Două lovituri într-o zi pentru FC Hermannstadt: a învins Gaz Metan într-un amical, la Mediaș, și l-a achiziționat pe dinamovistul Florin Bejan

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 22:04 Liga 2

FC Hermannstadt a câștigat cu 1-0 primul meci sub comanda noului antrenor Marius Măldărășanu, un amical cu prim-divizionara Gaz Metan Mediaș, pe care o bătuse cu 2-1 fix acum două săptămâni și nou-promovata în Liga 2 Viitorul Șelimbăr, devenită între timp CS Comunal Șelimbăr.

Ionuț Năstăsie a irosit un penalty, Raul Opruț a înscris din lovitură liberă pentru FC Hermannstadt, în amicalul cu Gaz Metan

După o săptămână și jumătate de antrenamente sub comanda lui Măldărășanu, sibienii s-au deplasat astăzi la Mediaș, acolo unde, pe stadionul Gaz Metan, s-au impus la limită în fața rivalei județene rămasă în Liga 1. Cele mai importante aspecte ale jocului au aparținut divizionarei secunde.

Noua achiziție Ionuț Năstăsie a ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 20, după ce a bătut extrem de slab de la punctul cu var, ușor în dreapta, făcându-i misiunea facilă portarului de a reține. Însă același portar n-a mai putut face nimic la o lovitură liberă de la circa 25 de metri central ușor lateral stânga. Fundașul Raul Opruț a bătut cu stângul peste zid, la vinclul colțului scurt.

În prima repriză, pentru FC Hermannstadt au evoluat: I. Pop – Tomșa, Antoche, I. Stoica, Opruț – Alhassan, Mino Sota, Buzan – I. Năstăsie, Buhăcianu, Oroian. În repriza a doua au fost utilizați și: Muțiu – Al. Vodă, Issah, Elbers, F. Constantin, C. Popescu, Balaure, Plazonja, L. Niță, Bucuroiu, Șter, cât și doi jucători aflați în probe, cărora clubul a preferat să nu le dezvăluie numele, însă despre care Liga2.ro a aflat că nu l-au convins pe antrenor și nu au fost păstrați.

Gaz Metan Mediaș a refuzat să anunțe jucătorii utilizați de Mihai Teja în acest amical, băgând rușinoasa placă cu: ”a rulat aproape toți jucătorii pe care îi are la dispoziție în acest moment. Unii dintre ei sunt în probe în acest moment”. Printre cei aflați în probe este și campionul Ioan Filip (32 de ani), ultima dată la ”U” Cluj.

Marius Măldărășanu: ”A ținut, poate, vremea un pic cu noi. Avem mult de lucru”

După joc, antrenorul Marius Măldărășanu și-a felicitat jucătorii pentru modul în care au luptat în fața unui adversar superior atât ca valoare, cât și ca nivel de pregătire. Spune însă că echipa sa mai are mult de lucrat pentru a arăta așa cum își dorește el.

”A fost un test util, un prim meci amical. E clar că există o foarte mare lipsă de omogenitate, încă lucrăm la lot. Mai așteptăm câțiva jucători. Vor veni. Și cu pregătirea suntem în urmă, față de Gaz Mediaș Mediaș. Normal, ei, fiind în Liga 1, au început mult mai devreme. Tocmai din cauza asta îi felicit pe băieți pentru efort. A ținut, poate, vremea un pic cu noi, fiind destul de rece și cu ploaia asta îți dă un pic de chef și poate cel puțin jucătorii utilizați în prima repriză au compensat un pic lipsa de pregătire, în comparație cu cei de la Mediaș. Dar, una peste alta, ne dă încredere. Nu sunt un antrenor care să țină neapărat la rezultatele din meciurile amicale, pentru că cred că noi avem de lucrat la alte lucruri, și, fiind o echipă aproape nouă, chiar dacă a rămas un nucleu de jucători din cei vechi, avem mult de lucru. Într-adevăr, victoriile din meciurile amicale sunt bune pentru moral. Dar pentru mine nu e o prioritate”, a transmis Măldărășanu la finalul partidei de la Mediaș.

Pentru FC Hermannstadt urmează un cantonament de aproape două săptămâni în Slovenia, unde se pleacă duminică, 4 iulie.

REZUMATUL amicalului dintre Gaz Metan Mediaș și FC Hermannstadt, scor 0-1:

Florin Bejan, a 12-a achiziția a FC Hermannstadt

Unul dintre jucătorii așteptați la Sibiu a și ajuns, clubul anunțându-i transferul după meciul de la Mediaș.

Este vorba despre fundașul Florin Bejan (30 de ani), ultima dată fost la Dinamo, în sezonul trecut, unde a prins 22 de meciuri (1683 de minute) și a înscris un gol.

În cariera sa, jucătorul originar din Mangalia a mai evoluat pentru Steaua 2, Viitorul, ASA Târgu Mureș, MKS Cracovia (Polonia), Concordia Chiajna, Astra, și Academica Clinceni.

”Este fundaș central, are 1,86 înâlțime, poate juca și mijlocaș la închidere sau fundaș dreapta și are o cotă de 350.000 de euro pe siteurile de specialitate. Florin Bejan este unul dintre cei mai experimentați apărători din fotbalul românesc, având peste 260 de meciuri la activ, atât în țară cât și în străinătate. Acesta a mai evoluat în carieră la Viitorul Constanța, FCSB, ASA Tg. Mureș (cu care a câștigat Super Cupa României în sezonul 2015-2016), Cracovia (Polonia), Concordia Chiajna, Astra Giurgiu, Academica Clinceni și Dinamo București, echipă pentru care a bifat 25 de meciuri în sezonul trecut și a marcat două goluri în toate competițiile”, sună prezentarea pe care FC Hermannstadt i-o face lui Bejan.

Fostul fundaș al lui Dinamo devine, astfel, al 12-lea jucător achiziționat de FC Hermannstadt pentru sezonul de Liga 2, după: Valentin Buhăcianu (atacant, ex UTA), Fabrizio Constantin (fundaș, ex Unirea Bascov), Cosmin Bucuroiu (atacant, ex Unirea Bascov), Ionuț Năstăsie (mijlocaș, ex Campionii FC Argeș), Vlad Muțiu (portar, ex ”U” Cluj), Raul Băilă (portar, ex Măgura Cisnădie), Alexandru Ban (mijlocaș, ex Măgura Cisnădie), Gheorghe Tomșa (fundaș, ex CFR Cluj), Paul Antoche (mijlocaș, ex Farul), Silviu Balaure (mijlocaș, ex Astra) și Mino Sota (mijlocaș, ex Metaloglobus).

Foto: Gaz Metan Mediaș
Video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mino-sota-continua-in-liga-2-insa-nu-cu-metaloglobus-japonezul-a-refuzat-oferte-de-la-steaua-si-petrolul-preferand-fc-hermannstadt-19191049

Marius ANGHEL 03 Jul. 2021, 22:04 Liga 2
Pe aceeași temă