Egali cu neputința. Chinul continuă pentru fanii lui „U” Cluj, după 1-1 cu CSM Reșița

Egali cu neputința.** Chinul continuă pentru fanii lui

„Cum au fost «chinuiți» suporterii, așa vor fi «chinuiți» și jucătorii”, a fost anunțul lui Daniel Stanciu înainte de meciul cu CSM Reșița, care prevestea ce va urma în iarnă la „U” Cluj, după o jumătate de sezon catastrofală în joc și rezultate.

Probabil noul conducător de pe Cluj Arena a încercat să stârnească și orgoliul jucătorilor, dar imediat după ce a început meciul CSM Reșița, suporterii lui „U” și-au dat seama că vor mai fi „chinuiți” încă un meci. Fără Goga și Florescu, accidentați, echipa lui Falub a încercat să caute din mers oamenii „de echilibru”, care să dea direcția echipei, dar nu i-a prea găsit. De cealaltă parte, la Reșița a înviat speranța odată cu venirea lui Dorinel Munteanu, cel mai „greu” nume prezent în Liga 2, iar entuziasmul vesticilor a fost exact plusul de care avea nevoie „Neamțul” în prima repriză.

Golul lui Ene și bara lui Pop

A fost multă „încâlceală” în jocul celor două echipe, în primele 20 de minute, cu jucătorii lui „U” Cluj agitându-se parcă mai mult. Dar Reșița avea să dea lovitura. Daniel Ene a marcat după un corner, cu toată opoziția lui Dur-Bozoancă (20), iar fanii lui „U” Cluj revedeau parcă scenariul pe care l-au văzut de atâtea ori în acest sezon, cu echipa lor condusă pe teren propriu. Ca mai tot timpul, formația lui Falub începea cursa de revenire și de salvare a situației. Gazdele au avut parte de ghinion, la bara lui Alex Pop (30) și de noroc la dubla ocazie a lui Danci și Ene (34).

9 egaluri pentru „U” Cluj în 19 de meciuri

Era 0-1 la pauză, Falub făcea două schimbări la pauză, iar „U” Cluj avea 45 de minute la dispoziție să desfacă apărarea lui Dorinel Munteanu. Ocaziile mari au lipsit însă până în minutul 64, când puștiul Dican a marcat după un corner. „U” Cluj revenea în joc și aveam parte de încă un final cu tensiune, pe Cluj Arena. Echipa lui Dorinel n-a prea mai contat în atac, iar clujenii au dat impresia că pot marca și golul victoriei.

Precipitarea și lipsa de siguranță în execuții nu le-a permis să o facă, iar „U” Cluj este campioana egalurilor. 9 egaluri care arată neputința unei formații care și-a mai „chinuit” încă o dată suporterii. Dorinel Munteanu speră în salvare, în timp ce Adrian Falub va avea o iarnă grea.

UNIVERSITATEA CLUJ – CSM REȘIȚA 1-1
Victor Dican 64′ / Daniel Ene 20′

Dur-Bozoancă – Inacio Miguel, Telcean, Art. Crăciun, Tiago Gomes (Taub 46′) – Andre Ceitil (Guedj 46′), Dican, Rafa Miranda – Al. Pop, Gavra (cpt.), Nic. Pîrvulescu (Vl. Mihalcea 80′)
Rezerve neutilizate: Gorcea – Kay, R. Takacs, Burghele
Antrenor: Adrian Falub

Horvat – L. Acka, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – Danci, C. Cristea – Săulescu (Breșneni 84′), Velici (Poiană 69′), Dat (Gab. Răducan 74′) – D. Ene
Rezerve neutilizate: Zimmerman – Vlădia, Alin Lazăr, Cioablă
Antrenor: Dorinel Munteanu

Stadion: Cluj Arena (Cluj-Napoca – Cluj); Arbitru: Florin Mihai Marcu (Oradea); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamț); Rezervă: Andrei Lucian Țiții (Șura Mică – Sibiu); Observatori: Zaharia Ciev (Timișoara) și Radu Bitea (Oradea).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă