Erik Lincar aduce lămuriri după ce ”U” Cluj a fost atacată din toate direcțiile după ce a ratat promovarea directă în Liga 1. ”Nu voi accepta vreodată ca cineva să spună că ne-am vândut sau că ne vom vinde”

Marius ANGHEL 19 May. 2022, 18:15 Liga 2
Erik Lincar aduce lămuriri după ce ”U” Cluj a fost atacată din toate direcțiile după ce a ratat promovarea directă în Liga 1. ”Nu voi accepta vreodată ca cineva să spună că ne-am vândut sau că ne vom vinde”

”U” Cluj a ratat promovarea directă în Liga 1 în fața celor de la Petrolul și FC Hermannstadt, însă mai are o șansă de a face pasul în această vară în primul eșalon. Trupa ardeleană va întâlni într-o dublă manșă a unui baraj de promovare Dinamo, clasată pe poziția a 8-a în play-out-ul Ligii 1.

La tragerea la sorți efectuată de FRF, ”U” Cluj a picat să fie gazdă în meciul tur, programat sâmbătă, de la ora 20:30, pe Cluj Arena, returul urmând să aibă loc peste o săptămână, în ”Ștefan cel Mare”.

Erik Lincar: ”Sunt român, iubesc ”U” Cluj și în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre acestă echipă”

La conferința de presă premergătoare acestui meci tur, antrenorul Erik Lincar, îmbrăcat într-o ie pe care a primit-o, spune el, cu o zi înainte, și-a început discursul prin a face câteva precizări legate de atacurile la adresa sa și a echipei din ultima săptămână, după înfrângerea cu Concordia Chiajna, aflarea în mod oficial că Dinamo îi va fi adversar la baraj, dar și după ce CFR Cluj a câștigat un nou titlu.

”Am venit astăzi îmbrăcat în această ie, datorită unui om care susține mult această echipă și în momentele grele. Din respect, mai ales că am primit-o ieri, am hotărât să vin la această conferință îmbrăcat așa. Aceasta are mai multe semnificații. Sunt român, iubesc ”U” Cluj și în ultimul timp s-au spus multe lucruri neadevărate despre acestă echipă. Din dragoste și respect pentru toți susținătorii acestei echipe aș vrea să aduc niște lămuriri”, și-a început discursul Lincar.

Lincar explică echipa folosită în meciul cu Concordia Chiajna: ”Nu acuz pe nimeni, dar nici eu nu pot fi acuzat că nu urmăresc interesul acestui club și știind că am șansa de 1 la sută să promovez în utlima etapă”

Prima sa precizare a venit față de declarațiile date de Adrian Mihalcea, care după jocurile din ultima etapă din play-off a spus despre ”U” Cluj că nu merită să promoveze fiindcă și-a dat jos pantalonii în fața Concordiei, pentru ca echipa ilfoveană să termine în clasament peste Unirea Slobozia și să meargă la baraj. ”Au distrus acest campionat”, spunea Mihalcea.

Totodată, a înțepat Petrolul, fiindcă, din postura de promovată direct, și-a permis să debuteze mai mulți jucători și și-a explicat modul în care a gândit meciul de la Concordia, bazându-se, spune el, pe niște declarații ale adversarilor de dinaintea jocurilor din utlima etapă.

