Trei meciuri din etapa a 7-a a Ligii 2, amânate din cauza problemelor cu COVID-19. Care e situația echipelor ASU Poli și Aerostar

Marius ANGHEL 08 Oct. 2020, 19:33 Liga 2
Trei meciuri din etapa a 7-a a Ligii 2, amânate din cauza problemelor cu COVID-19. Care e situația echipelor ASU Poli și Aerostar

Cel puțin două meciuri nu se vor juca în etapa a 7-a a Ligii 2. Meciul de deschidere, programat vineri, la Timișoara, a fost amânat, iar dintre partidele stabilite sâmbătă nu se joacă cel din Bacău. Și partida Pandurii – Farul nu se va desfășura, însă din alt motiv, despre care vom scrie separat.

UPDATE: Și jocul SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda a fost amânat, fiindcă ciucanii au cazuri pozitive și au făcut solicitare la FRF pentru retrogramarea partidei de sâmbătă.

ASU Poli – Dunărea Călărași, amânat din cauza cazurilor de COVID-19 de la echipa timișoreană

Așa cum era de așteptat și cum Liga2.ro a scris deja, meciul dintre ASU Politehnica Timișoara și Dunărea Călăraşi, programat să aibă loc vineri, de la ora 19:30, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, în deschiderea etapei a 7-a a Ligii 2, nu se va desfășura.

ASU Poli are șapte cazuri de infectare cu coronavirus în urma ultimei testări, a intrat în izolare cu între lotul și stafful tehnic până luni, 12 octombrie, urmând atunci să se facă o nouă testare, astfel că se află în imposibilitatea de a desfășura partida cu Dunărea Călărași. În consecință, FRF i-a amânat jocul pentru o dată ulterioară.

Octavian Benga a confirmat pentru Liga2.ro că niciun jucător testat pozitiv nu are simptome, iar din sursele noastre, printre cei șapte infectați se numără Alin Ignea, Cristian Scutaru, Claudiu Pamfile, Denis Radu, Jose Casado și Doru Andrei.

Aerostar Bacău are 12 jucători în izolare, dintre care trei sunt portari. Meciul cu Viitorul Pandurii e amânat

Probleme cu noul coronavirus are și Aerostar Bacău, echipa moldoveană neputând juca meciul de ieri, din turul 3 al Cupei României, din această cauză.

Dacă în competiția KO jocurile nu se amână și se pierd la ”masa verde”, lucru care îi va aduce eliminarea Aerostarului în fața celor de la CSM Ceahlăul, în schimb, partidele din campionat sunt reprogramate o dată.

Astfel, fiindcă Aerostar are șase cazuri pozitive de COVID-19 în urma testării efectuate marți, partida pe care ar fi trebuit să o joace sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Chiar dacă testarea efectuată miercuri pentru alți 16 jucători din lot a adus rezultate negative, meciul cu Viitorul Pandurii nu a fost programat. Motivul? Aerostar are, pe lângă cei șase infectați, alți șase jucători considerați contacți, deci și aceștia au fost obligați să intre în izolare pentru cel puțin 7 zile. Trupa băcăuană nu are niciun portar disponibil, fiindcă unul este pozitiv, iar ceilalți doi sunt considerați contacți.

Peste 7 zile, cei șase jucători contacți vor fi retestați, iar dacă vor ieși negativi, atunci Aerostar va putea juca în etapa a a 8-a, în deplasarea de la CSM Slatina.

Potrivit surselor Liga2.ro, cei șase jucători depistați pozitiv sunt Dragoș Petrișor (portar), Andrei Bobaru (fundaș), Andrei Chirilă, Șerban Tîrlă (mijlocași), Alex Tofan și Mircea Manole (atacanți).

Și Viitorul Pandurii Târgu Jiu are cazuri de COVID-19 în lot încă de săptămâna trecută.

Cinci meciuri amânate din cauza COVID-19 în acest sezon de Liga 2

Cu ASU Poli – Dunărea Călărași, Aerostar – Viitorul Pandurii și SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda amânate, Liga 2 ajunge la cinci partide reprogramate în acest sezon de Liga 2 din cauza problemelor cu COVID-19, după U Craiova 1948 SA – Ripensia, care s-a și desfășurat între timp și Unirea Slobozia – Farul Constanța.

Meciul Metaloglobus – Pandurii, nedisputat în prima etapă, a fost decis la ”masa verde” de FRF în favorare bucureștenilor, considerând că echipa gorjeană nu avea temei pentru a nu face deplasarea din cauza unor așa-zise cazuri de COVID-19 în lot.

Programul etapei a 7-a a Ligii 2:

vineri, 9 octombrie 2020, ora 19:30
ASU Politehnica Timișoara – Dunărea Călăraşi – nu se dispută, amânat
sâmbătă, 10 octombrie 2020, ora 11:00
Aerostar Bacău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu – nu se dispută, amânat
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda nu se dispută, amânat
Unirea Slobozia – Ripensia Timișoara
Metaloglobus Bucureşti – CSM Reșița
sâmbătă, 10 octombrie 2020, ora 16:45
Concordia Chiajna – CS Mioveni
sâmbătă, 10 octombrie 2020, ora 20:45
U Craiova 1948 SA – Rapid
duminică, 11 octombrie 2020, ora 11:00
Pandurii Târgu Jiu – Farul Constanţanu se dispută
luni, 12 octombrie 2020, ora 19:30
Turris Oltul Turnu Măgurele – Universitatea Cluj
miercuri, 28 octombrie, ora 15:00
Petrolul Ploieşti – CSM Slatina

Foto: Joszi Leczki / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 08 Oct. 2020, 19:33 Liga 2
Pe aceeași temă