Dorinel Munteanu, somat de Poli Iași să-și ceară scuze, după ultima sa ieșire. ”Asemenea declarații sunt cel puțin iresponsabile. Probabil din cauza euforiei de cu o seară înainte. Ne vom adresa comisiilor”

Narcis POHOAȚĂ 29 Mar. 2023, 13:58 Liga 2
Dorinel Munteanu, somat de Poli Iași să-și ceară scuze, după ultima sa ieșire. ”Asemenea declarații sunt cel puțin iresponsabile. Probabil din cauza euforiei de cu o seară înainte. Ne vom adresa comisiilor”

Dorinel Munteanu, antrenorul echipei SC Oțelul Galați, a șocat, marți, 28 martie, cu o serie de acuze și de jigniri aduse oficialilor Politehnicii Iași, la puțin peste o săptămână de la meciul direct din startul play-off-ului Ligii 2, câștigat de ieșeni cu scorul de 2-1 la Galați.

Printre altele, Dorinel Munteanu i-a făcut ”nesimțiți” pe oficialii clubului din Copou, deși la finalul jocului antrenorul Leo Grozavu a evitat să vorbească despre arbitrajul care i-a adus Oțelului un eliminat, având, în schimb, cuvinte de laudă despre munca fostul internațional la nou-promovata SC Oțelul.

Aprecieri pentru Dorinel Munteanu și SC Oțelul din partea ieșenilor

”Jos pălăria pentru tot ce a reușit să facă Dorinel Munteanu cu acești băieți”, spunea, după meci, antrenorul Leo Grozavu, cuvinte de apreciere având și președintele Cornel Șfaițer: ”Galațiul are prima șansă în continuare, pentru că au pierdut puține jocuri. Este o echipă determinată sută la sută, o văd în continuare echipa cu șanse mari de a fi colegă cu noi în clasament. Îl știm și pe Dorinel Munteanu, un antrenor ambițios, căruia nu-i place să piardă. Cred că în continuare că Galațiul are prima șansă, dar Buzăul și Dinamo vin din urmă, va fi o luptă tare.”

Florin Briaur, despre declarațiile lui Dorinel Munteanu: ”Asemenea declarații sunt cel puțin iresponsabile”

La o zi după ieșirea publică a lui Dorinel Munteanu, conducerea clubului Politehnica Iași a reacționat, prin vocea managerului executiv Florin Briaur.

Acesta spune că declarațiile antrenorului de la Galați sunt cel puțin iresponsabile, în condițiile în care ieșenii au dat dovadă de fair-play după meciul direct.

”Am rămas stupefiat când am citit declarațiile domnului Dorinel Munteanu, un jucător și un antrenor pe care, până ieri, l-am respectat enorm, ca om și ca profesionist. Poate că din cauza euforiei de cu o seară înainte, domnul Munteanu și-a permis să jignească însă nepermis un club de tradiție al fotbalului românesc și implicit pe locuitorii celui mai frumos oraș din România. Asemenea declarații sunt cel puțin iresponsabile, din moment ce antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu l-a felicitat public pe domnul Dorinel Munteanu după meci, iar conducerea clubului, prin vocea președintelui Consiliului Director Cornel Șfaițer, a avut o atitudine de eleganță și fair-play, la Galați. Asta chiar dacă un jucător al echipei noastre a suferit un fault criminal, care i-a pus efectiv în pericol viața, iar pe toată durata meciului, jucătorii, stafful tehnic și administrativ al Politehnicii au fost înjurați ca la ușa cortului la Galați. Dar, se pare că domnul antrenor Munteanu a înțeles greșit eleganța noastră”, a declarat Briaur.

”Ne vom adresa comisiilor”

Totodată, conducătorul clubului din Copou i-a transmis lui Dorinel Munteanu să-și ceară scuze față de clubul Politehnica și față de ieșeni, precizând că Poli se va adresa Comisiei de disciplină și etică a FRF în acest caz.

”Îl somez public să își vadă de echipa lui, să nu ne implice pe noi în «mașinațiunile bolnave din mintea lui» și să își ceară scuze public față de clubul Politehnica și față de ieșeni pentru declarațiile făcute. Oricum, ne vom adresa Comisiei de Disciplină a FRF pentru declarațiile date de antrenorul Oțelului Galați. Politehnica Iași joacă toate meciurile doar pe teren propriu, ne-am respectat întotdeauna adversarii pe care i-am întâlnit și nu vom permite nimănui să își bată joc de eforturile depuse de o întreagă comunitate pentru ca Poli să revină în SuperLigă”, a mai spus Florin Briaur.

