiului: ”Eu propun să promoveze șase și campionatul din România să fie cel mai fericit din lume

De exemplu, antrenorul echipei Turris Oltul Turnu Măgurele, Erik Lincar, a doua clasată în acest moment în play-off-ul Ligii 2, poziția fiind direct promovabilă, a ironizat propunerea celor de la Poli Iași. Fostul stelist se întreabă de ce patru echipe să promoveze din Liga 2 și nu toate cele șase din play-off, astfel toată lumea ar fi fericită.

De ce patru și nu șase? Știu că o să supăr multă lume acum, dar, din punctul meu de vedere, eu nu văd așa fotbalul. Și dacă tot ar promova patru și să nu retrogradeze nimeni de la Liga 2, eu propun să promoveze șase și campionatul din România să fie cel mai fericit din lume. Unde nimeni nu retrogradează și toată lumea promovează. Nimeni nu ar fi supărat și ar fi ceva fantastic. Cred că toată lumea și-ar dori să vină în România, nu? Să nu fie nimeni supărat”, a fost replica lui Erik Lincar la finalul meciului dintre Turris Oltul și Petrolul, încheiat la egalitate, scor 0-0, la Turnu Măgurele.

Erik Lincar e aproape de o nouă surpriză în fotbalul românesc: să promoveze în Liga 1 cu echipa Turris Oltul Turnu Măgurele. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Costel Enache: ”Aș fi subiectiv. Dacă această conjunctură ne ajută, mulțumim lui Dumnezeu și facem o cruce mare și frumoasă”

În schimb, antrenorul Petrolului, echipă care se află într-o situație mai delicată în play-off și care are șanse mai mici să mai prindă un loc promovabil în acest sezon, a spus că nu este treaba lui să își spună părerea despre astfel de subiecte, însă s-ar bucura dacă s-ar lua o astfel de decizie. ”Mulțumim lui Dumnezeu și facem o cruce mare și frumoasă”, a spus Costel Enache.

”Nu cred că noi, antrenorii, ar trebui să judecăm asta. Cred că ar fi bine ca noi să fim setați pe ceea ce avem de făcut. Cei care organizează competiția, conducătorii care simt exact ce se întâmplă ar fi mai capabili decât mine să spună lucrul ăsta. Aș fi subiectiv. Ce aș putea să zic, că nu? Categoric că da, dar toată lumea m-ar acuza că sunt subiectiv. Da, ar fi foarte bine dacă ar promova patru, s-ar face o ligă de 18 și am fi și noi mulțumiți. Dar nu ar fi onest din partea, din punct de vedere profesional. Datoria mea e să fac echipa să joace în așa fel încât să promovăm în Liga 1, dacă această conjunctură ne ajută, mulțumim lui Dumnezeu și facem o cruce mare și frumoasă”, a fost părerea lui Costel Enache la întrebarea reporterului DigiSport la finalul jocului cu Turris Oltul.

Dan Alexa, un alt antrenor care e pe punctul de a rata promovarea, cu Rapid, nu a dorit să comenteze acest subiect.

Costel Enache are trei remize consecutive cu Petrolul în play-off și șansele echipei ploieștene de a promova s-au redus semnificativ. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Leonid Antohi, cel care a trimis propunerea către FRF: ”Nimeni, dar absolut nimeni nu va avea nimic de obiectat”

Comitetul Director al clubului din Copou a elaborat un proiect de sistem competițional pe care l-a trimis Federației Române de Fotbal spre consultare. Leonid Antohi, președintele Comitetului Director, cel care a venit cu această propunere, spune că Liga 1 cu 18 echipe din sezonul viitor ar fi varianta cea mai plauzibilă în momentul de față. Iar Antohi a venit și cu câteva argumente. Din Liga 2 propune să promoveze direct patru echipe.

”Având în vedere frământările din această perioadă de pandemie ale tuturor echipelor din primele două eșaloane, cu fel de fel de propuneri de la conducători, antrenori, specialiști, suporteri, dar și amânarea unor meciuri, am propus Federației Române de Fotbal spre dezbatere o variantă de campionat cu 18 echipe pentru sezonul următor. Campionatul să se joace până la sfârșit, pentru a liniști Liga și televiziunile, iar în campionatul 2020-2021 Liga 1 să aibă 18 echipe, 14 existente deja plus patru din Liga a 2-a. Nimeni, dar absolut nimeni nu va avea nimic de obiectat. Argumente pentru această propunere sunt multiple. Se mărește aria de selecție la nivel de experiență cu echipe de tradiție cum ar fi UTA, Petrolul, Rapid, Argeș, etc. Fiecare echipă va promova cel puțin încă 20 de jucători sub 21 de ani. În acest fel se limitează completarea loturilor cu jucători second-hand din străinătate care aduc prejudicii loturilor naționale ale României. De asemenea, se deschide un culoar pentru prima dată spre echipele din marile orașe cu tradiție care s-au reorganizat din punct de vedere financiar și al infrastructurii. În plus, va crește și interesul Consiliilor Locale și Județene pentru finanțare. Deținătorii de drepturi TV vor avea numărul de meciuri necesar pe care îl invocă permanent. În noul sistem competițional cu 18 echipe vor retrograda ultimele două echipe, locurile 17 și 18, iar locul 16 va disputa un meci de baraj cu echipa de pe locul 3 din Liga a 2-a”, a declarat, pentru ProSport, Leonid Antohi.

Clasamentul actual al play-out-ului Ligii 1:

1. Viitorul Constanţa 10 5 4 1 20-10 39 puncte
2. Academica Clinceni 10 6 0 4 10-15 29
3. FC Voluntari 10 5 3 2 12-6 28
4. Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 10 2 5 3 15-15 28
5. AFC Hermannstadt 9 4 3 2 12-12 28
6. Politehnica Iaşi 10 3 3 4 12-11 23
7. Dinamo 7 1 1 5 5-9 21
8. Chindia Târgovişte 8 1 1 6 3-11 17

* în acest moment, pe poziții retrogradabile sunt Dinamo și Chindia. Pe loc de baraj de menținere/promovare este Poli Iași.

Clasamentul actual al play-off-ului Ligii 2:

1. UTA Arad 3 1 1 1 6-5 29 puncte
2. Turris Oltul Turnu Măgurele 3 1 2 0 4-3 25
3. Campionii FC Argeş 2 1 1 0 2-1 23
4. Petrolul Ploieşti 3 0 3 0 1-1 22

5. Rapid 3 0 2 1 1-2 21
6. CS Mioveni 2 0 1 1 0-2 21

* pe primele două locuri direct promovabile se află acum UTA și Turris Oltul. Pe locul 3, de baraj de promovare/menținere este Petrolul.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-are-pe-masa-o-propunere-de-a-incheia-altfel-acest-sezon-competitional-din-liga-1-sa-nu-se-retrogradeze-patru-echipe-sa-promoveze-din-liga-2-nimeni-dar-absolut-nimeni-nu-va-19140074

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-doar-7-cluburi-din-20-au-obtinut-din-prima-certificarea-pentru-noul-sezon-de-liga-2-printre-echipele-cu-probleme-se-numara-u-cluj-asu-poli-sau-fc-u-cra-19139868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-turnu-magurele-e-ultima-echipa-din-liga-2-care-primeste-licenta-de-liga-1-dupa-apel-teleormanenii-sunt-singurii-care-au-primit-penalitate-financiara-19137038

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 21 Jul. 2020, 23:55 Liga 2
Pe aceeași temă