CSM Reșița încheie anul pe loc retrogradabil. Dorinel Munteanu anunță schimbări majore: „Îmi este rușine și ar trebui să le fie rușine și jucătorilor”

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 19:46 Campionat
CSM Reșița încheie anul pe loc retrogradabil.** Dorinel Munteanu anunță schimbări majore:

CSM Reșița a eșuat și la ultima încercare avută în 2019 pentru a obține un succes sub conducerea lui Dorinel Munteanu. Echipa din Valea Domanului a pierdut din nou pe teren propriu, 0-1 cu CS Mioveni, sâmbătă, în etapa a 21-a a Ligii 2, și a încheiat anul pe locul 17, retrogradabil. Roș-negrii au ajuns la zece partide consecutive fără victorie, dintre care în ultimele cinci pe bancă s-a aflat deținătorul recordului selecțiilor la naționala României.

Dorinel Munteanu: „Mă deranjează valoarea lotului, dar și numărul de jucători. Pur și simplu nu am soluții. M-am înșelat în privința multora”

Golul care a decis meciul dintre CSM Reșița și CS Mioveni a fost reușit de Raul Costin înainte de pauză, în minutul 43, cu un șut de la 25 de metri central, mingea atingând pământulul și fiind scăpată de portar în plasă. Bănățenii s-au trezit în ultimele minute și au forțat egalarea, însă nu l-au putut învinge pe Croitoru, astfel că au rămas cu doar trei puncte strânse în ultimele zece meciuri, iar poziția retrogradabilă pe care o ocupă acum este una firească.

Dezamăgit din nou de jucătorii săi, după ce în cinci meciuri sub conducerea sa nu au putut câștiga măcar un meci, Dorinel Munteanu a anunțat la finalul partidei că va face schimbări majore la nivelul lotului în această iarnă pentru a încerca salvarea de la retrogradare în partea a doua a sezonului. Unii dintre componenții lotului nu au avut din nou atitudine, dar Munteanu e descumpănit și de lipsa de implicare a publicului reșițean.

„Cu siguranță mi-aș fi dorit ca altfel să se prezinte echipa noastră. Am crezut că în cinci etape o să obțin mai mult decât am obținut până în prezent. Am avut discuții cu jucătorii, nu pot să spun că nu s-au antrenat foarte bine, dar la acest joc am trăit o nouă dezamăgire. Chiar dacă am jucat cu o echipă bună a Ligii 2, randamentul unora dintre jucătorii noștri a fost sub așteptările mele și consecințele se vor vedea cât mai repede. Nu știu ce voi schimba, dar este clar că trebuie schimbat ceva la echipă. Mi-aș fi dorit ca în această perioadă foarte grea a echipei, reșițenii și adevărații suporteri să-și fi încurajat echipa. Toți suferim și mi-aș fi dorit să văd altceva la Reșița. Am avut foarte mari pretenții și, din păcate, am fost dezamăgit. Eu sunt principalul responsabil și ceea ce am găsit la echipă nu este ceea ce-mi doresc.

Diferența în acest meci cu Mioveni s-a făcut la atitudine. Noi nu am avut atitudine. Înaintea jocului le-am cerut jucătorilor să aibă atitudine, am cerut ca duelurile unu contra unu să fie câștigate. De la începutul meciului am jucat cu cinci-șase jucători care nu s-au ridicat la nivelul pretențiilor mele. M-am înșelat în privința multora.

Mă bucur că s-a încheiat campionatul, pentru că avem timp o lună de zile să muncim mai mult și să scoatem echipa din această situație. Starea terenului nu a influențat jocul și nu suntem o echipă super tehnică. Nu mi-a plăcut că nu am fost o echipă muncitoare, ceea ce trebuia să fie baza unei echipe care vrea să se salveze. Am luat foarte ușor gol, dar nu avem nicio scuză. Mă deranjează valoarea lotului, dar și numărul de jucători. Pur și simplu nu am soluții. Cu siguranță că se vor face schimbări, chiar multe. Dovada fiind situația din clasament. Cu cei nemulțumiți și care nu dau 100 la sută pentru această echipă ne vom strânge mâna. Până pe data de 10 ianuarie, cu siguranță că veți vedea schimbări din punct de vedere al lotului. Îmi este rușine de modul cum ne-am prezentat la acest meci și ar trebui să le fie rușine și jucătorilor”, a declarat Dorinel Munteanu, citat de Caraș Online.

Cu 18 puncte acumulate în 21 de etape, CSM Reșița încheie anul pe locul 17 în Liga 2, poziție retrogradabilă. FK Csikszereda, prima clasată deasupra locurilor care duc în Liga 3, are 22 de puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Ștefan MORARU / Caraș Online

Marius ANGHEL 07 Dec. 2019, 19:46 Campionat
Pe aceeași temă