Dragoș Gheorghe, gol la debut la Steaua. Și Ștefan Pacionel a marcat pentru prima dată pentru ”militari”, în meciul cu CSC Dumbrăvița

Marius ANGHEL 29 Aug. 2022, 21:16 Liga 2

Daniel Oprița a efectuat cinci schimbări în primul ”11” al Stelei la meciul cu CSC Dumbrăvița, după umilința din Ghencea cu FK Miercurea Ciuc (scor 0-4), iar unul dintre acești jucători, titularizat la scurt timp după ce a fost achiziționat, a și marcat.

Dragoș Gheorghe, fost jucător al Astrei, împrumutat pentru un an de Steaua de la Petrolul, anunțat oficial vinerea trecută de echipa bucureșteană, a fost titularizat de Oprița în meciul programat în satul lipit de nordul Timișoarei și acesta i-a răsplătit încredere cu un gol marcat după 32 de minute de joc.

Cu 3-0 s-a impus Steaua la Dumbrăvița, în etapa a 4-a a Ligii 2.

Daniel Oprița a făcut cinci schimbări în primul ”11” al Stelei. Doi s-au aflat la debut

Daniel Oprița a efectuat cinci schimbări în echipa de start a Stelei față de cea utilizată în eșecul rușinos cu FK Miercurea Ciuc. Au ieșit Darius Oroian, Costinel Gugu, Rareș Enceanu, Ștefan Bodișteanu și Tsvetelin Chunchukov și au intrat Ștefan Drăghici, Alexandru Sabău, Dragoș Gheorghe, Atanas Trică (foto text 1) și Ștefan Pacionel.

Gugu, Enceanu, Bodișteanu și Chunchukov fuseseră titulari în primele trei jocuri, în timp ce Trică și Ștefan Pacionel au fost acum pentru prima dată titulari, iar Alexandru Sabău și Dragoș Gheorghe s-au aflat la debut. Ultimul a fost achiziționat de Steaua chiar la finalul săptămânii trecute.

Dragoș Gheorghe, o mare ocazie și un gol la debutul pentru Steaua

Steaua a deschis scorul pe stadionul ”Ştefan Dobay” din minutul 13, prin Ștefan Pacionel, însă ar fi putut să o facă încă din minutul 5, chiar prin Dragoș Gheorghe (foto text 2). Mijlocașul împrumutat de la Petrolul a trimis cu capul din fața careului mic, cu pământul, pe lângă poartă, în dreapta, după o centrare a lui Adi Popa.

Dragoș Gheorghe s-a revanșat însă în minutul 32, când a înscris tot cu o lovitură de cap. Popa a ridicat o minge în flancul drept pentru pătrunderea în careu a lui Drăghici, acesta centrat în fața porții, iar Gheorghe a plonjat și a marcat cu capul din 6 metri. A fost golul de 2-0, la patru minute distanță de prima eliminare suferită de Dumbrăvița în acest joc, a lui Răzvan Ghinescu.

Dragoș Gheorghe a fost destul de activ în flancul stâng, însă nu la fel cum a fost Adi Popa, de exemplu. Celălalt jucător aflat la debut, arădeanul Alexandru Sabău, s-a coordonat bine în centrul defensivei alături de Walace. În schimb, în atac, Atanas Trică, aflat la primul meci ca titular, nu prea s-a văzut în joc, necrându-și nicio situație de gol.

În minutul 56 al jocului, Dragoș Gheorghe a fost înlocuit cu Rareș Enceanu, iar Atanas Trică a mai fost utilizat până în minutul 64, când a fost schimbat cu Chunchukov.

Ștefan Pacionel a înscris cel mai frumos gol al meciului, primul al său în tricoul Stelei

În partea secundă a jocului, Dumbrăvița a mai suferit o eliminare, a lui Toma Bodri, în minutul 68, tot pentru cumul de cartonașe galbene, iar Steaua a reușit să mai înscrie o dată, în ciuda unui joc modest făcut în acestă parte a doua. Stephan Drăghici a punctat în minutul 88, profitând și de o gafă în lanț a defensivei echipei gazdă.

Cel mai frumos gol al meciului a fost însă primul, marcat de Ștefan Pacionel (foto text 3, în dreapta, alături de Stephan Drăghici), jucător aflat la prima reușită a sa de când evoluează la Steaua.

Mijlocașul originar din Caracal a preluat și a tras din prima, cu dreptul, din 19 metri ușor lateral stânga, direct lângă bara colțului lung.

Steaua în victoria cu CSC Dumbrăvița: Dincă – St. Drăghici, Walace, Al. Sabău, Corbu (Al. Sima 72′) – Ad. Popa (Bodișteanu 64′), Șt. Pacionel, Balgiu, Dr. Gheorghe (Enceanu 56′) – A. Trică (Chunchukov 64′), Chipirliu (cpt.)(Em. Pacionel 72′). Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, D. Oroian, Gugu.

Cu 7 puncte și golaveraj 6-6, Steaua se află pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, iar în etapa a 5-a joacă în deschidere, vineri, de la ora 16:30, cu Poli Iași (locul 3, 10 puncte).

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 29 Aug. 2022, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă