Zakaria El Azzouzi, eroul Brașovului în meciul cu Unirea Constanța! A reușit un hat-trick și a devenit golgheterul echipei: ”Mă simt minunat.” Olandezul a dezvăluit ce i-a trecut prin minte când adversarii au deschis scorul

Adi MARICA 05 Dec. 2021, 13:47 Liga 2

Zakaria El Azzouzi (25 de ani) a fost eroul meciului FC Brașov – Unirea Constanța, scor 4-2, din etapa a 16-a a Ligii 2, în care echipa sa a câștigat primul joc după o serie de opt înfrângeri consecutive.

El Azzouzi a reușit un hat-trick pentru FC Brașov cu Unirea Constanța

Olandezul de origine marocană nu a rupt gura târgului la FC Brașov până la acest meci în care efectiv s-a descătușat și a marcat trei goluri și a oferit o pasă de gol la reușita lui Alexandru Negrean, cea care a adus egalarea pe stadionul Tineretului.

El Azzouzi a marcat pentru 2-1 în minutul 44, și pentru 3-2 și 4-2 în minutele 55, respectiv 58. Ceilalți jucători care au înscris în partide de la Brașov au fost Alexandru Negrean (28′), respectiv Radu Cireșoiu (22′) și Andreas Chirițoiu (52′), acestia doi din urmă pentru Unirea Constanța.

”Mă simt minunat. Aveam mare nevoie de această victorie și sunt fericit ca am câștigat. Am avut mai multe oportunități de a marca, am reușit să înscriu trei goluri și am dat și o pasă de gol. Nu a fost primul meu hat-trick, sunt la al doilea în carieră. A fost vorba de ghinion la primul gol încasat de noi, m-am gândit atunci: «Nu iar». Am continuat să luptăm și am crezut până la final în victorie.

Acum avem nevoie de odihnă și apoi trebuie să luptăm și să ne concentrăm pe a doua parte a sezonului, unde avem nevoie de fiecare punct”, a spus Zakaria El Azzouzi.

În cariera sa, la seniori a mai evoluat pentru Ajax II, Twente Enschede, Sparta Rotterdam, SBV Excelsior, FC Emmen și FC Volendam, toate din Olanda.

El Azzouzi e golgheter la FC Brașov, echipa cu al patrulea cel mai slab atac din campionat

Ajuns la FC Brașov după ce sezonul deja începuse, El Azzouzi a fost utilizat în zece meciuri de campionat din cele 16, de șase ori ca titular și de cinci ori a fost schimbat. Are 509 minute jucate și a reușit să marcheze de patru ori, de trei ori cu Unirea Constanța și o dată cu Concordia Chiajna (scor 1-2).

Cu cele patru reușite ale sale, Zakaria El Azzouzi a devenit golgheterul echipei în acest sezon. Acesta l-a devansat pe Horia Popa, care are trei goluri înscrise, iar cei care au mai marcat pentru FC Brașov sunt Alexandru Sabău, Vlad Mihalcea, amândoi de câte două ori, Iulian Roșu, Alexandru Negrea și Maxim Iurcu, toți trei de câte o dată.

FC Brașov are printre cele mai slabe atacuri din acest sezon de Liga 2 în care participă 20 de echipe, cu doar 14 goluri înscrise, mai slab stând doar Unirea Constanța (13 goluri), Dunărea Călărași (12 goluri) și Dacia Unirea Brăila (7 goluri), dar are și printre cele mai slabe defensive, cu 28 de goluri încasate, fiind doar peste aceleași Dacia Unirea Brăila (48 goluri), Unirea Constanța (44 goluri) și Dunărea Călărași (33 goluri).

Echipa e deja matematic în play-out și are șanse reduse de evitare a retrogradării

Cu 12 puncte acumulate în 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16, fiind la o distanță destul de mare față de următoarele două clasate din fața sa, Poli Timișoara și Viitorul Pandurii, amândouă cu câte 20 de puncte.

Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare. Până atunci însă, în ultimele trei meciuri din sezonul regular programate în 2022, înainte de intrarea în play-out, echipa lui Călin Moldovan va mai întâlni Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), adversari destul de dificili.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/prima-victorie-pentru-fc-brasov-dupa-opt-esecuri-calin-moldovan-ponderat-dupa-meciul-cu-unirea-constanta-a-fost-un-efort-fantastic-de-vointa-e-un-nou-inceput-19213095

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leonard-strizu-mai-spera-doar-la-baraj-dupa-infrangerea-cu-fc-brasov-un-egal-nu-ne-ajuta-pe-niciuna-au-castigat-ei-asta-este-sa-fim-sanatosi-19213211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-16-poli-iasi-are-nevoie-de-victorie-la-avrig-pentru-a-mai-spera-la-play-off-la-brasov-si-calarasi-au-loc-jocuri-crancene-intre-echipe-din-subsolul-clasamentului-19212964

Adi MARICA 05 Dec. 2021, 13:47 Liga 2
Pe aceeași temă