Dacia Unirea, prima victorie în acest sezon de Liga 2, după 22 de meciuri! E adevărată sărbătoare la Brăila, chiar dacă e retrogradată în Liga 3. Cum a reacționat clubul pe Facebook și declarația lui Marian Samuilă

Andrei PASCU 11 Apr. 2022, 11:20 Liga 2
Dacia Unirea, prima victorie în acest sezon de Liga 2, după 22 de meciuri! E adevărată sărbătoare la Brăila, chiar dacă e retrogradată în Liga 3. Cum a reacționat clubul pe Facebook și declarația lui Marian Samuilă

Dacia Unirea Brăila a câștigat primul meci în Liga 2 din acest sezon! A fost nevoie de 22 de partide pentru ca nou-promovata să bifeze primul succes în această stagiune, 19 în sezonul regular și trei în grupa pentru evitarea retrogradării. Sâmbătă, brăilenii au învins Dunărea Călărași cu 1-0.

Dacia Unirea Brăila, prima victorie în Liga 2, după 22 de partide 

Meciul, disputat în runda a 3-a a play-out-ului Ligii 2, la Brăila, a fost câștigat de Dacia Unirea prin golul lui Aurelian Petrache din minutul 33, de la 11 metri. Oricum, gazdele au avut noroc pe final, pentru că Dunărea Călărași putea scoate cel puțin o remiză, lucru recunoscut chiar și de antrenorul secund Marian Samuilă.

”Secundul” brăilenilor a declarat că speră ca această eliberare, dată de primul succes din acest sezon, să ducă la evoluții și mai bune și, poate, la rezultate favorabile în rundele care urmează.

Ne-am dorit mai mult decât ei victoria, dar am avut și șansă pe final de meci. I-am văzut la antrenamentele premergătoare acestui joc și speranța încolțea în inima mea. Suntem pe un trend ascendent. Seriozitatea, sacrificiul, atitudinea, am fost primii la minge tot timpul, acestea au fost atuurile noastre în acest meci.

De două partide evoluțiile sunt în creștere, sperăm să ne menținem acest ritm de joc și în următoarele meciuri”, a declarat antrenorul secund Marian Samuilă pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

  • Dacia Unirea, cu Dunărea Călărași: Duță – Leu, Moroianu, Ziepop, Mocanu – Yaya, Acolatse – Sava (Palade 76′), (Lascu 89′), Petrache (Boroșu 76′), V. Robu – Duțu (Vartolomei 63′);
    Rezerve neutilizate: Butunoiu – Njopgang, Bădilaș, Ad. Ghiță, Gheorghiu;

Dacia Unirea Brăila are șansa să nu termine ultima în Grupa A a play-out-ului Ligii 2

Dacia Unirea Brăila este ultima în Grupa A a play-out-ului Ligii 2, cu 5 puncte. E la două puncte de echipa de deasupra, Dunărea Călărași, dar ecartul până la poziția a 5-a e una foarte mare, care nu mai poate fi recuperată. Poziția respectivă e ocupată de Poli Timișoara, care are 24 de puncte.

Meci infernal va avea Dacia Unirea Brăila în etapa următoare, când va întâlni FK Miercurea Ciuc, liderul grupei, pe teren străin. Dunărea Călărași va evolua pe teren propriu, cu Metaloglobus, ocupanta locului 2.

Dacia Unirea Brăila – Dunărea Călărași 1-0!

A marcat Aurelian Petrache din penalty în minutul 33.

După 22 de partide și aproape nouă luni de așteptare, azi s-a ”născut” prima victorie a echipei noastre în sezonul 2021-2022 al Ligii a II-a!

Mamă, cât am așteptat clipa aceasta!

A fost nevoie de ambiția, sudoarea și curajul unor puști, să putem consemna acest rezultat pe tabela de marcaj a Stadionului Municipal.

Rezultatele și mai ales jocul practicat în ultimele etape, anticipau parcă succesul de azi.

E meritul acestor copii care au crezut în șansa lor, este și meritul antrenorilor care au reușit să le insufle un spirit de luptători, să creeze o altă față a Daciei Unirea, cu o altă mentalitate.

Asta e diferența dintre echipa de anul trecut și cea de acum – mentalitatea! În rest nimic nu s-a schimbat, sunt aceleași condiții de antrenament, aceeași infrastructură, aceiași oameni inimoși de lângă noi, aceleași greutăți și, bineînțeles, aceleași răutăți.

Bravo, copii!

Haideți să răsturnăm calculele hârtiei și etapa următoare! Se poate! Că tocmai de aceea fotbalul e cel mai iubit sport de pe planetă!”, a scris Dacia Unirea Brăila pe Facebook, după victoria cu Dunărea Călărași.

Foto: Obiectiv Vocea Brăilei

Andrei PASCU 11 Apr. 2022, 11:20 Liga 2
Pe aceeași temă