Fotbal Comuna Recea, în pragul colapsului! Clubul mai trăiește doar din mila oamenilor: ”Așa am achitat costurile cu deplasările și am organizat meciurile de acasă.” Jucătorii, convinși cu greu să se antreneze

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2021, 12:56 Liga 2
Fotbal Comuna Recea, în pragul colapsului! Clubul mai trăiește doar din mila oamenilor: ”Așa am achitat costurile cu deplasările și am organizat meciurile de acasă.” Jucătorii, convinși cu greu să se antreneze

Conducerea formației Fotbal Comuna Recea începe să reacționeze, după declarațiile antrenorului Florin Fabian, cu privire la restanțele salarile. Președintele Florin Gherasim a intervenit și a oferit o declarație care lămurește complet situația maramureșenilor, care e una extrem de dificilă.

Conducătorul a recunoscut faptul că jucătorii au fost la un pas să nu se mai prezinte la antrenamente din pricina faptului că nu au mai luat banii de mai bine de trei luni, dar au fost plătiți la ”pragul minim”, din fondurile de care Fotbal Comuna Recea a dispus în ultima perioadă.

Florin Gherasim: ”Câțiva oameni de bine ne-au ajutat să achităm costurile legate de deplasări și organizarea meciurilor de pe teren propriu” 

Nici măcar bani de deplasări și de organizarea meciurilor de pe teren propriu nu mai sunt, iar la ultimele etape a fost posibilă prezența, conform celor spuse de Florin Gherasim, datorită anumitor donații făcute de anumiți oameni, care nu sunt implicați direct în club.

Nici sprijinul autorităților județene nu a mai venit, deși la începutul anului existau promisiuni în această direcție. De ajutorul Consiliului Local Recea nici nu poate fi vorba, pentru că acesta a fost oprit.

”Situația este gravă. În ultimele luni le-am dat ceva bani, cu țârâita, fotbaliștilor ca să-i convingem să se prezinte la antrenamente. Au înțeles situația, mai ales că este bine și pentru cariera lor să se antreneze și să aibă rezultate. Câțiva oameni de bine ne-au ajutat să achităm costurile legate de deplasări și organizarea meciurilor de pe teren propriu și… cam atât.  

La începutul anului, când Consiliul Local Recea a oprit finanțarea echipei, reprezentanții Consiliului Județean ne-au promis că ne vor ajuta financiar și își vor numi reprezentanți în conducerea clubului. Acest lucru nu s-a întâmplat încă, în ciuda promisiunilor repetate”, a declarat Florin Gherasim, citat de Glasul Maramureșului.

Mai supraviețuiește Fotbal Comuna Recea din vară? 

În această situație, chiar dacă va termina play-out-ul Ligii 2, e de urmărit modul în care Fotbal Comuna Recea va continua activitatea din vară. Ce se va întâmpla în următorul campionat al Ligii 2, dacă se va salva de la retrogradare, sau ce se va întâmpla în cazul în care clubul va pica în Liga 3.

Deocamdată, lucrurile sunt complicate și pe plan sportiv. În ciuda rezultatelor bune din acest an, există în continuare emoțiile retrogradării. Fotbal Comuna Recea e pe 4, la egalitate cu locul 5, Ripensia, care duce în barajul de menținere.

În play-out, Fotbal Comuna Recea chiar a cedat în cea mai recentă rundă, a 2-a, pe terenul Ripensiei, scor 1-2. În prima etapă, a învins clar Pandurii, scor 5-0. Meciul următor, maramureșenii îl vor juca pe teren propriu, cu Metaloglobus.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbal-comuna-recea-devine-pamanteana-in-deplasare-a-pierdut-la-ripensia-si-isi-complica-lupta-pentru-mentinerea-in-liga-2-daniel-ardelean-se-vede-ca-ne-lipseste-antrenorul-principal-19178621

https://liga2.prosport.ro/seria-1/succes-important-pentru-ripensia-in-duelul-de-care-pe-care-cu-recea-cosmin-petruescu-a-fost-un-joc-castigat-in-primul-rand-cu-sufletul-dar-si-cu-mintea-19178606

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-cinci-meciuri-din-play-out-se-joaca-de-la-ora-1100-cs-mioveni-fk-csikszereda-din-play-off-incepe-la-1130-19178376

Răzvan STÎNGĂ 13 Apr. 2021, 12:56 Liga 2
Pe aceeași temă