Emoții pentru Poli Iași! Finanțarea echipei a primit aviz negativ în Comisia pentru Sport. ”Nu ni s-a prezentat nicio garanție că cele cerute de noi vor fi îndeplinite”

Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2021, 16:46 Liga 2
Emoții pentru Poli Iași! Finanțarea echipei a primit aviz negativ în Comisia pentru Sport. ”Nu ni s-a prezentat nicio garanție că cele cerute de noi vor fi îndeplinite”

Cu o zi înaintea ședinței Consiliului Local al Municipiului Iași în care se va supune aprobării finanțarea clubului de fotbal Politehnica Iași, retrogradat în Liga 2, proiectul de hotărâre a fost discutat joi, 27 mai, în Comisia pentru Tineret și Sport din cadrul CL.

Comitetului Director al Poli Iași nu-și asumă retrogradarea, Comisia pentru Tineret și Sport din cadrul Consiliului Local a dat aviz negativ pentru finanțare

Cum condiția impusă de către majoritatea consilierilor – demisia membrilor Comitetului Director, nu a fost îndeplinită, proiectul de hotărâre a primit aviz negativ în comisia reunită.

Reprezentanții USR au votat împotriva alocării acestei sume de bani pentru clubul de fotbal, consilierii PSD s-au abținut, la fel și Cezar Baciu, cel care a asigurat ”votul de aur” pentru adoptarea bugetului municipiului Iași.

Singurii care au votat pentru acest proiect au fost consilierii PMP și PNL.

Consilierul Bogdan Crucianu: ”Până mâine lucrurile vor putea lua o altă turnură”

În ciuda acestui aviz negativ, proiectul de finanțare a clubului cu suma de 3,25 de milioane de lei (650.000 de euro) va fi totuși vineri pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local.

Consilierii PSD au anunțat că vor vota finanțarea doar dacă vor fi acceptate mai multe condiții, între care și demisia membrilor Comitetului Director.

”Votul de astăzi este motivat de faptul că, până în prezent, niciunul dintre reprezentanții Comitetului Director nu și-a asumat eșecul managerierii echipei de fotbal Politehnica Iași prin demisie și, suplimentar, nu ni s-a prezentat nicio garanție că cele cerute de noi, consilierii social – democrați, vor fi îndeplinite. Dacă până mâine lucrurile vor lua o altă turnură și vom avea o garanție că solicitările noastre, în ceea ce privește transparența decizională și de cheltuire a banului public, dar și promovarea pe criteriul meritocrației, vor fi îndeplinite, cu siguranță abordarea echipei PSD din Consiliul Local Iași va fi diferită”, a declarat consilierul local PSD Bogdan Crucianu.

Contactat de ProSport, președintele Comitetului Director, Leonid Antohi, a evitat să ofere o declarație, spunând doar că membrii CD vor lua o decizie în cursul zilei de joi, adică astăzi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-propus-presedinte-executiv-la-poli-iasi-de-ce-a-cazut-pista-florin-prunea-comitetul-director-al-clubului-din-copou-e-istorie-exclusiv-19186991

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-prima-retrogradata-matematic-din-liga-1-echipa-din-copou-se-intoarce-in-liga-2-dupa-noua-ani-19185049

Narcis POHOAȚĂ 27 May. 2021, 16:46 Liga 2
Pe aceeași temă