Două noi transferuri pentru Poli Iași. Un stoper de la Petrolul și un mijlocaș ofensiv din prima ligă a Bulgariei s-au înțeles cu Șfaițer

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2022, 23:24 Liga 2
Două noi transferuri pentru Poli Iași. Un stoper de la Petrolul și un mijlocaș ofensiv din prima ligă a Bulgariei s-au înțeles cu Șfaițer

Campania de achiziții a Politehnicii Iași începe să prindă contur.

După aducerea experimentaților Gabriel Vașvari și Răzvan Tincu, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, și a tinerilor David Ciubăncan (Șoimii Lipova), Alexandru Dohotariu și Ștefan Ștefanovici, ultimii doi împrumutați de la Sporting Juniorul Vaslui, clubul din Copou a bifat două noi transferuri.

Viorel Lică și Anton Karachanakov vor semna cu Poli Iași

Fundașul central Viorel Lică (27 de ani), plecat de la Petrolul Ploiești, și mijlocașul bulgar Anton Atanasov Karachanakov (30 de ani), de la Pirin Blagoevgrad (prima ligă a Bulgariei), vor semna marți cu clubul din Copou contracte pe câte un sezon, cu opțiune de prelungire.

Cei doi au ajuns la un acord cu președintele Cornel Șfaițer și dacă vor trece cu bine de testele medicale vor semna contractele cu gruparea ieșeană.

Lică a stat mai mult accidentat, Karachanakov are ”cifre” bune în Bulgaria

Viorel Lică a evoluat în ultimul an și jumătate la Petrolul Ploiești, echipă cu care a reușit promovarea în Liga 1 în această vară, dar unde nu va juca, fiindcă echipa prahoveană nu l-a mai dorit și cele două oprți au ajuns la un acord privind rezilierea.

Fundașul central bucureștean a fost mult timp în acest sezon accidentat și a prins doar 8 meciuri în Liga 2 pentru Petrolul (502 minute) în sezonul recent încheiat. Anterior, în cariera sa, a mai jucat la formațiile Dinamo 2, ACS Berceni, SC Oțelul Galați, Sportul Snagov și Farul Constanța.

În schimb, interul stânga Anton Atanasov Karachanakov (foto jos), care poate evolua și în banda dreaptă, vine în Copou de la formația de primă ligă bulgară Pirin Blagoevgrad, pentru care în ultimul sezon a prins 26 de meciuri (1539 minute), 17 ca titular, în 14 a fost schimbat și a marcat 2 goluri.

Karachanakov a făcut junioratul tot la Pirin, în perioada 2006-2010, echipă la care și-a făcut debutul și la seniori, marcând 4 goluri în 14 partide, în anul 2011.
Acest debut bun i-a adus un transfer la ȚSKA Sofia, formație pentru care a marcat 13 goluri în 53 de meciuri, în intervalul 2011-2014. Ulterior, înainte de a reveni la Pirin, în 2020, mijlocașul ofensiv a mai jucat la formațiile Baltika Kaliningrad (Rusia), Slavia Sofia (Bulgaria), KS Cracovia (Polonia), Beroe Stara Zagora (Bulgaria), Panachaiki (Grecia), Botev Plovdiv și Tsarsko Selo (ambele din Bulgaria).

Pe lângă cei doi, astăzi ar putea semna cu Poli Iași și un atacant străin.

Claudiu Niculescu va conduce primul antrenament

După o zi de luni în care majoritatea jucătorilor prezenți la reunire au intrat, rând pe rând, în cabinetele medicale, pentru efectuarea testelor, antrenorul Claudiu Niculescu va conduce marți primul antrenament în Copou.

Acesta va avea la dispoziție peste 30 de jucători, mai mult de jumătate, români și străini, fiind în probe.

Altfel, fostul antrenorul al Politehnicii Iași, Costel Enache, a semnat luni un contract cu Unirea Slobozia, deci va fi adversar al fostei sale echipe în noul sezon de Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 13 Jun. 2022, 23:24 Liga 2
Pe aceeași temă