Ce a spus Dorinel Munteanu

Câteva dintre declarațiile făcute de Dorinel Munteanu la adresa Politehnicii Iași și conducătorilor săi, la Radio Sport Total FM:

  • ”Adversarii noștri, inclusiv colegul meu Leo Grozavu, au acuzat arbitrajul și asta m-a deranjat foarte mult, nesimțirea lor, pentru că pot să spun că sunt nesimțiți.”
  • ”Cred că toată lumea a văzut jocul, că noi nu am jucat dur. Am jucat tare la minge, bărbătește. Statistica spune că Iașiul a luat patru galbene și noi numai trei, pe gesturi nesportive, nu pe agresivitate. Și tot ei vorbesc. Asta mi se pare ciudat și m-a făcut să fiu foarte nervos.”
  • ”Acum, când suntem în play-off și suntem periculoși pentru unii, încep să ne atace din toate părțile.”
  • ”Nici la acest joc, Poli Iași, în afară de golul doi, în repriza a doua, nu a avut un șut pe poartă. Marele Poli Iași! Să fim serioși. Sincer, am o teamă de jocurile de culise, care sunt convins că au existat și mai există în fotbalul românesc.”
  • ”Păi arbitrii sunt cei ai casei pentru Poli Iași, ce să mai spun! Nu le cunosc numele, dar cu o etapă înainte, în deplasare la Poli Iași, tot în ultimele trei meciuri din campionatul regular, tot acest Buși a dat un penalty gratuit, la Dej a fost un arbitraj execrabil și toată lumea a sărit în sus, dar nimeni nu s-a sesizat.”
  • ”Nu sunt sfânt, am greșit, am luat pedeapsa și așa mai departe, dar nu se poate așa ceva. Această echipă a mea vă garantez că a jucat numai pe teren și a fost corectă.

După o etapă trecută din play-off-ul Ligii 2, Poli Iași ocupă locul 2, cu 43 de puncte, iar SC Oțelul se află pe locul 3, cu 36 de puncte. Ambele poziții sunt direct promovabile, în condițiile în care liderul Steaua nu are drept de promovare.

Poli Iași și SC Oțelul se vor mai întâlni o dată în acest sezon, în startul returului, în jurul datei de 29 aprilie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iași.

În sezonul regular a fost 0-0 la Galați, între cele două echipe, iar în turul play-off-ului a fost 2-1 pentru Poli Iași la Galați, după ce a fost condusă și a beneficiat mai mult de o oră din joc de un om în plus.

Foto: Sorin Pană / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-dezlantuit-la-adresa-oficialilor-politehnicii-iasi-sunt-nesimtiti-si-tot-ei-vorbesc-asta-mi-se-pare-ciudat-antrenorul-otelului-arunca-bomba-arbitrii-s-19264646

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-catalin-itu-fotbalistul-facut-ko-in-derby-ul-moldovei-eram-cu-ochii-inchisi-auzeam-cateva-voci-in-jur-si-voiam-sa-continui-meciul-ce-a-simtit-jucatorul-iasiului-in-mo-19264132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costin-ghiocel-scuze-dupa-intrarea-asupra-lui-catalin-itu-19264096

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-si-a-luat-un-avans-important-in-clasament-dupa-victoria-de-la-galati-dar-cornel-sfaiter-vrea-concentrare-maxima-pana-la-promovarea-matematica-intrarea-brutala-a-lui-ghiocel-l-a-speriat-19264077

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-a-condus-dar-a-pierdut-partida-cu-poli-iasi-19264068

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-cuvinte-frumoase-despre-sc-otelul-dupa-victoria-obtinuta-de-poli-iasi-la-galati-jos-palaria-pentru-ce-a-facut-dorinel-munteanu-cu-acesti-baieti-19264050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-itu-scos-cu-targa-de-pe-teren-in-partida-sc-otelul-poli-iasi-19263965

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-la-primul-esec-pe-teren-propriu-poli-iasi-castiga-in-superioritate-derby-ul-moldav-si-se-distanteaza-la-7-puncte-fata-de-trupa-lui-dorinel-munteanu-19264021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1415-la-galati-cele-doua-echipe-moldovene-incep-play-off-ul-ligii-2-de-pe-locuri-direct-promovabile-19263865

Narcis POHOAȚĂ 29 Mar. 2023, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă