Dorinel Munteanu, suspendat și amendat după ieșirea împotriva celor de la Poli Iași. Costin Ghiocel și-a aflat și el sancțiunea după intrarea brutală asupra lui Itu

Marius ANGHEL 30 Mar. 2023, 16:03 Liga 2
Dorinel Munteanu, suspendat și amendat după ieșirea împotriva celor de la Poli Iași. Costin Ghiocel și-a aflat și el sancțiunea după intrarea brutală asupra lui Itu

SC Oțelul Galați nu se va baza la meciul din această seară, cu Steaua (ora 20:00, la Galați), dar nici în următoarele etape, pe antrenorul Dorinel Munteanu și pe fundașul Costin Ghiocel.

Ambii au fost suspendați de către Comisia de Disciplină și Etică a FRF după meciul din debutul play-off-ului Ligii 2, în care SC Oțelul a pierdut acasă cu Poli Iași, scor 1-2.

Costin Ghiocel, suspendat trei meciuri după intrarea asupra lui Itu

Pentru intrarea brutală avută în minutul 25 asupra lui Cătălin Itu, față în care jucătorul Iașiului a fost lovit cu piciorul în față, și-a pierdut pentru câteva momente cunoștința și a fost scos afară pe targă și băgat în ambulanță, căpitanul Oțelului, Costin Ghiocel, a primit o suspendare de trei meciuri. Arbitrul Cătălin Buși i-a acordat inițial cartonașul galben lui Ghiocel, iar apoi, după ce a observat gravitatea loviturii, l-a anulat pe acesta și l-a eliminat direct pe fundașul echipei gălățene.

Ghiocel, utilizat în acest sezon în 6 meciuri de Liga 2, mult timp fiind accidentat, va fi suspendat în partidele cu Steaua (acasă), Dinamo (deplasare) și Gloria Buzău (acasă).

”În temeiul art. 63/1/a raportat la art. 63/2/4/a din RD, se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 2000 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 29 martie, publicată o zi mai târziu, chiar înaintea partidei cu Steaua.

Dorinel Munteanu, suspendat două jocuri și amendat cu 3400 lei

În schimb, antrenorul Dorinel Munteanu, care în timpul jocului nu a fost sancționat cu cartonaș galben, spre deosebire de omologul său Leo Grozavu, a fost reclamat la comisie de către Poli Iași, pentru declarațiile făcute ulterior, la o săptămână distanță, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF s-a conformat rapid și a dictat o sancțiune pentru fostul internațional, care în această ediția de campionat a mai fost o dată suspendat, la acea dată pentru cartonaș roșu primit la finalul jocului desfășurat la Slobozia.

Dorinel Munteanu va sta pe tușă la următoarele două jocuri și a primit o amendă de 3400 de lei pentru că și-a spus nemulțumirile. Va rata, astfel, partidele cu Steaua (acasă) și Dinamo (deplasare) și rămâne de văzut dacă se va prezenta la stadion. La precedenta suspendare, acesta a preferat să rămână acasă, nu să se prezinte în tribună, de unde oricum nu putea da indicații, ci doar urmări jocul.

”În temeiul art. 65/a din RD, se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 3400 lei”, sună decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul lui Dorinel Munteanu.

Altfel, SC Oțelul va avea de dat explicații și în data de 5 aprilie, când se judecă ”comportamentul spectatorilor” la derby-ul Moldovei cu Poli Iași. ”Disjunge cauza în ceea ce privește comportamentul spectatorilor și se formează un nou dosar acordându-se termen la data de 05.04.2023”, a decis comisia FRF.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și SC Oțelul Galați 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-prima-reactie-dupa-comunicatul-politehnicii-iasi-la-adresa-sa-eu-am-raspuns-eu-nu-am-provocat-daca-ei-se-simt-jigniti-sau-se-simt-cu-musca-pe-caciula-19264734

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-reactionat-dupa-scrisoarea-deschisa-a-politehnicii-iasi-in-care-dorinel-munteanu-era-atacat-inclusiv-cu-detalii-din-viata-sa-privata-galatenii-dezvaluie-prezenta-lui-sfaiter-la-vestiarul-19264724

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-dezlantuit-la-adresa-oficialilor-politehnicii-iasi-sunt-nesimtiti-si-tot-ei-vorbesc-asta-mi-se-pare-ciudat-antrenorul-otelului-arunca-bomba-arbitrii-s-19264646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-itu-scos-cu-targa-de-pe-teren-in-partida-sc-otelul-poli-iasi-19263965

Marius ANGHEL 30 Mar. 2023, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă