Dunărea Călărași și ”FC U” Craiova, amendate de FRF după meciuri cu Rapid. Decizia luată față de giuleșteni după partida în care au sărbătorit promovarea

Marius ANGHEL 28 May. 2021, 19:12 Liga 2
Dunărea Călărași și ”FC U” Craiova, amendate de FRF după meciuri cu Rapid. Decizia luată față de giuleșteni după partida în care au sărbătorit promovarea

Dunărea Călărași se alătură echipelor care au fost sancționate de Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal din cauza nerespectării ”Protocolului desfășurării competițiilor în sezonul 2020/2021”. În schimb, ”FC U” Craiova a înregistrat o nouă amendă, în timp ce Rapid s-a ales doar cu un advertisment.

Clubul Dunărea Călărași a încălcat protocolul la meciul de pe teren propriu cu Rapid și a fost amendat

Pentru încălcarea Protocolului la meciul cu Rapid, din 7 mai, din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2, de pe teren propriu, când echipa a câștigat cu 3-2, Dunărea a fost penalizată cu o amendă de 15.000 de lei.

”În baza Capitolului 8 Paragraful 19 din Protocolul desfășurării competițiilor în sezonul 2020 –2021, AFC Dunărea 2005 Călărași sancționează cu penalitate sportivă de 15.000 lei”, a sunat verdictul comisiei FRF în ședința din 16 mai.

Capitulul 8, Paragraful 19 spune: ”Nerespectarea distanței sociale dintre membrii staff-ului tehnic și suport, precum și dintre jucătorii care vor sta pe banca tehnică și/sau nepurtarea măștilor de protectie de către aceștia, cu excepția persoanei care acordă indicații tehnice;”

Cu mari probleme financiare, cu jucătorii neplătiți în 2021, Dunărea are acum de achitat și o amendă către FRF. Consiliul Județean Călărași ar fi aprobat în data de 26 mai suplimentarea bugetului pentru Dunărea Călărași, club calificat la barajul pentru promovarea în Liga 1, unde va întâlni FC Voluntari.

”FC U” Craiova, o nouă amendă pentru încălcarea regulamentului la jocul cu Rapid de pe ”Ion Oblemenco”

În aceeași ședință, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a sancționat și U Craiova 1948 SA, campioana Ligii 2 în 2021, cu 10.000 de lei, pentru nereguli la meciul cu Rapid de pe ”Ion Oblemenco”, desfășurat tocmai în 19 aprilie, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2.

”FC U” n-a mai fost penalizată pe baza amenzilor din Protocolul de desfășurare a competițiilor, ci pe Regulamentul Disciplinar.

”În baza art. 83/7din RD U Craiova 1948 SA se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, a sunat verdictul comisie.

”Articolul 83 | Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor”, aliniatul 7 din Regulamentul Disciplinar prevede: ”Încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste 90% din capacitate, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare, neafişarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenţa în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condiţiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinţa de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului şi locului ce urmează să fie ocupateprecum şi orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancţionează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul în cazuă va fi sancționat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei.”

Echipa lui Adrian Mititelu a primit minimul amenzii.

Rapid a scăpat cu avertisment după meciul în care a sărbătorit promovarea, cu ”FC U” Craiova

În schimb, pentru încălcarea aceluiași articol amintit mai sus, Rapid a primit doar avertisment.

Giuleștenii au încălcat atât Protocolul de desfășurare a competițiilor, cât și Regulamentul Disciplinar la jocul cu U Craiova 1948 SA de pe teren propriu, de la Buftea, din etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, pierdut cu 1-3, însă înaintea căruia s-a obținut promovarea matematică în Liga 1 datorită rezultatului dintre ASU Poli și CS Mioveni (scor 2-2), iar la final s-a sărbătorit accederea în Liga 1. Totuși, observatorul delegat la acel joc de la Buftea, cât și comisia FRF au dat dovadă, de această dată, că pot fi îngăduitori și au iertat Rapidul de o nouă amendă, după ce nu cu mult timp în urmă o sancționa cu 40.000 de lei.

”În baza art. 83/7 cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD, FC Rapid se sancționează cu Avertisment”, a sunat verdictul Comisiei de Disciplină și Etică în cazul giuleștenilor, în ședința din 26 mai.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/in-sfarsit-vin-banii-la-dunarea-calarasi-bugetul-va-fi-suplimentat-cu-100-000-de-euro-pentru-plata-restantelor-impuls-moral-pentru-jucatori-chiar-inaintea-barajului-cu-fc-voluntari-19186976

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-fost-stabilite-datele-de-disputare-ale-celor-doua-baraje-de-promovare-mentinere-in-liga-1-cand-au-loc-mansa-tur-si-retur-a-meciurilor-cs-mioveni-fc-hermannstadt-si-dunarea-calarasi-fc-voluntar-19186887

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-amendata-usturator-pentru-ca-a-organizat-meciul-cu-cs-mioveni-cu-spectatori-in-tribuna-urmeaza-analiza-jocului-cu-fc-u-craiova-cand-s-a-sarbatorit-promovarea-si-dunarea-cal-19185936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ole-ole-ole-ola-a-intrat-rapidu-n-a-video-cum-au-sarbatorit-giulestenii-dupa-ce-au-promovat-in-liga-1-19185632

Marius ANGHEL 28 May. 2021, 19:12 Liga 2
Pe aceeași temă