Erik Lincar, discurs deschis înaintea derby-ului ”U” Cluj – Steaua: ”Dacă ascultam tot, eram la Obregia.” Antrenorul, analiza jocului de pe Cluj Arena și mesaj ferm către suporteri: ”Lumea trebuie să ne sprijine, să ajungem în Liga 1”

Andrei PASCU 06 Apr. 2022, 16:58 Liga 2
Erik Lincar, discurs deschis înaintea derby-ului ”U” Cluj – Steaua: ”Dacă ascultam tot, eram la Obregia.” Antrenorul, analiza jocului de pe Cluj Arena și mesaj ferm către suporteri: ”Lumea trebuie să ne sprijine, să ajungem în Liga 1”

”U” Cluj speră să rupă seria mai puțin bună din play-off, de până acum, și să câștige, în sfârșit, prima partidă. Ardelenii au neapărată nevoie de victorie în perspectiva următoarelor meciuri din grupa pentru promovare, astfel că derby-ul cu Steaua e important din două aspecte.

Erik Lincar a evidențiat importanța unei victorii cu Steaua

Erik Lincar nu s-a temut să recunoască faptul că Universitatea Cluj trebuie să câștige pentru a prinde ceva încredere, chiar dacă, astfel, pune și ceva presiune pe umerii jucătorilor săi. El va aborda special partida de joi, de pe Cluj Arena, în concordanță și cu cele întâmplate în meciul din sezonul regular, când ”U” Cluj s-a impus cu 1-0 în Ghencea.

Lincar a dat impresia că strategia din meciul respectiv va fi abordată și acum, dorind ca Steaua să se apropie cât mai puțin de poarta echipei sale. Și-a făcut din nou temele în acest sens, lăsând de înțeles că a revăzut partida din Ghencea.

Erik Lincar: ”Va fi important să câștigăm primul joc acasă din play-off, dar trebuie să ne gândim și la viitor”

Antrenorul locului 3 din Liga 2 este, în primul rând, impresionat de partea ofensivă a Stelei, în principal de omul de gol al Stelei, Remus Chipirliu.

Un meci interesant, cu o echipă care etapa trecută a reușit să câștige împotriva liderului. Nu este o surpriză fiindcă în acest play-off sunt cele mai bune șase echipe din Liga a 2-a și atunci fiecare joc este foarte echilibrat și se decide la detaliu.

Steaua este o echipă cu doi atacanți foarte buni. Chipirliu este unul dintre ei, jucător extrem de interesant, dezechilibrant și foarte periculos pentru noi. Are jucători de calitate și cu experiență în Liga 1, dar eu am încredere în fotbaliștii noștri cu care am reușit rezultate pozitive.

Va fi important să câștigăm primul joc acasă din play-off, dar trebuie să ne gândim și la viitor, să luăm în calcul că în următoarele cinci etape, patru le vom juca acasă și una în deplasare. Până acum nicio echipă nu a câștigat în deplasare.

În meciul trecut (n.r. – partida Steaua – Universitatea Cluj, din sezonul regular) și-au creat foarte puține ocazii de a marca. Au avut un corner a lui Beța din 6 metri, care a fost cea mai bună situație a lor, în rest șuturi de la 20-30 de metri. Încerc să aplic aceeași tactică prin care adversarii să ajungă cât mai puțin la poarta noastră. Important este să fim concentrați și să reușim acest lucru”, a precizat Erik Lincar la conferința de presă.

Erik Lincar, apel către suporteri: ”E momentul în care lumea trebuie să-i sprijine pe acești jucători și să mergem în Liga 1”

Pentru partida de joi, dintre ”U” Cluj și Steaua, interesul este unul foarte mare. Marți seară se vânduseră peste 7.000 de bilete, iar Erik Lincar speră ca la fluierul de start să fie pe stadion peste 10.000 de oameni.

E momentul în care lumea trebuie să-i sprijine pe acești jucători și să mergem în Liga 1. Mi-am dorit și, mă repet, de când am venit la Cluj mi-am dorit să am un stadion cu mai bine de 10.000 de spectatori în tribune și cred că acest lucru se va întâmpla joi.

Îi apreciez mult pe toți suporterii, mai ales că au bătut drumul și până la Slobozia, au fost alături de noi. Ce poate fi mai frumos decât să aduci pe Cluj Arena mai mult de 10.000 de suporteri?”, a mai punctat Erik Lincar, care a vorbit și despre lupta la promovare, lupta din play-off.

Erik Lincar s-a săturat de reproșuri: ”Dacă era să ascult tot, eram la Obregia”

Lincar nu mai pleacă urechea la contestatari, remarcând faptul că a reușit, până acum, să ducă ”U” Cluj acolo unde merită, în play-off. Deși este criticat pentru anumite meciuri ale echipei, dar și pentru anumite rezultate, Lincar a punctat că trebuie lăsat să lucreze și la final să se tragă linia.

Oricum, până în acest moment ”U” Cluj e în grafic, cu șanse foarte mari la unul din primele două locuri la finalul play-off-ului.

Nu mă concentrez pe comentariile negative venite. Am încercat din luna mai, de când am venit, să duc această echipă în play-off, după care să prind un loc promovabil și să ajungem în Liga 1. Am fost de atâtea ori judecat, încât dacă era să ascult tot și să adun energia negativă ce planează asupra acestei echipe, eram la Obregia, la București.

E pentru prima oară după patru ani când U Cluj este în play-off și are șanse reale să ajungă în Liga 1. Nu înțeleg această stare de nervozitate, de lipsă de echilibru. Nu pot să garantez nimic, că voi promova, dar voi face tot posibilul cu acești jucători să promovăm”, a adăugat Erik Lincar.

Ioan Filip: ”Să nu mai repetăm greșelile de la Slobozia, să fim mai concentrați”

Lincar l-a luat la conferința de presă pe unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei, Ioan Filip. Mijlocașul, cu multă experiență în Liga 1, a prefațat duelul cu Steaua.

E un meci de play-off, chiar dacă se știe sau nu se știe dacă au drept de promovare. Ei se respectă pentru că sunt la Steaua și cu siguranță va fi un meci greu. Noi trebuie să nu mai repetăm greșelile de la Slobozia, să fim mai concentrați. Faptul că sunt deja peste 8.000 de bilete vândute până acum, o să ne ajute foarte mult.

Trebuie să înscriem cu un gol mai mult decât ei și să câștigăm. Nu contează scorul, ci doar cele trei puncte de la sfârșit, asta e cel mai important. Nu facem din Steaua un caz aparte, toate meciurile sunt importante și trebuiesc tratate cu maximă seriozitate. Noi trebuie să ne vedem de jocul nostru și de punctele noastre.

(N.r. – Despre un posibil baraj cu o echipă din Liga 1) Cred că acum Liga 1 se bate de la egal la egal cu Liga 2. Nu mai este ca acum câțiva ani așa mare diferența. Anul trecut s-a demonstrat că Mioveni a reușit și a promovat, cred că și anul acesta ar putea fi la fel”, a spus Ioan Filip.

Foto: Universitatea Cluj
Video: Universitatea Cluj

Andrei PASCU 06 Apr. 2022, 16:58 Liga 2
Pe aceeași temă