”Prima ar fi o declarație neferictă a unui coleg de al meu, care a făcut referire la numele meu și la numele lui ”U” Cluj. Ați observat și voi că în ultima etapă de la Chiajna poate am aliniat cu jucători care nu au jucat atât de mult în ultimul timp, doar că vreau să menționez că singurii doi jucători care nu au jucat în ultimele trei etape înaintea jocului cu Chiajna au fost Păun și Ribeiro (n.r. – pe lângă cei doi, minute puține au avut și Alarcon, Gugu, Dobrescu și Remacle). În rest, toți jucătorii au avut minute la această echipă. Ați văzut și dumneavoastră în presă cum de la alte echipe pentru ultima etapă deja și-au făcut planuri să debuteze jucători tineri la meciurile pe care aveau să le dispute sâmbătă (n.r. – se referă la Petrolul, echipă deja promovată și care a debutat mai mulți jucători în meciul de la Slobozia, în special în ultimele minute ale partidei). Era clar că noi depindeam de victoria Stelei la Hermannstadt. Șansele noastre erau de 33 la sută să reușim, evident câștigând noi. Văzând declarațiile din presă că alte echipe doresc să meargă să debuteze jucători tineri și că lucrurile nu vor fi la cel mai înalt nivel, mi-am dat seama că șansele noastre să promovăm în ultima etapă scad foarte mult. Pentru mine a rămas acea șansă de 1 la sută. Ați văzut ce echipe au aliniat și cei de la Petrolul și cei de la Steaua în meciurile respective. Nu acuz pe nimeni, dar nici eu nu pot fi acuzat că nu urmăresc interesul acestui club și știind că am șansa de 1 la sută să promovez în ultima etapă, ofer oportunitatea tuturor jucătorilor mei să joace, să trag o concluzie din ultimele două jocuri și la dubla manșă cu Dinamo să încerc să aliniez cea mai bună echipă. Dar de aici și până la a păta numele acestui club și în principal al meu, care mărturisesc că nu am făcut atât în perioada de jucător, cât și antrenor, niciodată jocul nimănui și nu am luat nimic sau nu am fost recompensat ca să mă vând vreodată.

Eu consider că am încercat să fac ce e mai bine pentru această echipă, împreună cu cei din conducere, împreună cu jucătorii. Nu voi accepta vreodată ca cineva să spună că ne-am vândut sau că ne vom vinde. Am avut această promovare în mâinile noastre este adevărat, dar tot bazându-ne pe munca noastră de un an de zile. Din păcate, fotbalul nu poate fi controlat. Se întâmplă lucruri, situații, momente. Ne pare rău, suntem dezamăgiți”, a spus Erik Lincar.

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, FC Hermannstadt avea nevoie de un punct pentru a-și asigura locul 2 direct promovabil și l-a obținut în meciul de acasă cu Steaua (scor 0-0), partidă în care a ratat inclusiv un penalty. Petrolul avea nevoie de un punct din deplasarea de la Slobozia pentru a-și asigura locul 1, și l-a înregistrat contra Unirii (scor 0-0). În schimb, la Chiajna, Universitatea Cluj avea nevoie de o victorie și de o înfrângere a sibienilor pentru a mai prinde locul 2. A fost singurul meci în care s-a și marcat, Concordia câștigând cu 1-0, rezultat care i-a asigurat locul 5, de accedere la baraj la promovare.

După ultima etapă, ”U” Cluj a fost atacată de Adrian Mihalcea, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a propus susținerea unei singure echipe, a CFR-ului, iar Cornel Dinu și Ciprian Marica au declarat în mod public că echipa condusă de Erik Lincar nu-și dorește promovarea în Liga 1 din barajul cu Dinamo.

Au reacționat Gabriel Giurgiu, managerul sportiv al Universității Cluj, cât și clubul mai apoi, după declarațiile lui Tișe și Dinu.

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-pozitie-oficiala-dupa-acuzele-lui-cornel-dinu-cum-se-apara-studentii-inaintea-turului-barajului-cu-dinamo-facem-totul-pentru-indeplinirea-obiecti-19231916

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-reactie-dupa-atacul-dur-al-lui-adrian-mihalcea-gabriel-giurgiu-raspuns-pe-masura-pentru-antrenorul-unirii-slobozia-daca-intram-in-jocuri-de-culise-poate-eram-pro-19231855

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ipoteza-incredibila-inainte-de-u-cluj-dinamo-cornel-dinu-surprinde-la-cluj-nu-se-doreste-revenirea-in-liga-1-cu-exceptia-lui-boc-nimeni-nu-vrea-19231868

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-ovidiu-sabau-tine-cu-u-cluj-in-dubla-mansa-a-barajului-cu-dinamo-este-echipa-mea-de-suflet-mesajul-fostului-international-pentru-jucatorii-lui-erik-lincar-si-19231835

Marius ANGHEL 19 May. 2022, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă