Emoții în start, final liniștit, pentru Costel Enache! ”U” Cluj, 3-1 cu Unirea Slobozia la debutul noului antrenor

Vlad MĂCICĂȘAN 22 Sep. 2020, 21:33 Liga 2

”U” Cluj a trecut la „planul B”, după începutul de campionat deloc demn de o echipă ce luptă la promovare. Adrian Falub a plecat, fanii s-au liniștit, iar cel ales să încerce ce n-a reușit primul antrenor din sezon a fost Costel Enache. Un „update” pe banca tehnică dătător de speranță prin CV-ul antrenorului deloc străin de partidele din Liga 1.

Totul părea că se așează la ”U” Cluj, iar contextul arăta deosebit de favorabil pentru noul antrenor. Un meci acasă cu Slobozia este tot ce poți să-ți dorești când pleci la un nou drum în antrenorat. Costel Enache a dorit să-și pună serios amprenta pe echipă. A început fără Goga, Andrei Mureșan, Novac sau Negrean, jucători la care Falub a apelat destul de des în acest sezon. A propus un 4-3-3, cu benzi mai active căutând mai multă viteză în atac, cu Pîrvulescu și Golan pe benzi și apelând la un singur mijlocaș defensiv, Filip.

Pîrvulescu, uitat de Falub, ”vedetă” cu Enache

În ciuda tuturor acestor schimbări, ”U” Cluj a început meciul cu modesta Unirea Slobozia la fel de groaznic ca și până acum. În minutul 12, oaspeții au primit penalty, după greșeala lui Inacio și Constantin Toma a făcut 0-1. A fost momentul când clujenii s-au bucurat probabil că nu sunt suporteri care să-i înjure în tribune.

Au urmat 30 de minute când Universitatea a părut șocată de ce se întâmplase. Finalul de repriză a fost însă mai oportun decât se aștepta Enache, clujenii profitând din plin de greșelile oaspeților din defensivă. Portarul Gurău a avut probleme la incursiunea lui Pîrvulescu, i s-a opus lui Golan, dar nu l-a putut bloca pe Cristian Gavra (42). Clujenii au simțit căderea Unirii și tot o acțiune a lui Nicolae Pîrvulescu, jucător nefolosit de Falub, ”U” Cluj a făcut 2-1, după o deviere nefericită a lui Dumbrăvean (44).

Golul 3 pentru ”U” Cluj și debut mulțumitor al lui Costel Enache

Slobozia a făcut două schimbări la pauză, dar n-a mai reușit să se ridice peste ”U” Cluj niciun moment. Intrați cu moralul refăcut la pauză, jucătorii gazdelor au devenit mai stăpâni pe ei și au controlat jocul în partea secundă.

După o oră de joc, Universitatea avea să-și asigure și liniștea unui meci care începuse tulburat. Centrarea lui Inacio a fost reluată tare cu capul de Ioan Filip, iar portarul Gurău a scăpat mingea în poartă (59).

După 3-1, ”U” Cluj s-a mulțumit să apere un rezultat care îi face mulțumitor debutul lui Costel Enache. Antrenorul mai are însă de reparat jocul clujenilor, pentru ca Universitatea să arate ca o echipă ce poate promova.

Cu 6 puncte acumulate după patru etape, ”U” Cluj urcă pe locul 8, în timp ce Unirea Slobozia, rămasă cu 4 puncte, cade pe locul 15. În etapa a 5-a, Unirea Slobozia joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Farul Constanța, iar ”U” Cluj joacă duminică, de la ora 12:00, la București, cu Metaloglobus.

UNIVERSITATEA CLUJ – UNIREA SLOBOZIA 3-1
Cristian Gavra 42′, Nicolae Pîrvulescu 44′, Ioan Filip 59′ / Constantin Toma 12′ – penalty

”U” Cluj: Muțiu – Inacio Miguel, Telcean, Luchin, Neciu – Meșter (Mâneran 46′), I. Filip, Bg. Barbu (D. Novac 65′) – Golan (Negrean 87′), Gavra (cpt.)(Goga 65′), Nic. Pîrvulescu (Ștefănescu 75′)
Rezerve neutilizate: Vâtcă – Laur. Rus, Andr. Mureșan, Taub
Antrenor: Costel Enache

Unirea Slobozia: Gurău – Rob. Ghiță, I. Dinu, Dumbrăvean, Ibrian – Vl. Suciu (Chebac 78′) – Negoiu (Pocol 56′), Răduca, Bg. Danciu (Mih. Adăscăliței 46′), C-tin Toma (cpt.)(D. Unguru 78′) – Ad. Moldovan (Al. Muscă 46′)
Rezerve neutilizate: Poiană – Gab. Lazăr, Stoianovici, P. Mihalache
Antrenor: Costea Enache

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca – Cluj). Arbitru: Mircea Ardelean (Arad). Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci (Baia Mare) și Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare). Observatori: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) și Radu Bitea (Oradea).

Foto: Flaviu Buboi (Mediafax Foto) și FC Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-unirea-slobozia-de-la-ora-1900-meciul-care-incheie-etapa-a-4-a-a-ligii-2-costel-enache-debuteaza-ca-antrenor-la-echipa-ardeleana-19149218

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-4-sase-meciuri-incep-de-la-ora-1100-la-resita-e-un-prim-episod-din-derby-urile-banatului-la-mioveni-si-constanta-sunt-partide-puternice-19148567

Vlad MĂCICĂȘAN 22 Sep. 2020, 21:33 Liga 2
Pe aceeași temă