Dunărea Călărași a început stagiul de pregătire din Turcia cu 24 de jucători. Cristian Pustai: „Putem spune că ne-am definitivat lotul”

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 17:18 Pregătiri, amicale
Dunărea Călărași a început stagiul de pregătire din Turcia cu 24 de jucători.** Cristian Pustai:

Dunărea Călărași a plecat astăzi, 24 ianuarie, în cantomentul din Turcia cu un lot format din 24 de jucători. Cristian Pustai are la dispoziție trei noutăți, achiziții perfectate deja, dar și alți doi tineri pe care urmează să-i testeze în continuare pentru a se edifica asupra lor. În acest stagiu de pregătire care se va întinde până pe 7 februarie vor fi desfășurate și minimum trei jocuri amicale.

Trei achiziții și doi jucători aflați în probe în lotul Dunării

După o săptămână de pregătire pe plan local, Dunărea Călărași și-a luat jucătorii pe care îi are acum în lot și a mers în cantonament în Turcia, Antalya, unde va avea cartierul general la Grand Park din Lara.

Antrenorul Cristian Pustai va avea la dispoziție un lot format din 24 de jucători, incluzându-i aici pe cei trei transferați până acum, portarul Răzvan Began, fundașul grec Konstantinos Rougkalas și mijlocașul Adrian Zaluschi. Totodată, în lot sunt și doi fundași care, momentan, se află în probe, Bogdan Cristian Jica (19 ani, Gaz Metan Mediaș) și Ionuț Valentin Puțaru (20 ani, U Craiova), o decizie în privința lor urmând să se ia după revenirea în țară.

Cristian Pustai mai așteaptă un jucător, dar spune: „Ne-am definitivat lotul”

Cristian Pustai a tras o primă concluzie după primele zile de pregătire desfășurate la Călărași.

„Într-adevăr, după o vacanță destul de lungă, am demarat de o săptămâna pregătirea, partea asta de pregătire fizică destul de grea mai ales iarna. Dar jucătorii au răspuns bine, s-au antrenat bine. Am avut și o iarnă blândă, putem spune, pentru că am reușit să ne antrenăm și pe terenuri, să zicem, nu așa de înghețate. Sper că vom continua la fel de bine în Antalya, unde avem condiții bune. Vom beneficia și de cinci jocuri de pregătire și cât mai repede să reușim să închegăm un lot cu care să continuăm ce am făcut și în tur. Adică finalul turului, când am legat, iarăși, mai multe rezultate pozitive”, a spus, citat de site-ul oficial al Dunării Călărași, Cristian Pustai.

În Antalya, Dunărea își va completa lotul cu cel puțin un jucător. Acesta vine de la Sepsi OSK. Antrenorul echipei călărășene e de părere că lotul este ca și definitivat.

„În acest moment avem un lot de 24 de jucători. O să mai vedem în Turcia încă un jucător U20, împrumutat de la Sepsi, care este acum în Turcia și care va rămâne acolo și o să-l vedem. Undeva la 22 de jucători va fi lotul care va include șase jucători U20 și trei portari. Cred că putem spune că ne-am definitivat lotul. Lotul este apt din punct de vedere medical și asta e foarte important. Sperăm să nu apară accidentări, pentru că e o pregătire grea, destul de lungă. Și vacanța a fost destul de lungă și ar fi bine ca toți jucătorii să facă această pregătire”, a mai spus Pustai.

Lot de jucători Dunărea Călărași pentru cantonamentul din Antalya:

portari: Stefan Krell, Nicolai Calancea, Răzvan Began;
fundași: Ionuț Sîrbu, Bogdan Șandru, Ahmet Ozcan, Konstantinos Rougkalas, Gaston Mendy, Alexandru Sabangeanu, Ionuț Țenea, Ionuț Puțaru, Bogdan Jica;
mijlocași: George Tudoran, Georgian Honciu, Ariel Lopez, Robert Boboc, Adrian Zaluschi, Gabriel Toma, Serge Ekollo, Cristian Raiciu, Andrei Moise;
atacanți: Thaer Bawab, Bogdan Rusu, Mediop Ndiaye.

Stafful tehnic: Cristian Pustai (antrenor principal), Cristian Todea, Mirel Condei (antrenori secunzi), Dorin Roșca (antrenor portari), Liviu Rusu (preparator fizic), Pavel Hanciuc (masor).

Trei dintre cei cinci adversari din amicale sunt cunoscuți

În Antalya, Dunărea va disputa și cinci partide de verficare. Până acum, trupa călărășeană își cunoaște trei dintre cei cinci adversari cu care va juca. 27, 29 și 31 ianuarie și 3 și 6 februarie sunt datele în care Cristian Pustai își va vedea jucătorii în meciuri.

FK Taraz, echipă de prima ligă din Kazahstan, FK Yenisey Krasnoyarsk, divizionară secundă din Rusia, și KF Flamurari Pristina, formație ce joacă în prima divizie din Kosovo, sunt cei trei adversari pe care Dunărea și i-a stabilit deja.

Jocurile amicale din Antalya ale Dunării Călărași:

27.01. – adversar nestabilit
29.01. – FK Taraz (L1 Kazahstan)
31.01. – adversar nestabilit
03.02. – FK Yenisey Krasnoyarsk (L2 Rusia)
06.02. – KF Flamurtari Pristina (L1 Kosovo)

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 17:18 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă