EXCLUSIV | Virgil Bogatu a renunțat să mai antreneze Dunărea Călărași, după doar un joc. Protestul care l-a făcut să ia această decizie. ”Să stai în pat cu dușmanul nu merge. Baftă copilașii, să-i bateți pe toți!”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2021, 13:58 Liga 2

Dunărea Călărași este nevoită să își caute un nou antrenor principal, după ce Virgil Bogatu (61 de ani) a renunțat să mai conducă echipa, în urma unor discuții cu jucătorii și ”secunzii” săi, pe care aceștia n-au vrut să le respecte, aplice.

Bogatu a lăsat echipa de seniori a clubului de pe malul Borcei după doar un joc și a revenit la grupa sub 17 ani.

Virgil Bogatu a renunțat să mai conducă echipa de seniori a Dunării Călărași

Virgilică Bogatu a fost instalat antrenor principal la echipa echipă a Dunării Călărași la începutul săptămânii trecute, în locul lui Marius Milea, și el numit în funcție în acest sezon după renunțarea la Mirel Condei. Bogatu a condus Dunărea în meciul de la Ploiești cu Petrolul, pierdut în weekendul trecut cu 1-4, iar la primul antrenament din această săptămână a avut loc ruptura.

Din informațiile Liga2.ro, marți, la primul antrenament după jocul cu Petrolul, Virgil Bogatu a stabilit echipei un program de cantonament, cu câte două antrenamente pe zi, iar la final de săptămână dorea un amical cu Unirea Slobozia, fiindcă Liga 2 se află în pauză în această perioadă în care echipele naționale au meciuri.

Numai că ceilalți membri ai staffului tehnic, Marius Păun (antrenor secund) și Gabriel Popa (antrenor de portari), cât și jucătorii nu au fost de acord și au protestat. Lovit de această situație, Virgil Bogatu s-a dat bătut și a decis să nu mai conducă prima echipă a Dunării. ”Știți cum este, să stai în pat cu dușmanul nu merge. Eu nu accept lucruri dintr-astea”, își explică antrenorul principal decizia.

Valerian-Virgilică Bogatu e revenit după mult timp pe banca unei echipe din Liga 2, la Dunărea Călărași, însă a renunțat la funcția sa după doar un joc, eșecul cu Petrolul Ploiești, scor 1-4. Problemele interne de la Dunărea l-au făcut să se retragă.

Virgil Bogatu: ”Nu s-a vrut, nu s-a putut! Mulțumesc, la revedere, copilașii, vă doresc baftă, să-i bateți pe toți!”

Contactat telefonic de reporterul Liga2.ro, Virgil Bogatu nu s-a ferit să spună motivele renunțării la a mai conduce prima echipă a Dunării.

”Au fost niște lucruri urâte și m-am retras”, s-a rezumat Bogatu să spună inițial, dezvoltând ceea ce s-a întâmplat în urma insistențelor: ”Am făcut un program, ceilalți colaboratori și jucătorii n-au fost de acord, m-am predat și cu asta basta! Asta este cel mai simplu. Eu am făcut un program, pentru că m-am uitat și eu, și chiar dacă nu știm, mai învățăm, și de la televizor, și de la dumneavoastă, și exact cum au spus și echipele de Liga a 2-a: «Domnule, uite, avem o posibilite, o portiță, în două săptămâni să mai încercăm să mai reglăm din lucruri dintr-astea d-ale fotbalului». Și am luat și eu, acolo, o decizie și am zis: «Domnule, hai să încercă să rezolvăm niște lucruri». Nu s-a vrut, nu s-a putut! Mulțumesc, la revedere, copilașii, vă doresc baftă, să-i bateți pe toți! Și cu asta basta!”

Virgil Bogatu a mai antrenat în cariera sa atât Dunărea, ultima dată în 2013, cât și echipe ca Prefab Modelu, Înainte Modelu sau CSM Oltenița, dar și echipa de futsal a aceluiași club din Călărași. Acesta a comentat și decizia ajutoarelor sale din stafful tehnic și a jucătorilor de a protesta: ”E problema lor, întrebați-i pe ei de ce au protestat. Știți cum este, să stai în pat cu dușmanul nu merge. Eu nu accept lucruri dintr-astea. Asta-i viața, ce să facem? Mergem înainte, cum se spune. Eu sunt angajatul clubului. Clubul m-a dus acolo, clubul m-a-ntors aici. Nu avem ce să facem, ne vede de treburile noastre. E meseria noastră, pe care o practic de vreo 40 de ani. Mergem înainte. Baftă și cu Dumnezeu înainte și fiecare cu drumul lui.”

Antrenorul a revenit acum la echipa Under 17 a clubului Dunărea Călărași, alături de care astăzi avea meci la Slobozia.

Bogatu e convins că Dunărea va supraviețui: ”Mai strângi cureaua de acolo, mai strângi și în partea cealaltă”

Dunărea Călărași va trebui acum să-și caute un nou antrenor, al patrulea în acest sezon de Liga 2, după ce echipa a fost condusă în 13 etape de Mirel Condei (cinci jocuri), Marius Milea (șapte jocuri) și Virgil Bogatu (un joc). Acesta din urmă e convins că șefii clubului vor găsi un înlocuitor, dar și să ia deciziile corecte pentru a menține clubul pe linia de plutire după ce s-a intrat în insolvență.

”Erau soluții, erau variante. Conducătorii noștri știu ce au de făcut, încercă să rezolte toate problemele celelalte, e greu, dar și în viața de zi cu zi sunt momente și momente, nu e totul ok. Dar, mai strângi cureaua de acolo, mai strângi și în partea cealaltă și, ușor – ușor, ajungi la o socoteală și rezolvi. Câștigi câteva meciuri și e ok”, a spus Bogatu pentru Liga2.ro.

Virgil Bogatu a vorbit și despre trăirea avută la revenirea ca antrenor principal în Liga 2, măcar și pentru un meci. ”Revenirea a fost din tot sufletul, să fie bine. Mare lucru nu puteam să fac, pentru că în câteva zile ce puteam să le spun eu la băieți, care sunt niște băieți deosebiți și, vorba aia, au și ei experiență, că au jucat pe la foarte multe echipe. Dar, deocamdată, atât s-a putut, asta e viața, mergem înainte”, a spus fostul jucător al Dunării din perioada de aur a clubului, anii 80.

  • Din informațiile Liga2.ro, Dunărea Călărași l-a contactat ieri pe Adrian Falub, în încercarea de a-l convinge să preia echipa. Până la găsirea unui nou antrenor, Dunărea va fi condusă de antrenorul secund Marius Păun.

Dunărea Călărași, antepenultima în campionatul Ligii 2

Dunărea Călărași se află pe locul 18 din 20 în campionatul Ligii 2 după 13 etape, cu doar 3 puncte acumulate, fiind peste Astra și Dacia Unirea Brăila, ambele cu câte două puncte, însă formația care evoluează la Giurgiu are doar atâtea fiindcă a avut o penalizare de 14 puncte.

În etapa a 14-a, Dunărea Călărași urmează să joace sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 11:00, acasă cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu (locul 14, 14 puncte), și ea o echipă care în aceste zile și-a schimbat din nou antrenorul, după ce Eugen Trică a plecat la ”FC U” Craiova. ”Secundul” Alexandru Ciobanu a fost promovat ca ”principal”.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-14-a-a-ligii-2-incepe-si-se-termina-cu-cate-un-derby-petrolul-concordia-respectiv-steaua-u-cluj-programul-si-meciurile-televizate-19209688

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-a-castigat-la-limita-amicalul-cu-polonia-u20-doi-jucatori-din-liga-2-robert-mustaca-si-darius-grosu-au-fost-decisivi-in-succesul-de-la-voluntari-19209690

Marius ANGHEL 13 Nov. 2021, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă